Ihana päivä

 

 

 

Askeleet kuin hidastetussa filmissä. Ihmisillä ei ole kiire, vaikka junan vaunut ovat avautuneet, vaunut tyhjentäneet matkustajat laiturille. Aurinko hehkuu lasikaton läpi. Edessäni kävelevä nainen kääntyy vasemmalle, käy pudottamassa roskan aseman seinässä olevaan roskakoriin. Vaunuissa istuvalla lapsella on jäätelö kädessä, äiti nauraa.

Kesä hidastaa askeleet, ei tarvitse puskea jäätävän tuulen läpi, ei juosta pakoon räntäsadetta, ei vetää päätä piiloon pistäviltä rakeilta. Kesä.

Kaupunki on kietoutunut kultaan, aurinko hyväilee paljaita olkapäitä, kutittaa nenää, tuntuu varpaissa. Asvaltti hehkuu ja kivisten talojen fasadeiden kasvot nauravat. Akateemisen kulmassa haitari ja tamburiini soittavat Besame Muchoa.

Liu’un portaat alas kellarikerrokseen. Clas Ohlsonin akryylivärit ovat suurissa pulloissa, tarvitsen paljon maalia. Uusia värejä loppuun maalattujen tilalle.

Odotan Esplanadilla ystävää. Besame Mucho kuuluu edelleen liikenteen äänien yli.  Tunnistan heti ystäväni, vaikka tapaamme vasta ensimmäistä kertaa. Blogituttavan tapaaminen on aina kuin tapaisi vanhan ystävän vuosien takaa. Olen tavannut monia ja he ovat kaikki olleet oman näköisensä. Tuttuja.

Syömme lounaaksi frisbeen kokoiset viinerit, pekaanipähkinää, kinuskikastiketta, suklaakastiketta. Puhumme, puhumme ja puhumme. Nauramme. Halaamme. Elämä on suloista ja makeaa. Hyvää. Katson silmiin, jotka ovat lämpimät ja tutut, hymy tarttuva.

Tapaamisen jälkeen mietin, kuinka onnekas olen. Olen tavannut ja tulen tapaamaan ihania ihmisiä. Tuttuja ja tutuksi tulevia. Heilutan kassia kädessäni, värit alkavat sekoittua. Ehkä tänään aloitan sen taulun, sillä tänään on hyvä päivä.

 

Mainokset

15 Responses to Ihana päivä

 1. arleena says:

  Kesä pysähdyttää kiireet, keventää mielen ja askeleet. On aikaa tavata ystäviä.

 2. Voiko nyt enää kauniimmin asiaa kuvata! Tunne välittyi niin aitona, lämpöisenä…..
  (minä mokoma nyyhkynassu)

 3. Yaelian says:

  Kesän valo ja kiireettömyys on niin paljon talvea mukavempaa:) Blogiystävien tapaaminen on minullekin ollut ihana juttu! Ihanaa loppuviikkoa SusuPetal!

 4. Maarit says:

  Toivon sinulle ainakin miljoonatriljoonaa yhtä ihanaa päivää ;DDD

 5. wordsbyirma says:

  Kesäisen päivän huolettomuus ja lämpö kuultavat läpi tarinassasi. Blogiystävän tapaaminen on kuin lahja ystävyydestä, ilahduttavaa, inspiroivaa. Hetki läheistä yhdessäoloa. Hetki katsella kasvoja, jotka ovat tutut monella tapaa, vaikkei olisi aiemmin tavannut. Kuunnella ääntä, jonka on kuullut hänen kirjoituksistaan. Lahja.

 6. Helmipöllö says:

  🙂

 7. sirokko says:

  Kuulostaa niin mukavalta 🙂 Hyvä päivä jatkukoon ja sisältäköön paljon kesäisiä värejä.

 8. Päivitysilmoitus: Kesäpäiviä 2/3-1 « WONDERS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: