Parrasvalojen nälkä

*

Tänään on äitienpäivä ja illalla ratkaistaan, kuka on seuraava suomalainen idoli. Ohjelmaa en ole tällä kaudella seurannut, olen enemmän koukkuun American Idoliin, joka pyörii Subilla. American Idolin osallistujaikärajaa alennettiin tällä kaudella viiteentoista vuoteen. Tenavatähteilyä todellakin.

Noel Coward kirjoitti vuonna 1934 laulun Mrs Worthington. Teksti kertoo yli-innokkaasta äidistä, joka hinnalla millä hyvänsä haluaa tyttärensä parrasvaloihin. Musiikkivideossa Ruby Summerin playbackina on Mr Coward himself.

*

*

Aikansa tenavatähti Lena Zavaroni kohahdutti 70-luvulla laulamalla aikuisen kypsällä äänellä, ei todellakaan lastenlauluja vaan rakkauslauluja. Kymmenvuotias laulamassa menetetystä rakkaudesta?  Sitäkö me haluamme?

*

*

Showmaailmaan lapsena tulo ei ole helppoa. 13-vuotiaana Lena sairastui anoreksiaan ja kuoli saman taudin komplikaatioihin 35-vuotiaana.

Parrasvalojen nälkä ei ole vähentynyt sitten vuoden -34, jolloin Noel kirjoitti laulunsa. Julkkiksen ammatti on varmaan kohta työvoimapsykologien listalla, ellei jo olekin.

***

Aurinkoista äitienpäivää!

Muita äitienpäivän klassikoita löydät täältä.

*

Mainokset

14 Responses to Parrasvalojen nälkä

 1. Äijä says:

  MInusta se tyyppi, joka keksi Tenavatähti- idean, pitäisi viedä johonkin yleismaailmalliseen tuomioistuimeen, rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Kuten myös ideaa hyödyntäneet.

  Eiköhän noissa tähteyksissä ole ihan tarpeeksi aikuisillekin. Useat heistäkin on vetäneet överit tai muuten päättäneet päivänsä.

 2. Ari says:

  Rubyn biisissä on sellaista 50 luvun tunnelmaa

 3. Tuima says:

  Äijän idea on hyvä – ainakin ne, jotka ovat sallineet lastenlaulukilpailuihin aikuisten laulut, pitäisi haastaa kertomaan Kunnon perusteet (joka sitten ei ole se, että lapset haluavat laulaa niitä). Ja eikös Zavaroni jossain haastattelussa kertonut, kuinka näyttämö/esiintymisopinnot osaltaan sysänneet hänet anoreksiaan, kun hän yritti tavoittaa asetettuja ulkonäkövaateita. lenan taidoilla olisi voinut odottaakin vielä kymmenen vuotta ennen lavalle sysäämistä…

  En pidä lasten esittämistä aikuisten lauluista niin hyvin kuin he mahdollisesti niitä laulavatkin. Tuo ”heerojen” rupattelu Lenan esityksen jälkeen on aika vastenmielistä.

  Noel Coward on erittäin hyvä!

  • susupetal says:

   Lena oli todellakin 10 vuotta liian aikaisin lavalla, niin kuin sanoit, Tuima. Aikaa olisi ollut myöhemminkin.
   Nyt se aika sitten on loppunut.

 4. Kari says:

  Hyvä ääni Lenalla oli, mutta muuten olen samaa mieltä Äijän kanssa.

  • susupetal says:

   Kari, muutamia maneereja lukunottamatta ihan kelpo ääni, murinat ja kiekunat olisin poistanut. Ja lastenlauluilla levytysstudioon.

 5. Viides rooli says:

  Kappas, minähän muistan Lena Zavaronin. Komppaan edellisiä kommentoijia: on todellakin kummallista, kun tenavatähdet pannaan laulamaan aikuisten biisejä. Mutta sehän kertoo enemmän aikuisista kuin lapsista.

  Tuo Ruby Summerin video on mainio, charming and witty, kuten taustalla laulanut mies itse, Noël Coward. Hyvä valinta, SusuPetal, ja erittäin tiukasti tässä ajassa.

 6. Unelma says:

  Lapsella pitäisi olla oikeus lapsena oloon, silloin kun ikää on vähän.

 7. lepis says:

  Et ole tosissasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: