Näyttelypäiväkirja 24.09.2012

 

Avajaisiin on tulossa yllättävän paljon ihmisiä. On, on se yllättävää, ja mitä ihmeellisintä, jotkut ovat valmiita matkustamaan toisilta paikkakunnilta ihan vain katsomaan näyttelyäni. Se on jotenkin käsittämätöntä. Ihmisten ihanuus itkettää. Samoin itkettävät kannustavat kommentit, joita tähän näyttelypäiväkirjaan on tullut.

Ihmiset ovat hyviä.

Viimeinen taulu on työn alla. Sen jälkeen on vain kehystyksiä, kehystyksiä. Näyttää ihan siltä kuin ehtisin. Kunhan ei tapahdu mitään yllättävää tällä viikolla. Tänään loppuu antibioottikuuri, jota olen syönyt pois kiskotun hampaan takia. Leuka on vieläkin arka, yritys pureskella kiinteää ruokaa saa pään särkemään. Elimistö on sekaisin, vaikka olen nauttinut lakisääteiset määrät maitohappobakteereita. Katsotaan. Painajaisissani tulehdus tietenkin pahenee, joudun sairaalaan, sidotuksi antibioottitippaan, enkä pääse pystyttämään näyttelyä.

Ei, keskityn päiväuniin, en painajaisiin.

Wonders-blogissa Kaari on lukenut Goottiemon kauhujen lippaan ja hän kirjoittaa lukemastaan. Kirja palautui omaankin mieleeni, kun luin Kaarin tekstiä. Goottiemossa synnytetään kirjaa. Nyt olen synnyttämässä näyttelyä, ja Goottiemon päähenkilön tunteet ovat hyvin samankaltaisia kuin ne, joita itse koen juuri nyt. Epävarmuutta, epätoivoa, pieniä toivon pilkahduksia, itseinhoa, itseironiaa, kauhua. Mutta myös uskoa ja toivoa.

En ole kovin kiinnostunut lukemaan vanhoja kirjojani, sen takia on mielenkiintoista lukea arvioita niistä, muistella mitä on tullut kirjoitettua. Kiitos, Kaari.

Huomasin, että olin kehystänyt muutaman taulun, enkä ollut muistanut ottaa valokuvia niistä. Lasit kiiltävät liikaa, kuvaaminen ei onnistu. Huokaus, on varmaan jossakin vaiheessa pakko ottaa taulut hetkeksi pois kehyksistä. Riesaa. Kuvaan kaikki tauluni aina, ja nyt etenkin, sillä tarkoituksenani on koostaa virtuaalinäyttely töistä jossain vaiheessa. Vasta näyttelyn loppupuolella, joten sillä ei ole onneksi kiirettä.

Kiire. Ei. Aikaa on. Juuri niin.

 

klik kuvaa, niin pääset katsomaan, mistä kirjaa voi hankkia

 

 

 

Mainokset

15 Responses to Näyttelypäiväkirja 24.09.2012

 1. kiiris says:

  Oi sinä kuulostat jotenkin rauhaisalta. Ihanaa. Vaikka hammas jurmutti, niin ehdit. Kaiken. Ajoissa. Hyvä Sinä.

  Goottiemon kauhujen lipas KANNATTAA LUKEA!!!!! Minä aion lukea sen uudestaan.♥

 2. Yaelian says:

  Mahtavaa että näyttelyysi on tulossa paljoln väkeä 🙂 Minäkin tulisin,mutta asun tuhansien kilometrien päässä joten …..

 3. harakka says:

  Hieno juttu, että töitäsi tullaan katsomaan, mitä enemmän ihmisiä, niin sen parempi!
  Sillä sun työt ovat sen arvoisia kyllä!
  Pitääkin lukea tuo kirja, mahtaakohan olla lainastossa?

 4. wordsbyirma says:

  Kiitos sinulle itselleni ihanista lukuhetkistä, Jos pääsisin tulisin näyttelyysi! Lähetän edustajan. Katso tuo puruhampaan toimettomuus positiivisena, puoli kiloa on varmasti pudonnut, näytät sutjakalta avajaisissa!

 5. arleena says:

  Voiton puolella.

 6. Uuna says:

  Hahaa, minä selvisin Helsingin ruuhkasta ja taulut ovat seinällä. Kyllä sinäkin selviät, aikaa on vielä ihan riittävästi. Eilen olin ihan paniikissa ja ajattelin että tauluni laitetaan siivouskomeroon, mutta….no lue blogistani, laitoin sinne juuri.
  Ja kyllä, tulen katsomaan maalauksiasi ehdottomasti, vaikka nyt matkaankin Helsingin väliä muutenkin. Hiukan menivät näyttelymme näköjään ristiin, mutta ei haittaa, tulen sitten ihan rauhassa, kun suurin ruuhka on ohi. Sitten helpottaa, kun saat työt seinälle. Usko juuri kokeneen sanaa 😀

 7. Elegia says:

  Sinä se olet ahkera synnyttämään, nostan hattua 🙂

 8. Elegia says:

  Ai niin, olen selaillut Goottiemoa paljon viime aikoina. Lukenuthan sen olen jo jokunen aika sitten. Niihin tuntoihin voin kyllä samastua, etenkin niihin pelkoihin, että jospa sitä onkin ihan paska. Yritän olla ajattelematta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: