Viikko elämästäni

 

 

lauantai-ilta

 

Viikon avuttomuuden tunne: läheisen ja ystävän syöpien eteneminen.

Viikon ääni: lepertely altollani naapurin pienelle koiralle, hellanjestas, kuka te tiinä, kuka te on niin töpö ja tuloinen, niin, niin, lapsun-lapsun, täti lapsuttaa tinua, olet tinä niin hilmu tuloinen.

Viikon hämmennys: vieraisilla vieraassa vessassa. Vessapaperissa rakkausrunoja. Pyyhin takapuoltani rakkaudella. Ihmettelen ideaa. Totean olevani huumorintajuton. Onko rakkaus paskaa vai nämä rakkausrunot sitä ihteään.
Muistan vetää vessan. Pesen kädet. Ihmettelen runouden olemusta. Arkista. Osa arkea. Hyvä niin, vaikka en haluakaan lukea mitään pytyllä istuessani.

Viikon löytö: lyijykynä. En ole aikoihin piirtänyt mitään, en koskaan luonnostele maalauksia, lättään värit suoraan kankaalle. Nyt, kokiessani edelleen vieroitusoireita virkkaamisen pakkotauon aikana, olen iltaisin piirtänyt telkkaria katsellessa. Sujuu ihan hyvin yhtä aikaa, en ole niin tarkka piirrosjäljestä. Lyijykynä on tuntunut mukavalta käteen ja sen seuraksi on syntynyt

Viikon outous: värimaailma, jolla maalaan lyijykynäluonnokseni. Käytän pitkästä aikaa vesivärejä, vesikuppi sohvalla, ei ole vielä pahemmin läikkynyt. Minulle ei-tyypillisiä värejä.

Viikon haaste: saada rahat riittämään ensi viikon perjantaihin asti.

Viikon laulu:

 

 

 

Mainokset

18 Responses to Viikko elämästäni

 1. harakka says:

  Oletko tämänkin kuvan piirtänyt nyt sillä lyijykynälläsi, meinaan tulikin hieno.
  Värit siinä myös tosi upeita.
  Syövän eteneminen on aina kurjaa, olen sen joutunut kokemaan lähipiirissäni myös.
  Toi koiralle lässytys on sitten tuttua, hi, vaikken nyt ihan noin puhu, hi!
  Mutta eiks se olekkin hienoa, kun käy vessassa, niin voi samalla miettiä rakkausrunoja,vaikkei kyllä oikein sovi yhteen, hi!
  Rahojen riittävyys, se on sellanen taitolaji, tuntuu joskus kylä siltä.
  Hyvää seuraavaa viikkoa sulle ja viikonloppua myöskin!

 2. Millan says:

  Oi, miten tykkään tuosta kuvasta! Kissa ja ihanaa vihreätä väriä. Tuota vessapaperi-ideaa olen minäkin ihmetellyt…ja sitä, miten läheisen kärsimyksen seuraaminen avuttomana onkin paljon raskaampaa kuin oma sairastaminen.

 3. Mymskä says:

  Hyvä idea tällainen ”viikkoraportointi”. Minulla on tuota hämmentävää vessapaperia (ja talouspaperia myös!), kun sattui olemaan tarjouksessa. En oikein osaa suhtautua siihen, minäkään en kaipaa lukemista vessaan. Vessapaperilla ei mielestäni ole mitään syvällisempää substanssia, sille on yksi tehtävä ja sillä hyvä.

  Viikon laulu on yksi kaikkien aikojen lemppareistani!

 4. Joo toi syöpä paha pirulainen, se on vienyt parikin läheistä muutamassa kuukaudessa. Kerran satuin nappamaan hyllystä sen koomin katsomatta mitä siinä lukee, no runoja siinä oli…höh. Pidän tosta kuvasi värimaailmasta. Itse teen luonnoksia lyyjykynällä ja mustekynällä…niin sitten nää vasurin sormet mustina aina. Hyvää viikon alkua sulle Susu 🙂

 5. sirokko says:

  Sinulta näyttää luontuvan kaikki kynät ja maalit, saat sen näyttämään kovinkin helpolta, niin se käy kun osaa. Vessapaperia voi liimailla ja muovailla vaikka purkkien kylkiin, jos siinä pilkottaisi muutama rakkausruno seassa niin mikäs siinä..

 6. Kiiris says:

  Hienoa ajan jaksotusta. Tämä onkin oivallinen tapa tarkastella viikkoa!

 7. arleena says:

  Kiva aihe – viikkokatsaus – . Pitäisi kokeilla samaa. Ehkä ensi viikosta, mutta tarvitsen muistiinpanovihkon, muuten en muista jotain tärkeää. Tulisi vain hölynpölyä.

 8. BLOGitse says:

  Jostain syystä juuri tänään tuli mieleen oma selviytyminen rintasyövästä. Heinäkuussa seuraava kontrolli ja vuoden kuluttua viimeinen. Toivottavasti.
  Voi olla että käyn näyttelyssäsi keskiviikkona jos aikataulut menee nappiin.
  hm…vessapaperin pitää tuntua mukavalta pyyhkiä. Ei siinä runoja tarvita! 🙂

 9. wordsbyirma says:

  Tarinaa oli tässäkin vaikka minkälaista! Kivaa ja ei-niin-kivaa. Voisit vaikka leperrellä sairastaville ystävillesi, ehkä se olisi päivän ilopilkku, joku rakastaa ääneen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: