Ruotsalaisilta onnistuu niin paljon…

 

Det är sant det. Ruotsalaisilta onnistuu jännityksen ja draaman kirjoittaminen ja elokuvien teko. Musiikissakin niillä on Melodifestivalen, viikkoja kestävä keväteuroviisukarnevaali.

Meillä Suomessa on joku ankea Uuden Musiikin Kilpailu, jossa etsitään omille vitseilleen nauravien tuomarien avustuksella esitystä lähetettäväksi Euroviisuihin.

Ruotsalaiset taitavat myös komedian teon. Tänään alkaa uusintana YLE FEMmalla klo 21.30 toinen tuotantokausi sarjasta Onnea onkimassa (esittely on suomeksi sivun alareunassa) ja syksyllä pyörähtää käyntiin ennen näkemätön kolmas kausi. Vaikka et olisikaan nähnyt ensimmäistä tuotantokautta, ei haittaa, sarjaan pääsee hyvin mukaan tänäkin iltana. Sarja kertoo Alexista ja Annasta, jotka Annan raskaana ollessa muuttavat Alexin entiseen kotitaloon Solsidaniin. Seutu on porvarillista trendialuetta. Naapurissa asuu pihi-Ove, joka ei koskaan palauta lainaamiaan tavaroita. Toiset naapurit ovat kulutushyödykkeiden varustekilvassa hyvin pärjäävä, hurmaavan pinnallinen pariskunta. Alex ja Anna yrittävät sopeutua toisiinsa, vauvaan ja naapurustoon unohtamatta älyllisesti kehittäviä harrastuksia kuten käsittämättömissä taidenäyttelyissä käymistä.

Dialogi on slapstickiä parhaimmillaan, vierailevat näyttelijät tuovat sarjaan oudohkoja sivuhahmoja.

Illan komediajakson jälkeen voikin sitten jäädä vielä samalle kanavalle ja katsoa Komisario Winterin tutkimuksia. Sain juuri luettua Åke Edwardsonin Winter-sarjan. Edwardson on hyytävän hyvä tunnelman luoja, telkkarin Winter-sarja ei tietenkään ole sama kuin kirjat, mutta mielellään sitä katsoo, kiitos Magnus Krepperin.

Alla välinumero Ruotsin tämän kevään euroviisukarsinnoista. Laulu on nimeltään Ei pelkästään homojen juhlaa. Ihanaa iloista itseironiaa (laulussahan mainitaan myös konkarikisalaulaja Arja Saijonmaa). Njut!

 

 

 

 

 

Mainokset

17 Responses to Ruotsalaisilta onnistuu niin paljon…

 1. kiiris says:

  Siis ehdottomasti katson tänään teemaa! Wintteri on hyvä sarja!

 2. Millan says:

  Solsidan on ihan parhautta komediarintamalla!

 3. Liplastus says:

  Jäänyt katsomatta ja taitaapa jäädä edelleenkin…

 4. Yaelian says:

  Kiitos vinkistä,pitää katsoa jos se näkyisi nettisivujen kautta myös täällä.

 5. arleena says:

  Niin onnistuukin ja lisään vielä, että pihat ja puutarhat, talot ja sisustus ovat paaljon kauniimpia kuin meidän suomalaisten. Jotenkin se maku ja kai syntyperä vaikuttaa. Vedetään yhtäköyttä, täällä sen huomaa. Ruotsinkieltä puhuva käy kauppaa mielellään ja ensisijaisesti vain toisen ruotsia puhuvan kanssa.

  • susupetal says:

   Arleena, ruotsalaiset talot ja pihat ovat kuin nukkekoteja. Tuo on kyllä sääli, että puhutaan vain omaa kieltä osaavien kanssa, mutta niinhän se on vähän suomensuomalaisillakin.

 6. hpy says:

  Saakohan taalta Winters-kirjoja?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: