Tämä on viimeinen viesti, mutta älkää tehkö siitä ongelmaa!

 

 

Sain ilmoituksen, että voisin hakea Poste Restantesta paketin. Hain. Paketti sisälsi kirjan, jonka lajityypilleen ominaisesti eli huomaavaisen totuudellisesti aina ystävällinen anonyymi oli lähettänyt minulle. Saatekortissa hän suositteli minua tutustumaan kirjaan ja omaksumaan lukemani, jotta synkkä mielenlaatuni kohenisi. Samalla voisin vaivautua tekemään jotain tervehdyttävää olemiseni suhteen.

Kirjan nimi on Ongelmia – onko niitä todellakin, LOL! Kirjoittaja on estetiikan ja olemisen tohtori Travis Bickle JuJunior Parisin yliopistosta. Luulin, että Paris on Ranskassa mutta aina yhtä luotettava Wikipedia kertoi minulle, että Parisin yliopisto sijaitseekin Texasissa. Wikipediassa oli myös mustaa valkoisella tohtorin CV, joka oli vaikuttava.

Ainakin se oli pitkä, mutta en jaksanut väsymykseltäni klikata linkkejä auki.

Kirjaa lukiessani opin, että ongelmia ei ole. Ihan totta! Ongelmia EI ole. Kaikki oli vain kuvitteluani! Bickle JuJunior käski minut kieltämään vaikeina pitämäni asiat, ottamaan niistä henkisen yliotteen. Riittää, että sanon itselleni: Tämä ei ole ongelma.

Mikäli tekisin kieltämisharjoituksia riittävän suurella motivaatiolla, elämän laatuni tulisi kohenemaan neljässätoista päivässä! Esimerkkinä Bickle JuJunior kertoi  miehestä, joka jouduttuaan työttömäksi oli vetää itsensä hirteen megalainan osamaksupäivän lähestyessä. Mies tarttui tohtorin kirjaan, koki valaistuksen ja kielsi rahaongelmansa. Kiellon myötä hän kieltäytyi näkemästä laskuja. Ongelma oli poissa silmistä. Mies eli onnellisena, vähäisellä työttömyysavustuksella tietenkin, mutta hän oppi nauttimaan elämän pienistä asioista, kuten ilmaisesta auringonnoususta ja ravintoloiden jäteastioista.

Nykyään mies on maksamattomien velkojensa takia vankilassa, mutta perheensä iloksi isi elää vielä! (ellei häntä sitten ole puukotettu kirjan painamisen jälkeen kieltäydyttyään ryhtymästä morsiameksi vankikollegalleen)

 

Olin vaikuttunut lukemastani. Päätin saman tien kieltää toistuvan masennukseni vaikean masennusjakson, joka tuotti minulle ”ongelmia”. Sanoin Ei, masennus ei ole ongelma. Miksi se olisi ongelma? Se ei ole ongelma.

Ensimmäinen yritykseni olisi tehonnut todennäköisesti vain toistuvan masennuksen lievään masennusjaksoon. Kiristin sanojani, kovensin ääntäni.

EI, tämä ei ole ongelma. Minä vain kuvittelen, että tämä on ongelma.

Keskivaikea masennusjakso olisi pelästynyt, minun jämähtänyt katsantokantani ei. Oli siis huudettava: EI! TÄMÄ EI OLE ONGELMA! MINÄ VAIN KUVITTELEN, ETTÄ TÄMÄ ON ONGELMA. MIKSI SE OLISI ONGELMA? SE ON ONGELMA VAIN KOSKA USKOTTELEN ITSELLENI NIIN.

 

Naapurien hakatessa seinää aloin tuntea vapautumisen tunnetta. Päätin heti kokeilla, pystyisinkö menemään ulos ilman paniikkikohtausta. Avasin oven, astuin käytävään. Painoin hissin nappia. Ahtaat tilat eivät ole ongelma, kuiskasin. Se on vain rakennuttajan pihiyttä.

Hihitytti. Rakennuttaja oli pihiyden lisäksi ammattitaidoton, sillä hissi seisahtui neljännen ja kolmannen kerroksen väliin. Hissin valokin sammui, joten sähköurakoitsija oli varmaan rakennuttajan lanko. Nauratti. Tämä ei ollut ongelma, ellen tekisi siitä sellaista ja miksi tekisin? Oli paljon mukavampaa nauraa hysteerisesti.

 

Nauru kertoo onnesta, onnellisuudesta, hyvästä mielestä, ongelmattomuudesta. Nauru myös pidentää ikää, sanotaan, mutta siitä en ole ihan varma. Happi täällä hississä alkaa olla vähissä. Koetin soittaa kännykällä huoltomiehelle, mutta puhelinvastaaja kertoi, että huoltoyhtiössä on meneillään YT-neuvottelut ja ylityökielto.

Kännykän akku alkaa loppua pian. Olen naputellut näitä sanoja hymy huulilla, sillä oikeastaan minulla on jo nyt hirvittävän hyvä olla. Jotenkin sellainen kevyt. Luulen, että nämä jäävät viimeisiksi sanoiksi tässä blogissa, sillä ongelmattomuuteni ja tämän lähes sietämättömän suloisen keveyden takia tunnen, ettei minulla ole enää mitään blogattavaa.

Olen liian onnellinen. Hei, hei…

 

 

***

Pakinaperjantain 227. haaste on ongelmattomuus

 

 

Mainokset

68 Responses to Tämä on viimeinen viesti, mutta älkää tehkö siitä ongelmaa!

 1. OK says:

  Lumoava tarina, illuusio.

 2. Heljä says:

  Ihanaa – kiitos jälleen viisaista sanoista.

  Lopetan heti bloggaamisen minäkin – miksi blogatakaan kun kerran ongelmia EI ole. Taidan myös lopettaa Facebook tilini ja kaikki nettiin liittyvät login’ini. Ja kun rahakaan ei ole ongelma niin lopetan myös pankkitilini, kuolletan luottokorttini ja … kyllä ne Ameriikassa tietävät! Onhan siellä Oprah’kin – ai niin, pitää myös lopettaa hänen newslettereiden tilaaminen ja muut. Ei vaan lopetan sähköpostinikin.

  onneksi on 1.4.

 3. Akke says:

  Positiivisesta ajattelusta on ollut monelle apua.

 4. Ari says:

  Toivottavasti tämä on vain aprillipilaa..

 5. Elegia says:

  Voitko kuule lainata minullekin tuota kirjaa, kun olet tarpeeksi ongelmaton ja onnellinen – vai joko olet?! Minäkin haluan lopettaa bloggaamisen ja olla ongelmaton!

 6. lepis says:

  Tämä on aprillipilaa, sillä ethän sä mitään lue. Et vaikka olisit jäänyt sen kirjan kanssa sinne hissiin ;D

 7. Elegia says:

  Ja sit vois lopettaa elämänkin – sehän tässä se suurin ongelma on!!!

 8. Ippu says:

  Minusta erittäin ongelmallinen ihmislajityyppi on se, joka väittää, ettei ongelmia ole. Joskus he voivat tehdä myönnytyksen, että heillä kerran oli eräs ongelma, mutta muilla ei ole koskaan ollut mitään vastaavaa. Mutta mielenkiintoinen selviytymisstragegia tässä tarinassa oli. Tässä oli myös The Happy End.

 9. Millan says:

  Auts. Minulle voisi tulla keskikokoista mittavampia ongelmia, jos päätyisin nokakkain ihmisen kanssa, joka ihan tosissaan väittää, että ongelmat ovat vain mieleni luomuksia ja järjestelykysymyksiä….

 10. isopeikko says:

  Mitäs jos kokee ongelmattomuuden ongelmaksi, mutta ei kai kukaan niin tee.

 11. runopasanen says:

  Hissillä oli tukilakko; (mustan) huumorin kukka on joskus parempi kuin sylillinen ruusuja!

 12. Kutuharju says:

  Hillitön! Ihan repesin surunsekaisesta onnesta tätä riipaisevaa kirjallista hissikokemusta de-problematisoidessani.
  Jos tuollainen kirja oikeasti on, lähettäisin sen tekijän samalle autiolle saarelle kuin Salalisuuden kirjoittajan Byrnen — syökööt siellä toisensa!
  Ja sinulle voisi antaa blogi-Finlandian.

  • susupetal says:

   Blogi-Finladia? Siitä vasta ongelma tulisi, Kutis, sillä sehän olisi kilpailu ja rannalle jäävät pettyisivät. ja kokisivat tilanteen ongelmalliseksi. Minäkin saattaisin tavallaan ymmärtää heidän ongelmaansa ja se aiheuttaisi minullekin pienehkön ongelman ihan myötätunnosta.

   Toisaalta, jos ei olisi kilpailua laisinkaan, vaan Finlandia annettaisiin suosiolla suoraan minulle. Palkintonakin olisi varmaan joku kiva, ilmainen blogisivupohja ja joku kiva fontti.
   Vaan jos se fontti olisi comic sans, niin se olisi ongelmallista, koska en pidä siitä fontista, mutta enhän minä kehtaisi sanoa sitä jurylle, jotta en pahoittaisi heidän mieliään.

   Koska voin noutaa palkintoni ja mistä?

   Salaisuutta en ole lukenut, mutta pätkiä kirjasta tehdystä leffasta on valitettavasti osunut silmiini. Koin tilanteen ongelmalliseksi, sillä myötähäpeä oli järkyttävän suuri. Yleensä haluan hävetä vain itseäni.

 13. Hui kamala. Minun herkkä ja haavoittuva minäni ja valtava mielikuvitteluni lähti jo sellaiseen laukkaan, että! Piti lukea viisaampien kommentteja, ennenkuin ymmärsin….. vai ymmärsinkö lainkaan. Että ongelma on se, että on ongelma… ja että se pitäisi ymmärtää eiongelmaksi ja että.. oikeestaan ongelmasta pitäisi iloita, jotta siitä voisi nauttia kokematta sitä ongelmaksi, tai jotain sellaista….huh.

 14. Savu says:

  Tänään ei voi ottaa mitään todesta.

 15. miiwi says:

  Mainio tarina, tuli hilpeä mieli ja naurukin tarttui. Onneksi on aprillipäivä, joten hissi ei oikeasti jumittunut eikä akkusi loppunut. Silli ja kuravesi maistuu hyvälle 😀

 16. tammikuu44 says:

  Piru vieköön kaikki onnellisuusgurut! Nyt äkkiä viiniä tai pelkkää keskari ostamaan ja kaverin kanssa sitä litkimään: ensin tulee onnentila ja jossakin vaiheessa syntyy riita. Eli näin hankitaan oivallinen mielen tasapainotila!

  • susupetal says:

   Hymyilevä, juon yleensä mieliten yksin ja jotkut kokevat tämän ongelmalliseksi kun en halua lähteä heidän kanssa kapakkaan riitelemään.
   Itsekkyyteni on ongelma heille, mutta ei onneksi enää itselleni. Ah, olen oppinut niin paljon!

 17. Inkivääri says:

  Jumiin jääneessä hississä voi kyllä iskeä hapenpuute ja hiilidioksidinarkoosi ja silloin iskee euforia8] Onneksi on aprillipäivä, viimeinen viesti on kamalan ahdistava ajatus.

  • susupetal says:

   Inkivääri, euforiassa tulee kirjoitettua kaikenlaista -se on ongelmallista, myönnän, mutta palaan sen kieltämiseen vasta huomenna.
   Nyt nukuuttaa liikaa ja kukistaakseni sen ongelman aion valvoa koko yön.

 18. Saara says:

  *tirsk*

 19. arleena says:

  Parantavat ongelmat, loistava ajatus. Näin yksinkertaista se on.
  Tuo hissikokemus oli vertaansa vailla. Se räjäytti kertaheitolla ongelmattomuuteen.
  Melankolisen hauskaa huumoria unohtamatta, kiteytän lopuksi lyhyesti.

 20. sirokko says:

  Aivan loistava pakina! Ihan paras aprillitarinakin. Nyt kyllä nyt pitää ostaa semmoinen kännykkä minunkin millä voisi näpytellä blogijuttuja jos sattuisi vaikka juuttumaan hissiin… Murphylle tohtori JuJuniorkaan ei voi mitään.

 21. Unelma says:

  Nyt minäkin vanha kalkaani alan uskoa, että Susu viettää aprillipäivää monta kertaa vuodessa ja minä otan jutut aina todesta. 😉
  Syön sitten kuravettä ja juon silliä päälle ihan nöyrästi.
  Rakastan Susun tarinoita, kukaan muu ei osaa näitä kirjoittaa.

 22. Mahtava pakina sait tälläsen stadin kundin nauramaan 🙂

 23. Terveisiä vaan sinne hissin pimeyteen, hymyily näyttää jatkuvan kuitenkin – kuvasta päätellen. Eikä mielikuvituksella ole rajaa. Terveisiä Pantterilandiasta.

 24. Alastalo says:

  Ollakko ongelma vai eikö olla ongelma???

  Olakko hississä vai eikö olla hississä???

  Ollakko akku loppu Vai eikö olla loppu…Itse?

  Voihan vitsi?

  Jess! Taas Susu parhaimmilaan.

 25. harakka says:

  Hih, taitaa olla aprillia , syö silliä, juo kuravettä päälle ja kuole!
  Mutta jos on totta, niin ton kirjan haluaisin kyllä myös lukea, hi!

 26. Sanattomuus voi joskus olla onnellinen tila. Minulla se on aika usein sitä.
  Ongelmallista tulla paikalle kommentoimaan kun kaikki on jo sanottu. 🙂

 27. Mk says:

  Voi miksen lukenut tätä ennen työpalaveria!
  Olisin vain hymyillyt tyynenä sen sijaan että taas kerran kinasin siitä voiko kaikki mahdolliset vaivat ja ongelmat vain tyynesti työntää psyyken tai dementian kontolle.
  Joskus vielä yllätän perusteellisesti ne kaikki töissä – kiitos Susu!

 28. Obeesia says:

  Lopetan heti laihduttamisen yrittämisen. Ylipaino ei ole ongelma, ainakaan minulle. Ja mitäpä minä muista välitän.

 29. Mimosa says:

  Aivan karmivan ihana pakina! :o)
  Ongelma on muuten hieno sana. Sitä käytetään nykyään liian vähän, vaikkei se minulle mikään ongelma ole. Mutta pulmat ja haasteet ja kasvunpaikat ovat niin tavattoman tylsiä termejä verrattuna vanhaan kunnon ONGELMAAN- jota meillä ei tietenkään ole…

 30. marjattah says:

  Nautiskellen luin pakinasi. Onneksi aprillipäivä meni jo…

 31. BLOGitse says:

  Kylla jumala hoitaa on myos tapa laistaa ongelmia. Eihan niita ole jos jumala hoitaa…

 32. SuviAnniina says:

  Olen täysin vakuuttunut että elämme helvetissä ja ongelmat loppuvat vasta kun tipumme muutaman metrin alemmas (eikös ollut positiivisesti sanottu 😉
  Pistä meiliin kuulumisia, jahkas kerkeät!!!

 33. kaanon says:

  Hei Susu!
  Tulin vaan sanomaan, ettei munullakaan ole ongelmaa

 34. Lastu says:

  Ihan uutta ihanuutta. Mulle tuli nyt ongelmattomuuskohtaus. Ennenkokematon. Mitenkähän tästä pääsee ylös eiku alas eiku… 😉 Eiku jään tähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: