Elämän kovalevy

 

 

 

Vuodatuksen blogit ovat olleet hiljaa heinäkuussa. Syynä tähän on sähkökatko, joka aiheutti Vuodatuksen serverillä vaurioita ja palvelun väliaikaiseen alasajoon. Nyt vuodatuslaiset ovat päässeet jälleen linjoille, mutta kuvapalvelun kovalevy on mennyttä. Tämä tarkoittaa, että blogeihin ladatut kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat menetetty.

Kävin katsomassa omia, jo unten maille menneitä, Vuodatus-blogeja, ja aika tyhjältähän siellä näytti. SusuPetal –kuva ja sana valokuvablogina oli surkuhupaisan näköinen. SusuPetalissahan tekstit olivat pääosassa, mutta oli sielläkin aika autiota. RunoSaaren runoista puuttuu kuvitus.

Kun laitat jotain nettiin, siellä se on ja pysyy, eikä sitä pois saa, on hyvin hoettu uhkaus ja samalla lupaus, johon uskomme. Luotamme sähköön, luotamme nettiin, hoidamme elämäämme netissä. Maksamme laskut, tilaamme junaliput, ostamme ja myymme virtuaalissa. Tietomme ovat järjestelmissä, jotka takaavat meille palkan, eläkkeen, toimeentulotuen, opintorahan.

Meitä ei olisi enää olemassa ilman tietojärjestelmiä.

Ja sitten tulee sähkökatko ja yhtäkkiä elämämme katoaa jonnekin.

Riittääkö se, että tallentaa omaa elämäänsä levyille, muistitikuille ja varmuuskopioi ulkoiselle kovalevylle? Kuvien suhteen se varmaan riittää, mutta elämä ei ole pelkkää kuvaa, eikä kaikkea voi itse varmistaa.

Tervetuloa takaisin vuodatuslaiset, harmittaa teidän puolestanne, mutta mukavaa, kun palaatte.

 

 

 

 

Mainokset

26 Responses to Elämän kovalevy

 1. Kiiris says:

  Täytyypä mennä omakin historiablogini tutkimaan, onko siellä enää mitään. Noh. onhan kuvat muualla tallessa.

  Ihan kamalaa, jos henkilötunnukseni katoaa taivaan bittiavaruuteen…. niin minuakaan ei enää ole… minusta tulee muukalainen… 😦

 2. Äijä says:

  Juu, semmoistahan se on.
  Minä luovuin Vuodatuksesta jo vuosia sitten, ja siirryin tämän suurimman pahan alle.Ja hommasin matkapuhelimen saman firman alta, ja totesin että jopas saman tien paljon minusta tietävät.

  Onnekseni olen tylsä ja tavallinen, joten siinäpähän tallentelevat.

  Kyllä se elämä on parhaimmillaan ihan elettynä, siinä se pysyy tallessa minkäpähän pysyy. Jollei pysy, niin olkoon pysymättä.

  • susupetal says:

   Äijä, sama juttu täällä. Jos minun elämäni kiinnostaa vakoojia, niin siitä vaan. Luulisi, että muualta löytyisi jotain mielenkiintoisempaa.

 3. vilukissi says:

  Kiitos, takaisin on tultu. Kirjoitit tosi hyvin tästä tilanteesta. Piti oikein pysähtyä miettimään mietteitäsi tuosta elämän, oman elämän tallentamisesta, omista tiedoista. Miten kaikki olemmekaan tietojärjestelmien ”armoilla”. Ja joku päivä se oma kovalevy vain sammuu, halkeaa makeuttaan ja sinä se li. Elämä

 4. Timo says:

  Aika huonoa tekee vuodatuksen jatkolle tuollaiset tapaukset… itselläni on 98% kuvista mennyt vuoden 2007 jälkeen Flickriin ja Photobuckettiin, joten ei kauheasti kadonnut kuvia. 2011 kesäkuulta meni muutama, jotka vois muualle heittää ehtiessään.

  Saa nähdä milloin katoaa koko paikka.

 5. Tiina says:

  Todella ihmettelen, miten Vuodatuksessa ei olla otettu varmuuskopioita kuvista vuoden 2009 elokuun jälkeen. Onneksi itse siirryin sieltä pois jo 2007, niin mitään ei ole (pitäisi olla) kadonnut. Ja vaikka olisikin, niin ei sillä enää olisi väliä.

 6. -kummitus- says:

  SIinä vaiheessa kun itse pelkäsin menettäneeni eron myötä kasan päiväkirjoja, kirjeenvaihtoa, lapsuus- ja nuoruuskuviani, jouduin miettimään aihetta. Harmitti ja surutti, mutta sitten mietin, että toisaalta kuka niistä minun jälkeeni on kiinnostunut. Että olisikin ehkä parempi, jos kuvat ja kirjoitettu teksti katoaisi minun myötäni, ehkä jopa ennen, ettei tarvitsisi jälkeenjäävien penkoa niitä tai miettiä minne hävittää ne.

  Elämästä ei saa varmuuskopiota. Sen takia kannattaa elellä niin kuin viimeistä päivää. Se on kummituksen motto.

  • susupetal says:

   -kummitus- kuin viimeistä päivää…vastuulla, lisäisin vielä 😉

   Minullakin on tulen mukana mennyt paljon lapsuus- ja nuoruusmuistoja, aikani niitä kaipasin, olivat hyvä tuki muistiin, kun ei muuten muista mitään, mutta eihän täältä kuitenkaan saa mitään mukaansa.

 7. kaanon says:

  Kiitos kannustuksen sanoista. Niistä virtasi akkaan uutta elämää.

 8. hpy says:

  Aika paljon vaikeuksia on ollut viime paivina. Orange-puhelinlinjat olivat katki, Googlella taisi olla, ja Twitter oli poissa ainakin pari tuntia eilen (mutta se ei hairitse minua, en twittaa). Mikaan ei ole ikuista, ei edes netissa.

  • susupetal says:

   Mikään ei ole ikuista, Hélène, onneksi ei elämäkään. Minäkään en ole kiinnostunut tuosta twiittaamisesta, liian hektistä minulle, kuten myös Facebook.

 9. Elegia says:

  Kiva, että Vuodatus taas toimii! On ollut muutamia siellä olevia blogeja ja bloggaajia ikävä! Harmillista kyllä, että kuvat ovat kadonneet.

  Kävin itse huvikseni tsekkaamassa vanhan Puvustamo-sivupohjablogini ja sieltä on tosiaan kaikki kuvat kadonneet. Sivupohjatkaan eivät enää luonnollisesti toimi, joten en voi muuta sanoa kuin että ONNEKSI en ole uhrannut aikaa pohjien tekemiseen sinne enää pitkään aikaan. Pitääkin dellata koko blogi, kunhan saan päähäni salasanani. Sitä on turha Vuodatuksesta kysellä – eivät näe vastaa maileihin (kokeiltu on).

  • susupetal says:

   Elegia, itse tein sivupohjia Vuodatuksen blogeihin ennen tuota elokuuta 2009, kävin katsomassa joitain blogeja, joissa tekeleitäni vielä on, ja ne näyttivät ihan oklta.

 10. matti jaaskelainen says:

  Kaikki on katoavaista – mekin.

  iisi

 11. arleena says:

  Olen itse juuri miettinyt omalta osaltani varmuuskopiointia, en ole pitkään aikaan siirrellyt kuvia tikuille eikä muitakaan ole tullut siirreltyä. Huomenna sen teen.
  Kuvia on kertynyt niin paljon, että ne on saatava omille tikuille.
  Minusta Vuodatus on muutenkin jäänyt vähän kehityksen jalkoihin, kun katsoo blogien ulkonäköä.

 12. Zilga says:

  Mikään ei ole kirkossa kuulutettu, mutta katastrofi voi olla hyväksikin. Sain alkuperäisen nimeni takaisin ja se riittää tälläkertaa.
  En tiedä jatkanko blogiani missämäärin, mutta kuitenkin … Kiva kun kävit moikkaamassa 🙂

 13. Uskomatonta mutta totta. Voisiivat korvata jollain tapaa ton mokan herrasmiestyyliin. Itsellä on kuvat koneen kiintolevyllä, ulkoisella kiintolevyllä ja sitten dvd poltettuna varmuus kaikkiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: