Valokuvat

 

Kuva Kuvittajan

 

 

H kertoo, että bulimia on tullut takaisin, kestänyt nyt kaksi viikkoa. Eilen oksensin kuusi kertaa, hän sanoo, mutta ehkä tämä loppuu pian. Sehän on ollut poissa melkein kolme vuotta.  

En osaa sanoa mitään. Muistan, kun selasin vuosia sitten jonkun muuton yhteydessä vanhoja valokuva-albumeita. Silloin filmi kehitettiin, 12, 24 tai 36 kuvaa. Kai. Kuvat liimattiin paksukartonkiseen kansioon. Tarrakulmat olivat liian kalliita. Kuvat olivat kalliita. Niitä ei ollut paljon, eivätkä ne yleensä esittäneet minua. Olin itse kameran takana, kuvasin kauniita ystäviäni. He olivat hoikkia, pitkiä. Minä olin ruma, paksu. Sovin paremmin kuvaajaksi.

Löysin muutaman kuvan itsestäni. Seison vaivaantuneen näköisenä, kädet uhmakkaasti rinnan päällä, kasvoilla neljätoistavuotiaan tyly ilme.

Olen hoikka. Olen kaunis. Sen näin. Kymmenen vuotta kuvien ottamisen jälkeen näen itseni muilla kuin omilla silmilläni. Muistan hätkähdyksen. Oivalluksen. 

Sen jälkeen en ole laihduttanut. En ole tuntenut huonoa omatuntoa liiasta syömisestä, liian vähästä liikunnasta. Yksi syyllisyys vähemmän tuhansista syyllisyydentunteista ei ole koskaan helpottanut oloa.

Kerron Hoolle kuvistani. Hän kuuntelee, ymmärtää mitä ajan takaa, hän on 25, hän tietää. Uskoo itseensä, omiin silmiinsä, omaan kuvaansa itsestään. Hän nousee, sanoo menevänsä käymään vessassa ennen kuin jatkamme matkaa. Istun kahvilan pöydässä. Kaivan valmiiksi euron kolikon. Annan sen katusoittajalle, joka soitti Rossinia, Sevillan parturia, tullessani Hoon kanssa kahville. Olin juuri ehtinyt valittaa Hoolle, että hanuristit ovat hanurista, koska soittavat vain Metsäkukkia, kun Hoo pysähtyi ja sanoi: Tuo on kyllä Rossinia.

Asiat eivät olekaan niin kuin minä luulen. En tiedä mitään tulevasta. H tulee, lähdemme kahvilasta, erkanemme liukuportaiden kohdalla. Halaamme, hän tuoksuu piparmintulta. Lähden kulkemaan putkea pitkin junalle. Nuori katusoittaja on poissa, en kuule lisää Rossinia. Puristan euron kolikkoa taskussani. Itkettää.

 

 

 

 

Mainokset

22 Responses to Valokuvat

 1. Yaelian says:

  Koskettavasti taas kirjoitit.En nyt osaa sanoa muuta kuin että tämä oli taas niin hyvä tarina.

 2. Elegia says:

  Piparminttu… Sen takana asuu totuus.

  Minäkin näen nyt ikivanhoissa kuvissa sen, mistä haaveilin, mutta en koskaan (päässäni) tavoittanut. Nykyään välitän yhä vähemmän.

 3. Elegia says:

  Lähtipäs vauhdilla kommentti, jäi puolet puuttumaan. Tuo kuva on ihan mieletön: kaksi puolta. Sen, minkä toivoisi näkyvän päälle ja sen, mitä itse pelkää näkyvän. Edelleen pelkää…

 4. lepis says:

  Joskus on ihan kiva olla oman itsensä näköinen, toisinaan jotain muuta. Ja siinä on Kuvittaja onnistunut jälleen tuomalla esiin useat puolemme.

  Taidat säästää monta euroantänä kesänä 😉

 5. arleena says:

  Hieno kuva ja sopii juuri tähän pakinaan. Se millaiseksi näemme itsemme vaihtelee. Iän mukana sitä tulee kai suvaitsevammaksi.

 6. sirokko says:

  Olisi kiva kun peili näyttäisi juuri sen mitä kukin haluaakin nähdä, säästyttäisiin monelta ongelmalta. Koskettava tarina.

 7. Polga says:

  Huh, minusta ainoa hyvä kuva on lähes vastasyntyneenä, toinen alle 5-v. Sen jälkeen on vain täyttä fiaskoa ,D Onneksi ei enää kuvia löydy. Toivottavasti Kuvittaja ei tästä innostu, suorastaan pelottava tuo kuva!

 8. miiwi says:

  Sellainen kuva kuin mallikin, sanotaan. Siksi olen mieluimmin kameran takana, turvassa. Kuvittajan kuva on upea!

 9. Unelma says:

  Elämänmakuinen pakina. Tykkään.
  Nykyään minäkin mieluummin kuvaan kukkia ja muita ihmisiä.
  Kuvittajan taideteos on kaunis ja minuun vetoava.

 10. jl says:

  Kovin todenmakuinen tarina. Liian monelle nykynaiselle totta… Olisipa hyvä nähdä itsensä reaaliajassa niillä silmillä, joilla näkee vuosien kuluttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: