Näyttelypäiväkirja 07.09.2012

 

 

 

Kirjoittamista, kirjallisia valmisteluja. Näyttelyissä on näyttelyesittelyjä, tekijän omia ajatuksia töistään. Onneksi kirjoittaminen ei ole vaikeaa. Puran ajatuksiani näppäimistölle. Kaksi aa nelosta täyttyy, kohta minulla on varmaan kirjan verran tekstiä. Oikeasti, kuka jaksaa lukea edes yhtä aa nelosta nykyään? On karsittava. Jätän esittelyn hautumaan.

Teosluttelo. Sen laatiminen on helppoa, naputan taulujen nimet, numeroin ne. Niiden järjestystä on helppo muuttaa, ja järjestys tulee todennäköisesti muuttumaan. Sen näkee, kun ripustan taulut. Huh, ripustamista en halua vielä edes ajatella. Onneksi saan urakkaan apua ihanilta ystäviltäni. Kyydinkin saan. Linja-autolla olisi hankalaa kuljettaa noin kahtakymmentäviittä taulua.

Teosluetteloon pitäisi kai liittää taulujen hinnat. Mahdoton tehtävä. Aikanaan, kun myin taulujani sponssatessani SuviAnniinan upeaa valokuvanäyttelyä, sain palautetta muutamalta ostajalta, että myyn liian halvalla teoksiani. Miten hinnoitella itseään? Jos taulut ovat liian kalliita, katsojat ajattelevat, että luulen itsestäni hei-hieman-liikaa, oletko tosissasi?? Jos hinnoittelen alakanttiin, kaikki arvaavat, että tauluissa on jotain vikaa, eikä niiden arvo ole edes tekijän mielestä mitenkään merkittävä. Apua. Minun on pakko saada joku toinen ihminen kertomaan minulle mielipiteensä. Jätän hinnoittelun hautumaan.

Avajaisten kutsuvieraslista. Hetkessä siihen tulee kolmekymmentä nimeä. Pakko kutsua niin moni, sillä ihan varmasti joka toisella tulee olemaan avajaisten aikana muuta mielenkiintoisempaa tekemistä. Pitäisikö lisätä vielä varmuuden vuoksi muutama nimi? Jätän kutsuvieraslistan hautumaan.

Kutsun avajaisiin saan valmiiksi. Se lähtee aikanaan sähköisesti vastaanottajille. Minulla ei todellakaan ole varaa tulostaa ja lähettää kutsua kirjekuorissa, vaikka haluaisinkin tehdä niin. Meili on ihan hyvä asia. Säästää luontoa. Säästää rahaa.

Pari mainosta syntyy myös suhteellisen helposti. Tallennan ne muistitikulle, jonka nimi on näyttely.

Lehdistötiedote. Ihan oikeasti? Kannattaako? Mikä lehti voisi kiinnostua tuntemattoman bloggaajan näyttelystä? Ihmisellä ei ole edes mitään alan koulutusta, ei jäsenyyksiä taiteilijaseuroissa, ei muita meriittejä kuin kirjat, jotka nekin on omakustannettu. Jätän lehdistötiedotteen hautumaan.

Vieraskirja on hankittava. Vai onko se järkevää? Mitä jos joku kirjoittaa sinne ihan helvetin surkea näyttely? Opettele edes piirtämään! Hohhoijaa, jopas oli tylsää. Mitä sinäkin luulet itsestäsi? Vieraskirja voi olla samanlainen anonyymien temmellyskenttä kuin blogien kommenttilaatikot, joissa tuntemattomat nettitallaajat purkavat paskaa oloaan sen sijaan, että jatkaisivat surffaamistaan eteenpäin jättämättä hajujälkiään. Ei, en pelkää idioottien haukkuja. Voihan joku kirjoittaa vieraskirjaan aika kivaa, ihan kivaa. Ostan vieraskirjan. Tai teen. Jos jää aikaa.

Miten minusta tuntuu, että aika tulee loppumaan?

 

 

 

 

Mainokset

29 Responses to Näyttelypäiväkirja 07.09.2012

 1. kiiris says:

  Nyt kaikki mainoskanavat käyttöön, sähkötolppiin, kauppojen ilmoitustauluille, bussipysäkeille, paikallislehtien ”minne-mennä”-osastolle, joka paikkaan mihin vaan ehtii! ja halvalla saa!

 2. aimarii says:

  Just niinkuin Kiiris kirjoitti. Kanavia on paljon, mihin ilmoitella ja varmasti se kannattaa. Ehkä ystäväjoukot voivat auttaa sinua ilmoittelun osaltakin.
  Arvostan tekijän omia ajatuksia töistään. Jos ja kun joku työ kiinnostaa, kiinnostaa myös lukea siitä vaikka useampikin A nelonen. Innolla mukana seuraamassa näyttelysi valmistumista.

 3. Polga says:

  Multa saat vieraskirjan! 🙂

 4. Elegia says:

  Melkoisen paljon kaikenlaisia asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Mielenkiintoista seurata tätä projektia, joten olen todella iloinen, että kirjoitat tätä sarjaa!

  Sähköpostikutsu on ihan moderni ja hyväksyttävä tapa lähettää kutsu, jos minulta kysytään. Ja olen sitä mieltä, vaikkei kysyttäisikään.

  • susupetal says:

   Elegia, ilman muuta sinulta kysytään!

   Itsellekin on ihan mielenkiintoista ja etenkin tarpeellista kirjoittaa ylös joitain ajatuksia tästä projektista, kirjoittaminen selventää omia ajatuksia.

 5. Yaelian says:

  Ei ole helppoa näyttelyn pystyttäminen. Kiiriksen neuvot ovatkin hyviä! Ja kuten Elegia tuolla sanoo,niin mukavaa seurata tätä prosessia.

 6. Susu sä teet kaikki itse, se on jo hatun noston arvoista 🙂

 7. BLOGitse says:

  Tee kiva ’julistemainos’ jonka bloggaajakaveri voi laittaa postaukseen….
  Ei liian pieni, ei liian iso mutta sellainen että se erottuu sinun näköiseksi 🙂

 8. Polga says:

  Niin ja tietysti mukaan toive, että kaverit laittaa varsinaista näyttelyilmoa eteenpäin ja vinkkaa lehdille myös – monilla on taatusti niin erilaisia kontakteja, että tehoaa…

 9. hpy says:

  Kiiretta varmaan sinulla, mutta uskon nayttelysi onnistuvan, ja sitten anet ettet ole turhaan tehnyttyota sen edesta.

 10. Uuna's says:

  Mainos kavereille kannattaa tehdä, kyllä moni, kuten minä, laittaa mielellään blogiinsa ja vaikka facebookiin mainoksen näyttelystäsi.
  Hintajuttu on tosi vaikea. Aivan kuten sanot, niin ei alakanttiin ainakaan, mutta jos haluat vähän kuluja takaisin, ei yläkanttiinkaan. Onko paikassa galleristi tai joku muu henkilö, joka voisi auttaa hinnoittelussa? Et ole vielä paljastanut näyttelypaikkaa; en ole kyllä itsekään, vaikka oma näyttelyni alkaa ennen kuin sinun. Kai pitäisi jo… Minulla on helppoa, kun on tällainen yhteinen teemanäyttely, ei tarvitse huolehtia kuin työt paikan päälle ja auttaa kai ripustamisessa.
  Ai niin, ja vielä, näyttelyluetteloon olisi kiva laittaa työn syntyvuosi ja tekniikka.

 11. Uuna's says:

  Vielä piti sanoa, että mielenkiintoinen työ tuossa alussa. Ihana tausta, rosoinen ja ilmeikäs.

 12. miiwi says:

  Näyttelyvalmistelujasi on mielenkintoista seurata. Ei sitä osaa arvatakkaan kuinka paljon siinä on tekemistä.

 13. arleena says:

  Sinullahan on kaikki jo järjestyksessä. Enää puuttuu toteuttamin en ja se onnistuu hyvin.
  Hinnottelussa on galleristi varmaan hyvänä apuna. Sähköpostikutsut ovat yleistyneet jo. Esim Forsblom käyttää sähköistä tapaa.
  Iloitse tästä antoisasta tilanteesta ja tulevasta näyttelystä.

 14. Olen kuullut sanonnan: tapahtuma joka ei ole medioissa ei ole olemassa. Haluatko yleisöryntäyksen vai pelkäätkö, että vieraskirjaan tulee epäsopivia arvioita (mitähän nekin ovat) Täällä meillä päin kaupunginosien omat lehdet julkaisevat mielellään näyttelyjuttuja. Lehdissä on myös ilmaisia menopalstoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: