Ärsytyskalenteri, päivä 3

 

 

Tänään altistin itseni säälimättömästi ärsytykselle. Liikuin metrolla. Helsingin metro on kätevä. Sillä pääsee sinne ja tänne sekä takaisin. Metron vuoroväli on lyhyt. Jos haluat Itäkeskukseen tai Ruoholahteen, joudut odottamaan metroa korkeintaan neljä minuuttia. Jos mielit Mellunmäkeen tai Vuosaareen, voit joutua kuluttamaan kallista aikaasi peräti kahdeksan minuuttia.

Metro on kiva, mutta nämä ihmiset! Mistä niitä oikein sikiää? Juuri ne, jotka aina juoksevat metron liukuportaat alas ehtiäkseen oranssiin vaunuun. Tunkevat, kiltisti oikealla seisovien ihmisten ohi sörkkien,  kaatavat  pahaa aavistamattomat esteet tieltään.

Mikä on tämä ihmislaji, joka pelkää seuraavien neljän tai kahdeksan minuutin viettämistä asemalaiturilla odottaen seuraavaa metroa? Näitä ihmisiä on paljon. Enemmistö.

Tänään kaksi, minuun verrattuna nuorehkoa miestä, persvaot karvoineen hilpeästi hyllyen, harppoi portaat alas. Ensin pelkäsin, että kompastuvat housuihinsa, joiden haarukset roikkuivat epämukavasti nilkkojen välissä. Housut pysyivät päällä, mutta miehet myöhästyivät metrosta. Kirosivat ja elehtivät kansainvälisesti. Nauratti. OLisi tehnyt mieli ihan hohottaa. Jos olisin ollut isompi tai edes rohkea, olisin sanonut, että homma oli sitten juosten kustu.

Mielenkiintoiset ajat ovat edessä. Talviliukkaat, jäiset junalaiturit ovat oiva alusta ihmisten akrobaattiesityksille. Lähijuniin rynnitään samalla antaumuksella kuin metroon, ikään kuin jokainen juna olisi elämän viimeinen. Niin se olikin entisen työkaverin siskonpojalle, joka juostessaan junaan liukastui, kaatui laakista taaksepäin, kallo halkesi. Kuoli.

Juoksut tuli juostua. 

 

 

Mainokset

20 Responses to Ärsytyskalenteri, päivä 3

 1. Unelma says:

  Hei, ensin luulin Lucian siinä kuumenneen liikaa.

 2. isopeikko says:

  Tuo tyyppi kuvassa käy ainakin kuumana. Luulisi lumenkin sulavan. Ei liukastu niin helposti sinne metron alle.

 3. yaelian says:

  Huh,olipa hahmollasi tulipalokiire! Vähemmästäkin ärsyyntyy jos metrosta myöhästyy….
  sanon minä,joka odotan bussia 20 minuuttia tai puoli tuntia jos myöhästyn….

 4. Lähtee aikaisemmin liikenteseen niin ei tarvi tollasta tulipalo kiirettä pitää. En itse jaksa justa tollaisessa kiiressä ja aika kuluu rattosammin kun ei tarvi juosta. Käy vaikka vetämässä sumpit, sämpylät ja sittaa rauhassa lukee aamun uutiset …

 5. Mä tuosta tykkään!

 6. aimarii says:

  En oikeastaan tunne tuota ihmislajia, jolla on ainainen kiire. Täällä kulkee tasan yksi bussi aamulla kaupunkiin päin ja toinen illemmalla takaisin. Kaipa se ärsyynnyttäisi, jos myöhästyisi.
  Nämä pääkallokelit otan varoen, ei huvittaisi halkaista kalloaan.

 7. Helmipöllö says:

  Tämähän on kuin kuuntelisi metronomin tikitystä…äsh pöllö metrossa?

 8. Elegia says:

  Heei, olet pöllinyt minun – kuumakallen – kuvan albumistani!!!

  Ja mikäpäs sen mukavampaa kuin katsella miehekästä lihaa metroasemalla 😀 😀 Totta puhuen tuo ilmiö näyttää olevan universaali – täällä tosin ilman karvaista peppuvakoa. Sen sijaan Calvin Kleinin logoteksti näkyy kalsareista, kun housut roikkuvat siinä alla…

  • susupetal says:

   Hahhah, arvasin, ettet enää jaksa positiivisia kommentteja kirjoittaa. Jos olisit, olisit päätynyt ärsytyskalenterin aiheeksi 😀
   Olin kerran syömässä ravintolassa, viereisessa pöydässä istui nuoripari. Mies nousi, meni naisen luo ja kumartui suutelemaan tätä. Romanttista. Ehei. siinä sitten katselin karvaista pyllyvakoa naamani edessä. Meni ruokahalu.

 9. miiwi says:

  Kylläpä ärsyttää!!

 10. sirokko says:

  Hih, ei meillä vaan tuommoista ole, metroa ei ollenkaan, bussit kulkee koska huvittaa ja housutkin kiskotaan kainaloihin (näkyy etupuoli paremmin), kiire ei ole mihinkään mutta roihua ja kipinöitä saadaan kyllä aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: