Tänäkään vuonna en mene Linnan juhliin

 

Enpä taida tänäkään vuonna mennä Linnan juhliin itsenäisyyspäivänä. Ei minulla ole mitään Tamperetta vastaan, kiva kaupunki, vaikka Tillikan hohdokkuus katosi jo vuosikymmeniä sitten.

Junamatkasta tulisi rasittava. Koko vaunullinen täynnä teräksen sinistä satiinia, hiuslakalla hajustettuja kampauksia ja hieman kalliimpaa partavettä Stockmannilta. Kännykät hälyttäisivät jatkuvasti, kuvia otettaisiin ja päivitettäisiin facebookia, twiitit visertilisivät. Eihän siinä saisi nukuttua.

Pitää siis laittaa ajoissa tekstari Saulilla, että turha lähettää kutsua tänäkään vuonna. Voi sitten miettiä ajoissa kenet kutsuu tilalleni. Vaikeaahan se on minua korvata, tiedän sen, Tarjakin sai sen oppia, mutta terve itsekkyys on ihan suotavaa. Tässäkin tapauksessa.

Ajatella, siitä on kohta seitsemän vuotta, kun helvetti jäätyi ja sain ensimmäisen kutsuni Linnan juhliin. Se oli ihan mukava yllätys:

No, täytyyhän se myöntää, että olin aika otettu, kun Tarja lähetti minulle sähköpostia. Ihan ensiksi tietenkin ajattelin, että joku vääräleuka pilaili kustannuksellani, sillä onhan Blogistaniassa aika paljon ihmisiä, joilla on vähintäänkin kyseenalainen huumorintaju. Nimiä nyt mainitsematta, ettei kommenttilaatikko ihan tukkeennu. Kyllä te tiedätte, keitä tarkoitan. Minäkin tiedän.

Vaan uskottavahan se oli, kun soitin presidentin kansliaan ja pyysin yhdistämään Tarjalle. Sanoin, että täällä olisi nyt SusuPetal ja ihanko oikeasti siis se kutsu on oikea. Tarjaa vähän nauratti, että tottahan se, ettei hän nyt piloillaan sellaista lähettäisi.

Ilmeisesti Tarja ei sitten bloggaa.

SusuPetalia kyllä lukee. Tilaa sen kuulemma blogilistalta, jotta varmistaisi perusteellisen aamuherätyksen. On se. Muutenkin kehui.

Kun kutsun autenttisuus näin tuli todistettua, en sitten meinannut pysyä puuterinvärisissä sloggeissani. Selvähän se. Ajatelkaa nyt itse! Tarja kutsuu bloggaajan Linnan Itsenäisyyspäivän juhliin, eikä ketä tahansa bloggajaa, vaan SusuPetalin! Kyllähän se hivelee ja paljon. Että minut, eikä jotain toista bloggajaa! Nimittelemään en vieläkään ala, mutta kyllähän täällä Blogistaniassa on kaikenlaisia vakuuttamisen mestareita ja asiantuntijoitakin. Kysyin vielä Tarjalta varmuuden vuoksi, että ei kai muita bloggaajia sentään ole kutsuttu, että kai nämä juhlat ovat ihan niin kuin ei-blogimiitti ja Tarja vakuutti minulle, että Ekin lisäksi ei muita ole kutsuttu. Muutama wannabe-bloggaaja saattoi tosin olla paikalla, koska ne oli pakko kutsua viran puolesta. Ihan joka puolueesta.
Mutta muuten kyllä ihan sisäpiiripartyt.

Lensin siis housuistani ja olisin varmaan revennyt enemmänkin, kun mieleeni hiipi kohtalaisen kaamea ajatus. No, sehän ei ole mitään uutta, sillä yleensähän päässäni ei ole muuta kuin kaameita ajatuksia ja angstitaso on vähintäänkin kiitettävä kaiken aikaa. Tämä ajatus oli kyllä kaameudessaan ihan huippuluokkaa, sillä tajusin, että enhän minä voinut sinne juhliin mennä!!!!

Soitin uudestaan Tarjalle ja kysyin, oliko mitenkään mahdollista tehdä se entree SusuPetalina vai pitikö minun saapua paikalle ikään kuin reaaliminänä. Tarjaa ei enää niin paljon naurattanut. Sanoi, että sillä oli jo voileipäkakut uunissa ja booli jäähtymässä ja hommaa muutenkin suhteellisen paljon. Se kävi ottamassa pellillisen kakkua pois uunista ja palasi sitten puhelimeen kertomaan, että ei niihin juhliin voi tulla kuin omana itsenään ja että olinko minä muka oikeasti joku SusuPetal?

Identiteettikriisihän siitä tuli ja eksistenssin pähkäily. Hetkessä oli sellainen teiniolo, mutta ilman aknea, joten jotain hyvääkin sentään. Laitoin Tarjalle sähköpostia ja kerroin, että vähän vaikeaa minun olisi tulla sinne juhliin niin kuin omana itsenäni, sillä eihän kukaan tiennyt, kuka olin, ei edes seiska ollut onnistunut kuvaamaan minua ilman SusuPetal-luukkia. Tarja vastasi, että minun olisi parasta joko ottaa tai jättää.
Aika nihkeää ja vähän vaihtoehtoja, mielestäni, ja kutsun glooria alkoi vähitellen himmetä. Oli se kumma, jos en SusuPetalina kelvannut Linnaan, vaan halusivat jonkun täydellisen vähäpätöisen tädin parketille hillumaan. Hillutahan minä osaan ihan itsenäni, ei siitä nyt ollut kysymys, mutta olihan minun ajateltava perhettäni ja sukuani ja naapureitani ja kunnianarvoisaa työpaikkaani! Hillua siis livenä telkkarissa! Omana itsenäni. Ja Jaakko sanoisi, että paremmin tunnettu SusuPetalina ja tuo mekko on näköjään Prismasta.

Ehei, ei SusuPetalista ole astumaan reaaliin. Juhlikoot muut. Onhan siellä Eki, edustakoon hän meitä bloggaajia kunnialla. Minä skoolaan kotona Tomin kanssa.

 

 

 

 

 

Mainokset

20 Responses to Tänäkään vuonna en mene Linnan juhliin

 1. sini says:

  Voi mahoton sun kanssas! Inhoan sanaa ”ihana” yli kaiken (vaikka itsekin käytän sitä usein….) mutta muutakaan sanaa en nyt löydä kuvaamaan sun kirjoitusta! ..pitäkööt pippalonsa ja saakoot voileipäkakun väärään kurkkuun!

 2. laiskuri says:

  Kyllä sun Susuhyvä täytyis mennä edustamaan koko blogistaniaa. Noin niinkuin Blogistanian suurlähettiläänä.

  Kylläpä oli piristävä kirjoitus.

 3. sirokko says:

  😀 mainiota! Mutta voi voi, eihän Jaakko-parka sinua reaalinimeltä ovella tunnistaisi.. kuuluisi vaan änkytystä siinä meni öh öh ja seuraavaksi tulee.. Nyt äkkiä painattamaan pari tauluasi kankaalle ja ompelemaan halatti, helmaan suurin kirjaimin création SusuPetal, alusta loppuun aito. Niin ja se viesti Saulille että näkymisiin.

 4. harakka says:

  No, kuule meet kyllä vaan sinne juhliin!
  Tottakai meet ja pidät hauskaa omana itsenäsi ja syöt voileipäkakkua mahasi täyteen ja juot niitten kaiken boolin, hi!
  Kivasti kirjoitit!

 5. yaelian10 says:

  Voi että ,sait kutsun etkä mennyt…
  Mutta ehkä seuraavan kerran sitten,välimatkasta huolimatta ;D

 6. kaari3 says:

  Kuule, mene nyt vaan! Minulla olisi hieno mekko lainata, ostin Macy*s kaupasta, $52. Olisit upea siinä, koska olet minua hoikempi. Ei haittaisi, vaika TV lihoittaisi 10kg, olisit silti illan kaunotar. Sanoin jo viime vuonna Tarjalle, kutsu se minun kaverini SusuPetal sinne, niin pidot paranevat! Sotki taas asioita, eikä muistanut tateilijanimeäsi, vanhaksi on serkkuraukka tullut. P.S. Kuolen nauruun!

 7. arleena says:

  Saako sitä kutsua mitenkään siirtää toiselle bloggaajalle, joka melkein esiintyy itsenään. Jos sen kutsun voit järjestää tänne, olisin ikionnellinen. Tampereelle meiltähän on lyhyt matka. Sehän on puolivälissä Helsingin matkaa. Otan kiitollisena vastaan kutsun siirtomerkinnällä varustettuna ja taatusti nautin joka sorttia ja vien terveisiä Saulille.
  Kiitos avautumisesta, eihän tuoillaista suurtapahtumaa voi millään salassa pitää.

 8. Maarit says:

  Kyyllähän Sale limuziinin järjestää tai ainaki kimppataksin……ainaki armeijan kuorkkurin rättikatolla 😀 Menisit nyt vaan, jookosta joo 😀

 9. miiwi says:

  Nyt ei auta muu kuin pitää varjojuhlat, vain bloggaajille ;D Ja Tomille 😉

 10. aimarii says:

  Selvähän se, ettei aina sovi, ei edes Linnan juhlat, jos on muuta ajatellut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: