Miksi en rikastu kirjoillani

 

No, siksi, että niitä myydään liian vähän! Korjatkaa nyt hyvät lukijat asia! Trumpiksi en haikaile, mutta kymppi, kaksi kuussa myydyistä kirjoista olisi enemmän kuin tarpeellinen lisä toimeentuloon! Ostakaan kirjoja itsellenne, ystävillenne, naapureillenne, sukulaisillenne! Tehkää omaan kirjastoonne hankintapyyntö! Kirjastot ovat kivoja paikkoja. Kirjakaupatkin ovat kivoja paikkoja, vähän kalliimpia vaan, mutta nekin tilaavat sinne kirjoja kysynnän mukaan.

Ostamisen lisäksi saatte lukuiloa! Ei paha juttu, kun tietää, että tämä tällä hetkellä olemattoman oloinen kesä kallistuu kohta ehtoopuolelle ja edessä on kaamea, sateinen ja pimeä syksy. Lukusyksy antaa onnen avaimet.

Goottiemon kauhujen lippaasta sanottua: 

Mainio pienoisromaani esikoiskirjailijan uskosta sekä epäuskosta itseensä ja kykyihinsä, vaikeuksista nähdä oman tekstinsä mahdollisia heikkouksia, vajoamisesta synkkään alhoon, josta nouseminen vaatii mielikuvitusta ja hiukan itsensä hellimistä, uskoa itseensä sekä hänen sisäänsä hetkeksi asettuneen ahdistuksen, raivon ja kylmyyden. Itse näkisin tässä montakin tasoa. Kirjoittaja osaa ja uskaltaa nauraa itselleen…. nautin kielen lievää vakavammasta vinksahtaneisuudesta. 

*

…kirja piti minut vinolukuasennossa aamukahdesta aamuseitsemään!. Kun aloitin, en voinutkaan lopettaa, niin kuin yleensä teen. Ehkä se johtui kirjan sujuvasta tekstistä. Sen mukana oli helppo kulkea….Nauruhermot kutkutuksesta pinkeinä luin. Kirja on täynnä itseironiaa, itseen kohdistuvaa huumoria…

*

Kuljin siinä (kirjassa) kappaleen matkaa, kirjailijan kanssa, kun käsikirjoitus on hyväksytty ja alkaa varsinainen työ, editoiminen. Vietin jopa sen kostean illan. Mielessäni ajattelin kaiken aikaa, että kyllä sinä kirjailija jaksat, sinulla on sanoja ja niiden käyttämisen taito. Minä kuljin vain mukana, sivu sivulta ja kärsin mukana, tietäen kaiken aikaa, että minusta ei olisi siihen. Kun uppouduin  kirjaan sohvan uumenissa, lapset pyysivät jotain ja minä vain pyysin tekemään itse. Hienoa, olin todella se supermutsikin…

*

Jos haaveilet kirjan kirjoittamisesta ja julkaisemisesta, niin tätä kirjaa ei kannata ohittaa. Tämän avulla voit sukeltaa luovaan prosessiin mukaan ja nähdä, etteivät asiat aina mene niin kuin niiden kuvittelee menevän.

*

Koin kirjan hulvattoman hauskana sen minälle nostattamista tunteista huolimatta – tai ehkä juuri siksi. Moniin tunteisiin ja tuntemuksiin sekä reagointeihin voin itsekin samastua. Kirjan tyyli on humoristinen. Ajoittain surullisen humoristinen. 

*

Goottiemon kauhujen lipas on erittäin hyvin kirjoitettu, samaan aikaan surullinen ja hillittömän hauska, ja kivasti kuvitettu. Sen ja pienen koon ansiosta sen ahmaisee nopeasti, toivoo, että kirja olisi pidempi. Samaa on moni käsittääkseni sanonut SusuPetalin kirjoista, ne ovat harmittavan lyhyitä. Mutta eihän kirjan hyvyyttä tietysti mitata sivumäärällä.

*

Mä ihaalen SusuPetalia jo siinäkin, ku se osaa kirioottaa niin monenalaasia kirioja. Novelleja, sairaalapäiväkirjaa runoineen ja sarjakuviakin, meihin jokaasihin iskevine teksteineen. Kaikis näis on yhteestä niiren ihmisläheesyys, kiriat on oikialle ihimiselle kiriootettuja, meistä tavallisista ihimisistä, ihmisen kokoosesta elämästä. Ei kauniita ja rohkioota.

*

Susu on tehnyt vakavan kirjan, jossa on huumoria ja elämänläheisyyttä ilman mitään teennäisyyttä.

*

Susun teos pitäisi saada virallisten kirjoittajaoppaitten joukkoon, niin paljon kirjassa on vihjeitä, ajatuksia, taistelua itsen, ongelmien ja sanojen kanssa. Mutta kaikki on kirjoitettu oivallisella, suorastaan kutkuttavalla huumorilla ja itseironialla. Minä olen aikamoinen tosikko välillä, mutta kirjan vertaukset ja sanojen valinnat saivat minut hykertelemään ja nauramaan.

*

Kotisivuiltani lisää muista kirjoistani, jotka kannattaa myös ostaa puuduttavan puistattavan syksyn varalle.

 

 

Mainokset

24 Responses to Miksi en rikastu kirjoillani

 1. wordsbyirma says:

  Ehdottomastoi samaa mieltä! Omistan kolme kirjaa ja olen lukenut kaksi. Meinasin juuri tällä viikolla kirjoittaa niistä! No, voin silti kirjoittaa, vaikka ylläolevat jo melkein täydellisesti kertovat, mitä liikkui mielessänikin. Mukaansatempaavaa tekstiä!

 2. No hitto jos tämä mainos ei pure! 😀

 3. Äijä says:

  Vähän sama täällä. Ekasta en ole saanut vielä omia pois, mutta silti toista työstän. Välillä kiroan hulluuttani, välillä ajattelen, että kai se on silti tehtävä.
  Tsemppiä sullekin!

 4. kaura says:

  Tilasin vihdoin Sairaaläpäiväkirjat ja pikavilkaisun perusteella päädyin ostamaan AdLibrikseltä 23 euron hintaan. Vasta näin jälkikäteen aloin miettiä, onko noilla ostopaikoilla eroa siinä mielessä, mitä jää kirjoittajan käteen. Koska mieluusti maksaisi oman roposensa tekijälle siitä ilosta, että saa teosta lukea.

  • susupetal says:

   Kaura, kiitos kannatuksesta! Ostopaikalla ei ole väliä kirjoittajan kannalta, saan kiinteän summan jokaisesta myydystä kirjasta.
   Olisi mielenkiintoista kuulla/lukea ajatuksiasi Sairaalapäiväkirjasta sitten, kun olet saanut sen luettua.

 5. Usva says:

  Hyvä postaus ja vakuuttavat argumentit ostopäätöksen tekoon. Suosittelen 🙂

 6. yaelian10 says:

  Kirjoilla ei tosiaankaan rikastu,joten toivottavasti saat kirjojasi myytyä,ovat ne sen verran hyvät!

 7. Taiteella ei rikastu olen huomanut ja apurahat vie parhaat päältä ”niistäkin useat järjestöt eri brojekteihin” . Suosittelen Susun kirjoja lukeamaan niissä on sujuvaa tarinan kerrontaa. Ne sopivat hyvin työmatkalle, sopivan fontti kokonsa puolesta bussissa tai junassa lukemiseen Siis joukolla taiteilijaa tukemaan. 🙂

 8. arleena says:

  Suomessa on kapea siivu kirjailijoita, jotka ansaitsevat siitä elantonsa. Meillä on niin niin pieni lukijakunta, lukijoita ehkä 30% viidestä miljoonasta tai vielä vähemmän.
  Olisi plussaa saada kustantamo taakse, sieltä jokunen tonni tulisi jo ennen kirjamyyntiä.

 9. polgara says:

  Antaiskohan tämä tänään kommata, eilen ei tullut läpi!? 😮

  Eli sen lisäksi, että itse ostatte kirjoja, laittakaa paikalliseen kirjastoonne hankintapyyntö. Ainakin itse laitoin pariin kertaan… Yllättävän mukavasti kirjastot suhtautuvat näihin pyyntöihin, koska ”kansa tietää”!

 10. Elegia says:

  Yhdyn suosittelijoihin vankalla kokemuksella, sillä kaikki kirjat olen lukenut ja lisääkin lukisin, jos olisi tarjolla (vink vink)! 🙂

  Jos haluaa saada myyntiä lisättyä, pitänee laittaa alastonkuva jonnekin. Tai viuhahtaa vaikka metrossa. Tai hengailla jonkun kuuluisan kanssa, jääkiekkoilija esim…. tai ryhtyä poliitikoksi:D

 11. Heljä says:

  Suosittelin blogissani Sairaalapäiväkirjaa ja kehotin hankkimaan, voikun moni ymmärtäisi ostaa.

  (Kun saan jonain päivänä muutkin kirjasi hankituksi niin tiedän voivani niitäkin mainostaa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: