Ärsytyskalenteri, päivä 15

Tiedättehän nykyään hyvinkin yleisen ilmiön, jota esiintyy kahviloissa? Haluat juoda kupin kahvia, astut kahvilaan ja huomaat, että jonossa on noin kaksikymmentä kaksikymmentävuotiasta naista. He kuuluvat sukupolveen, jonka voisi lyhykäisesti määritellä kokoa-itse-kahvisi-ja-puhu-samaan-aikaan-joko-kännykkään-tai-kaverillesi.

Mä otan kofeiinittoman latten. Eikun sittenkin macchiaton. Vai kumpi nyt olisi parempi? Mitä makusiirappeja teillä on? Ai, ei oo Amarettoa? No, en mä sit tiedä. Mitä sä aiot juoda (kääntyy takanaan seisovan ystävänsä puoleen). Ai, et säkään tiedä. Pitäiskö sittenkin ottaa cappuccino? Ilman kofeiinia. Onks se reilun kaupan kahvia?. Joo, ehkä mä otan sen. Tai ei, mä otankin tsai latten makusiirapilla. Oliks teil, ai niin, ei teil ollutkaan Amarettoa. No, sitten hasselpähkinällä. Joo, sen mä otan.

Näin jono etenee, jokaisen nuoren naisen päättäessä tästä elämää suuremmasta kysymyksestä. Etukäteenhän sitä ei kannata päättää, antaa tunteen viedä mukana, siinä kassan kohdalla oikea vastaus varmaan tulee mieleen.

Älkää menkö kahviloihin. Menkää huoltoasemille, jos kahvihammasta kolottaa. Älkää myöskään menkö kahviloihin, joissa saa koota oman lounasannoksensa salaattia. Vaihtoehtoja on liian paljon ja nuoria, salaatilla ja kahvilla eläviä naisia vielä enemmän.

 

 

Mainokset

30 Responses to Ärsytyskalenteri, päivä 15

 1. Millan says:

  Tämä täällä hihittää ja harkitsee pitäisikö lähteä neljänkymmenen kilometrin päähän lähimpään kaupunkiin huoltoasemakaffeelle. Tällä kun ei ole edes huoltoasemaa makusiirappikahviloista puhumattakaan. Rinnakkaistodellisuuksia on monenlaisia ;D

 2. yaelian says:

  Jonottaminen ärsyttää! Etenkin tuollainen.Onneksi täällä omalla suunnallani melkein kaikissa kahviloissa on pöytääntarjoilu. Tosin sitten pitää jättää myös tipit.

 3. Amalia says:

  Aina sitä oppii uutta makusiirapista en oo koskaa edes kuullu. Siinä menis meikäläiselläkin vatvosessa. Toivottavasti ei olla samassa jonossa 😀

 4. matti jääskeläinen says:

  Ennen Esson baarissa olo oli yksinkertaista, painuneen ja haalean kahvinsa sai ryystää mitään puhumatta, polttaa sätkän ja häipyä takaisin tuiskuun, naftan maku nenässä viipyillen.

 5. Kestän jonottamisen, kun katselen kassaneitiä joka hikipäässä vetelee viivakoodeja koneeseen. Vuoroni tulee kun vuoroni tulee.
  Mutta mutta, nämä viimehetken neuvottelut ja pähkäilyt ja ohimennen niitänäitä höpöttelyt ylittävät ärsyyntymiskynnykseni. Täysin. Ja sitten on ne paikat, jossa on tuota lounassalattia. *Aaaarrrgh. Lorotan automaatista kupposen kahvia. Edelläni joukko ottaisko-tota-vai-tota-eiku-otankin-tota-salaattia….. ja niin on kohta meikäläisen kahvi ihan kylmettynyttä keletana.Eräänkin kerran ojensin kuppini ja pyysin kassalla että kuumentaisivat kahvini uudelleen mikrossa! Minä tahdon kahvini kuumana, nniihh!

  • susupetal says:

   Jonottaminen on minunkin mielestäni ihan ok. Jonojahan syntyy, kun on ihmisiä, sehän on luonnollista.
   Mutta nämä pähkäilijät…todellakin. Nuo salaattivitriinit ovat pahimmasta päästä!

 6. Deme says:

  Latte on parasta mustana.

 7. wordsbyirma says:

  Monta vuotta sitten, kun Starbucks tuli kaupunkiin, kävin ja listaa katsellessani päätin tilata #1.
  Barista katsoi pitkin nenäänsa ja sanoi ”Luuletko tämän olevan McDonaldsin?” Siis….mikä piru sen nimi olikaan….mutta otin sitä peruskahvia!

 8. Elegia says:

  Jonoja syntyy myös juuri tuollaisten ei-juu-vaarinhousut -ihmisten takia. Itse olen aika huono jonottelemaan. Helposti jää menemättä, jos on pitkä jono. Ihan vähän voin sen sijaan jonotella.

  Siellä on sentäs hyvää kahvia! Täällä kahvi on niin vahvaa, että lusikka katkee!!!1 Ja sitten ne yrittää aina lämmittää ja vaahdottaa maidon, joka on ihan ehdoton YÖK.

  Positiivinen miete: Onneks koton suap hyvvöö kahavii!

 9. kaanon says:

  Maalla asumisessa on puolensa, huomaan.

 10. arleena says:

  Valinnanvaikeus kasvattaa jonoja. Sama asia ärsyttää täälläkin.

 11. aimarii says:

  Jahas – minä taidan olla ihan syrjässä tämmöisestäkin ärsytyksestä. Kyllä se vois ärsyttää, eipä silti. Tien päällä ollessa ärsytti, kun ja jos poikkesi huoltiksille kaffeelle, sai niin jumalattoman kehnoa kaffetta liian usein..

 12. harakka says:

  Jaa-a, mutta mää juon kuitenkin tavallista kaffeeta vaan, eli jos jono on pitkä näiden tyttösten vuoksi, niin mun kohdalla se sitten meneekin äkkiä!Hi!
  Hyvää joulunaikaa sulle tulin toivoteleen!

 13. sirokko says:

  Nih, miettiä nyt viime hetkellä millä kaikilla mahdollisilla tavoilla voisi pilata tavallisen kahvin… Minä olen tuossa nopeesti etenevässä jonon kohdassa Harakan perässä, kantsii tulla siihen.

 14. BLOGitse says:

  Ja entäs ne ihmiset jotka jää ovensuuhun – bussissa ei päästä reippaasti peremmälle kun pitää valikoida itselleen sopiva vierustoveri.
  Tai kun haluaa ikkunapaikalta pois ei voi avata suutaan ’anteeksi jäisin pois seuraavalla’ tms. Ei. Oletetaan elekielen toimivan. Ikään kuin noustaan muttei kunnolla, laitetaan käsineitä käteen jne. Kampin R-kioskilla viimeksi käydessä oviaukossa seisoo kaksi kundia höpöttämässä. Mahduin ohi. Mutta kun poistuin oli oviaukkoon tullut vielä yksi pariskunta. Kyllä ärsytti.
  Onko pakko tukkia väylät! Maailmassa on muitakin ihmisiä! argh!
  Kyllä helpotti. Kiitos!

 15. Krisu says:

  mutta sun kuva tähän tekstiin ei ärsytä sitten yhtään! makee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: