Laulavia miesnäyttelijöitä, halusit tai et

 

Joistakin näyttelijöistä tulee klassikoita. Jotkut miesnäyttelijät ovat jopa ihan aloittaneet uransa laulajina ja tanssijoina vaudevillessa, vaikka ovatkin myöhemmin tulleet kuuluisiksi toisenlaisista rooleista.

Ja jotkut miehet ovat päätyneet levytysstudioon ja musikaaleihin aivan käsittämättömistä syistä…

James Cagney ei aina ole ollut valkokankaan paha poika. Moonwalk ja laulu sujuivat häneltä myöskin erinomaisesti kuten näissä pätkissä elokuvasta Footlight Parade vuodelta 1933 nähdään. Tanssipartnerina Al Jolsonin silloinen vaimo Ruby Keeler.

 

 

 

Cary Grantin ääntä ei niin voi kehua, mutta hänen kehonkielensä on vaikuttavaa, pätkä elokuvasta Suzy vuodelta 1936, laulukumppanina Jean Harlow.

 

 

Vuonna 1939 ilmestyi leffa Idiot’s Delight, jossa Clark Gable tanssi ja lauloi kappaleen Puttin’ On The Ritz. Clarkin viikset ja silmäpeli onneksi olivat nautittavia.

 

 

Ennen kummisedäksi ryhtymistä Marlon Brando hempeili Jean Simmonsin kanssa musikaalissa Guys And Dolls vuonna 1955.

 

 

Clint Eastwood on myös ehtinyt puhua puille elokuvassa Paint Your Wagon vuodelta 1969. Samasta leffasta on myös Lee Marvinin klassikoesitys.

 

 

Jack Nicholsonin lauluesitystä elokuvassa On A Clear Day You Can See Forever vuodelta 1970 ei sisällytetty leffaan, hmmmm, miksiköhän, mutta ääniraita on jäänyt meidän jälkipolvien kyseenalaiseksi iloksi. Rakkauslaulun kohteena Barbra Streisand.

 

 

Jos intoa vielä riittää tutustua laulaviin miesnäyttelijöihin, niin tässä Valentino laulaa Kashmiri Love Songin vuonna 1923. James Stewartin ääntä voit nauttia täällä. Ja jos voimia vielä piisaa ja todellakin haluat kuunnella Rock Hudsonin lauluääntä, niin siitä vaan….

 

Muita klassikoita täällä.

 

 

Mainokset

16 Responses to Laulavia miesnäyttelijöitä, halusit tai et

 1. yaelian says:

  Oi miten rakastan näitä vanhoja lauluja! Etenkin Shanghai Lil on ihana! Ja Jack Nicholson ei ole pahempi laulajana, miksiköhän ei tuota kelpuutettu leffaan…

 2. yaelian says:

  Ja Talking to the trees, piti kuunnella sitä ihan pari kertaa,niin ihana!

 3. lepis says:

  Näitä oli niin paljon, että en enää muista mitä piti sanoa… 😮
  No, ainakin Clif olisi saanut jättää laulamatta. Brando yllätti positiivisesti ja Jack ei ollut oikein omassa villapaidassaan. Mutta kaikkeahan on kokeiltava, kaikkien. Paitsi minä en laula!

  • susupetal says:

   Lepis, aikamoista tuskaa olisi kuunnella kaikki läpi…en edes linkittänyt Burt Reynoldsin lauluesitykseen…. no, ehkä sinä vielä joskus laulat!

 4. Ari says:

  En muista kumopi oli ensin, mutta mieleen tulee kotimaisista Samuli Edelmann ainakin, aloitti näyttelemisellä ja naisista Katriina Honkanen laulaja/näyttelijä

 5. Tuima says:

  Oi ihanaa, kiitos Susu tästä koosteesta, tähän pitää palata uudestaankin kuuntelemaan kaikki kunnolla. Taas tuli mieleen miksi vanhat elokuvat ovatkin niin hyviä :). Kyllä heikompaakin lauluääntä kuuntelee näissä, tulkintaa tulkintaa :).

  • susupetal says:

   Tuima, oli kerrankin intoa ja voimia tehdä vähän isompi katsaus menneeseen, toivottavasti jaksan joskus kerätä samanlaisen kattauksen naisnäyttelijöistä, jotka pakosta ovat joutuneet laulamaan.

 6. Tommi says:

  Minä totean kiitokseni tästä nyt lyhyesti: Kiit.
  Täällä on kaikenlaisille musikaaleille sopiva maasto. Erityisesti 1930-luvun alun backstage-musikaalin kulta-aika ja 1950-luvun Kellyt. Ja toki kaikkien ”kummallisempienkin” laulamista on kiva äimistellä.
  Ja vielä: Ruby Keeler (sydän).

 7. Nytpä olikin oikein shokkipotti! Kaikki läpi kahlasin, mutta suosioni sai Shanghai Lil ja ehdottomasti kulmakarvojaan viekoittelevasti liikutteleva Clark ja Puttin` on The Ritz, steppailuineen. Sen menen katsomaan näin aamiaiseksi vielä uudestaan.

  itse yritin youtubesta etsiä Okolona River Bottom Band -biisiä ja hämmästyksekseni löysin vain muutaman esittäjän, joista en niin tykännyt. Olen mielestäni kuullut parempiakin versioita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: