Eksyminen on enemmän kuin mahdollista…

 

Liplatus antoi minulle tunnustuksen ja haastoi minut vastaamaan seuraaviin kysymyksiin. Vanhoille lukijoille tämä on tuttua juttua, mutta koska uusia lukijoita on viimeisen vuoden aikana tullut paljon, otin vastaan haasteen.

1.  Koska aloitit blogin?

Perustin ensimmäisen blogini SusuPetal Vuodatukseen lokakuussa 2005. Blogi oli pystyssä reilu viisi vuotta, kunnes siirsin sen wordpressiin eli tänne Vuodatuksen ärsyttävien alamainosten takia.

SusuPetalin rinnalle tuli SusuPetal – kuva ja sana maaliskuussa 2006. Halusin julkaista valokuvia ja sen blogin mittavin projekti on Helsingin kaupunginosien kuvaaminen. Tällä hetkellä kaupunginosia on kuvattu 83 kpl.

Lasten runoilleni syntyi RunoSaari syyskuussa 2006. RunoSaari on hiljainen nykyään, mutta ehkä elämää saarella näkyy taas joskus.

Tammikuussa 2007 päivänvalon näki ensimmäinen blogger-pohjainen blogi, englanninkielinen blogini SusuPetal in English. Se sai aisaparikseen ruotsia puhuvan blogini SusuPetal på svenska kesäkuussa 2007.

Kirjoittamisen, valokuvaamisen ja piirtämisen lisäksi innostuin tekemään videoita, joille tein oman blogin SusuPetal Goes Video syyskuussa 2007.

Muotiblogien vallatessa alaa sain päähäni alkaa pitää myös muotiblogia, tosin hieman erilaista sellaista. Pyysin kirjoittajiksi bloggaajia ja näin kollektiivinen muotiblogi Lumppuja ja Lureksia avasi vaatekaappinsa huhtikuussa 2008.

Olisi jo luullut riittävän…

Halusin kuitenkin kokeilla wordpressiä blogipohjana, syntyi SusuPetal PhotoGallery toukokuussa 2008 ja vuoden 2009 huhtikuussa maalauksilleni ja digitöilleni SusuPetal Art Gallery.

2. Mistä kirjoitat blogissasi ja mitä se käsittelee?

Julkaisen eri blogeissani tarinoita, runoja, pakinoita, valokuvia, maalauksia ja videoita. Aihealue on rajoittamaton. Blogikokemukseni myötä opettelin tekemään sivupohjia Vuodatuksen blogeihin, tekemään kuvamuokkauksia, animaatioita jne, joiden tekemisestä olen myös kertonut blogeissani.

Huhtikuusta lokakuuhun 2006 minulla oli eri kirjoittajanimellä oleva blogi Taikkarin mäellä (nykyään salasanan takana). Uudella kirjoittajanimellä halusin katsoa, miten runoni saavat lukijoita, vaikka niiden kirjoittaja ei ollutkaan SusuPetal. Osallistuin Taikkari-blogin kanssa Runotorstain haasteisiin, palaute oli hyvää. Suljin blogin ja kokosin Taikkarin runot ensimmäiseksi kirjakseni.

Kirjani kuin myös tekemäni maalaukset, hatut, rannerenkaat ja muut käsityöt löysivät esittelynsä kotivuiltani, jotka perustin blogeja täydentämään.

3. Mikä tekee blogistasi erilaisen muihin nähden?

Vaikea sanoa. Helpompi sanoa mikä tekee minusta bloggaajana erilaisen kuin monet muut. Se, että minulla on niin monta blogia! Harva muu on niin hullu, että viitisi ryhtyä tällaiseen blogimaniaan.

4. Miksi aloit pitää blogia?

Kirjoittamisen tarve, tarve saada kirjoituksille lukijoita sysäsi minut blogeihin. Se, että todellakin sain alusta lähtien lukijoita ja kommentteja, on pitänyt minut tällä tiellä. Bloggailu on aktiivista vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Sen takia kommentoin itsekin muiden blogeja niin paljon kuin on mahdollista.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Enpä kai mitään. Ehkä niitä voisi karsia, mutta toisaalta, itselleni jokainen blogini puolustaa paikkaansa. Jos minulle olisi vain yksi blogi, jossa julkaisisin kirjoituksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, jossa esittelisin erilaisia valokuvia ja videoita jne, sen blogin päivitystahti olisi melkoinen. Se olisi aikamoinen sillisalaatti.

Ehkä näin on parempi.

6. Tunnustusta tulisi jatkaa eteenpäin ja haastaa viisi bloggaajaa mukaan. Tavoilleni uskollisena haastan juuri sinut, joka koet tämän haasteen omaksesi!

 

 

Mainokset

33 Responses to Eksyminen on enemmän kuin mahdollista…

 1. Unelma says:

  Olet niin monilahjakas henkilö, että sanattomaksi menee hän, joka tuhertelee ainokaisen bloginsa kanssa omia pieniä piperryksiään.
  Onni, että olen löytänyt blogisi. 🙂

 2. Monilahjakkuudeksi minäkin sinut olen mieltänyt. Etpä juuri koskaan lakkaa yllättämästä. Siitä pidän erityisesti. Seikkailen ahkerasti kuva-, taide- ja sanablogeissasi ja aina niistä ammennan itseeni jotain, milloin mitäkin. Pidän kannustavuudestasi toisia bloggareita kohtaan. Jotenkin blogeistasi paistaa ihmisyys, empaattisuus ja inhimillisyys.
  Pidän sanattomasta keskusteluyhteydestä kanssasi. Ja laulamisesta:)))
  Olet ahkera kommentoija, kiitos siitä. Vuorovaikutus onkin ihan ykkösjuttu blogimaailmassa.
  Olen hirmu iloinen kun löysin blogisi.
  Laulan sinulle nyt vähän ….llaa-lliii-laa-uuuu-uuu….pysy aina sellaisena kuin nyt oot….llaaa-uuuuu. Noih.

 3. Liplatus says:

  Kiitos tutkiskelustasi. Kuutisen vuotta olet bloggaillut ja paljon olet luonut. Kävin katsomassa kotisivuillasikin hattujasi, korujasi, pantojasi ja taidettasi.
  Ihanan värikylläisiä ovat.
  Osaan blogeistasi on joskus tullut aiemmin kurkattua, mutta kyllähän se paljolti on jäänyt haaste/teema blogeihin….niissä kun olen mukana.

 4. Liplatus says:

  Jäi sanomatta, että arvostan myös suuresti mukavaa vuorovaikutellisuuttasi blogatessa. Tunne, että olet läsnä. Kiitos Siitä!

 5. Yaelian says:

  Sinä oletkin jo bloggaillut tosi kauan. Olet niin verbaalisesti että visuaalisesti lahjakas, ja blogeistasi löytyy aina jotain erittäin mielenkiintoista!

 6. miiwi says:

  Ihailen sinun monipuolisia taitojasi. Luulen kyllä että päivässäsi on enemmän tunteja kuin 24, miten muuten ehtisit tekemään kaiken sen minkä teet!
  Blogeissasi löytyy aina mielenkiintoista katsottavaa ja luettavaa, ihana että olet olemassa!

  • susupetal says:

   Miiwi, olen nopea ja nykyään nukun tosi vähän -menee hieman liian lujaa näköjään.
   Blogeistasi pidän erityisesti kädentaitoblogistasi, se on todella inspiroiva!

 7. kaanon says:

  Samaa mieltä Unelman kanssa!

 8. Tiina says:

  Oli kiva löytää sinut! Sairaalapäiväkirjan jo ostinkin. Olen kohtalotoverisi, ja kirjoitan myös kirjaa osastokokemuksista. Mitkä noista sun muista kirjoista kertoo samoista teemoista?

  • susupetal says:

   Tiina, kiva tavata.
   Muut kirjat ovat lähes fiktiivisiä, sivuavat kyllä psyk.ongelmia, mutta eivät kerro suoranaisesti omista kokemuksista niin kuin tuo Sairaalapäiväkirja. Kirjastosta löytyvät.

 9. isopeikko says:

  Hienosti värikuvitettukin 🙂 Peikko on lukenut näitä tarinajuttuja ja välillä pilkistänyt vähän muutakin.

 10. arleena says:

  Minusta on hyvä idea jakaa eri aiheet omiin blogeihin. Se on selkeämpää.
  Säännöllisesti luen aina tämän blogisi, yhtään ei jää väliin. Ja myös ne muut (paitsi enkku ja svenkku) , no niissä joskus joku vahingossa unohtuu.

 11. sirokko says:

  Sinä olet kyllä semmoinen blogimaailman kaikkivoipa tuuli, joka puhkuu positiivista henkeä ympäriinsä. Varmasti sinulla on kymmenen käsi- ja silmäparia ja valtava luova keskusyksikkö aivoissa, muuten en käsitä miten osaat ja ehdit aivan kaikkea ja vielä käydä kommentoimassa muidenkin blogeja. Sinun tapauksessasi on ihan viisasta pitää eri blogeja, vaikka en kaikissa niissä ehdi aina käymäänkään, minua kun ei ole siunattu tuommoisella energiamäärällä.

 12. Mk says:

  Huippaava määrä blogeja.
  SIitä sivupohjien teostasi olen saanut nauttia itsekin, kiitos vaan.
  Tämmöiset välitilinpäätökset ovat mukavia.
  Itselle ja lukijoille.

 13. iisi says:

  Kerran katselin kirjakaupassa kaikessa rauhassa esillä olevia uutuuksia, kun äkkiä pelästyin pahanpäiväisesti minua tuijottavaa tappajan näköistä miestä. Mutta se olikin vanha, vaaraton kaverini: minä itse! Tyhjä tila ympärillämme oli kuitenkin paljonpuhuva. Sitten havaitsin Eila Tiaisen tuijottavan meitä parin tiskin takaa varovaisen uteliaana. Vahingossa melkein tervehdin, mutta hän käänsi äkkiä selkänsä ja poistui Gummerukselta ostamatta mitään.

 14. Elegia says:

  Tätä oli mielenkiintoista lukea, vaikka kaikki blogisi ovatkin tulleet tutuiksi 😀 Sinulla on niin paljon ideoita ja taitoja, että pitääkin olla monta blogia!

 15. mm says:

  Näköjään tänään kaikki miettimäni sanat on jo sanottu edellisissä kommenteissa.
  Mietin välillä, miltä monilahjakkuus tuntuu. Sinulla se ei merkitse säheltämistä siellä täällä, vaan sitä, että pystyt näköjään keskittymään siihen, mitä kulloinkin teet. Samoin näytät keskittyvän aina siihen, jonka kanssa keskustelet. Se tuntuu.
  Lempeys olisi myös hyvä sana, mutta armottoman vanhanaikainen. En tiedä, miltä tuntuisi, jos nimeni olisi Lempi. Siti, haluaisin mennä kanssasi siihen vanhaan aikaan ja sanoa, että blogisi ovat lempeitä ja armollisia. Toivottavasti ne ovat välillä niitä myös itsellesi…

  • susupetal says:

   mm, kiitos kommentistasi. Haluaisin, että nimeni olisi Lempi Rauha Ilona.
   Kuvaava nimitoive.

   Tekeminen on terapiaa minulle. Ilman tekemistä lakkaisin olemasta.

 16. Heips Susu!

  Olen joskus aiemminkin tupsahtanut blogiisi ja vaikutuin jo silloin. Nyt oli kiva tupsahtaa uudelleen 🙂 Pitääkin pistää sinut listalleni, niin näen sitten aina uusia juttuja. Vaikutat hyvin monilahjaiselta, mikä on rikastakin rikkaampi rikkaus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: