Lupa olla iloinen viikon ajan

Det har varit en jätte kiva viikko. Thanks to Euroviisut. Viisukatsomo on valvonut tiistain ja torstain semifinaalit, tarjolla on ollut suklaata, jätskiä, lite skumppa, förstås, för det är så siistii, että kerrankin voi olla iloinen ja voi olla hauskaa, vaikka ei ole ruotsalainen. Ei tarvitse angstata eikä misery ole tällä viikolla my middle name, fan så skönt!

Malmö on my mind ja tietysti Krista, jonka girlie kiss esityksen lopussa on herättänyt närää. Hei haloo Europe, järkyttävä tapahtuma, Turkki ei esitä ohjelmaa telkkarissa, georgialainen haastateltava vannoi, ettei halua tyttärensä, vaimonsa, äitinsä näkevän Suomen typerää esitystä.  Herregud, käykää vaikka jääkaapilla sillä aikaa! Too much lesbian love, oh, marry me! Samaan aikaan miehet ovat lätkässä, rutistelevat toisiaan kaukalon laitaa vasten, käyvät kiinni haaroihin, eikä kukaan itke poikarakkautta, se sallitaan, miehet ovat miehiä, pojat poikia ja sehän on urheilua. Ach wir Menshcen! Antakaa minulle ennemmin Zlatan ja avauspotku, viisuboat kaulaan, hehkuvat tulikapulat ja ilmapallot kuin harvahampaisia, toisiaan murjovia urheilijoita pienellä uulla. Tasa-arvo, my ass.

Det var också jätte siistiä, että vihdoin tapasin face to face Inkin, jonka kanssa olemme taivaltaneet yhdessä blogiemme alkuajoista lähtien. Terassilla oli mukavan lämmintä ja tyhjää, kansa oli pakkautunut sisälle katsomaan lätkää, hei lätkää, haudutettu hien tuoksu lehahti jalkakäytävälle, sakeaa ilmaa halkoivat mylvähdykset, itku, riemu. Suomalainenkin on tunneihminen, kunhan puitteet ovat sopivat. Ja minulle sopivat Euroviisujen puitteet, glitterit, pyrot, mielikuvitukselliset ja tyylittömät koreografiat, camp siellä, kitsch täällä, kerrankin saa luvalla unohtaa maailmantuskan, josta besserwisserit jaksavat aina muistuttaa. Ei saa iloita, sillä maailmassa on liikaa epätasa-arvoa, luonnonkatastrofeja, nälänhätää, ihmisoikeuksien polkemista, kidutusta, sotaa, leipäjonoja, you name it. Muista huono omatunto kaiken aikaa sen takia mitä teet ja jätät tekemättä tuhoutuvan maapallon eteen, hylkiö. Ilo on pinnallista ja kaupallista, tuska syvällistä, myöskin kaupallista, sillä mikään ei myy yhtä hyvin kuin järkytys lööpeissä.

Jag vill vara glad!

Mainokset

22 Responses to Lupa olla iloinen viikon ajan

 1. sirokko says:

  Olin aika yllättynyt, että suomalaisillakin forumeilla närkästyttiin niin pahasti yhdestä pususta, kun muissa yhteyksissä ollaan niin tasa-arvon kannattajia että. Hyvä kannanotto Kristalta, vaikka en muuten kannatakaan mitään julkista nuoleskelua. Hyvä show, kehtaan tykätä, lätkästäkin, jee iloista viikkoa!

 2. Sirkka says:

  Paras tapa, luulen, olla iloinen, on jättää väliin useimmat uutis- ja ajankohtais- sekä asiaohjelmat tv:stä ja radiosta. Niin ei tule pakkosyötetyksi kaiken maailman kurjuudella ja pahoinvoinnilla. Enhän kuitenkaan pysty maailmaa parantamaan kärsimällä ja kantamalla huonoa omaatuntoa maailman katastrofeista. Maailmanparantajat ovat tietysti toista mieltä.

 3. Uuna says:

  Pusuhan pitäisi olla iloinen asia, miksi sitten pyssyistä ja veitsistä ei närkästytä, vaikka niitä on joka ohjelmassa nykyisin. Hienoa, että on ollut iloinen viikko, itse en oikein nykyisin välitä euroviisuista, mutta hyvä kun joku katsoo.

 4. laiskuri says:

  En ole vielä nähnyt suomen esitystä mutta ehkäpä tänään katson… Jos jaksan innostua. En ole viisufani.

  Pussatahan pitää. Minäkin pussaisin vaikka jokaista vastaan tulevaa naista mutta vaimo ja nuo naiset ei anna. Siis Pussata. Siis vastaan tulevia naisia. Miehiä en kyllä pussais.

  Mun puolesta naiset saa pussta toisiaan jos tykkää ja kyllä miehetkin. Kunhan kaikki ovat onnellisia ja tyytyväisiä elämäänsä. Onnellisuushan se on kaikkein tärkeintä!

 5. yaelian10 says:

  Nu är det så etten ole yhtään seurannut viisuja muutamaan vuoteen:Ja jag vet nog että siellä on sellainen Krista Suomesta joka laulaa ja vielä pussaa tyttöäkin laulun lopussa,tror jag.
  nej men så kiva että tapasit blogikaverin!
  Ja ha en oikein kiva viisuilta 🙂

  • susupetal says:

   Oli jätte kiva viisuilta, Yaelian, ja toisin kuin lätkässä, ei ole pakko voittaa, pää ei painu, jos tulee turpiin, pääasia on pitää hauskaa!
   Ja blogikaveri, det var rolgt!

 6. arleena says:

  Toivon Suomen Kristalle menestystä, tosin ääniä ei Turkin suunnasta heru eikä Georgiankaan.
  Jos muut äänestää, niin Suomi repeää hetken hehkutukseen.

 7. harakka says:

  No, jostain syystä en ole seurannut euroviisuja lainkaan tänä vuonna.
  Yhden kerran tätä ennen olen nähnyt suomen esityksen
  Ja ihan hyvähän se olikin.
  Ja mitä nyt yks pusu sinne tai tänne merkitsee, ei mitään, hi
  Sen kun pussaavat vaan, aina on ihanaa, kun tykätään ja pussataan, hi!

 8. Oli taas lopputuloksiltaan murheellinen lauantai. Krista ei lopulta pärjännyt. Toivottavasti se pusu ei ollut syynä. Laulu tosin oli nyt aamulla uudelleen kuunneltuna aika harmiton renkutus, ehkä se kuitenkin oli pääsyy pisteiden puuttumiseen. Eikä Suomen äijätkään päässeet halailemaan toisiaan. Ruotsin uroot kyllä pääsivät halailemaan, mutta niille se suomalaisen kansanperinteen mukaan on muutenkin tuttua. Mutta ehkä tänään meidänkin miehet pääsevät halailemaan toisiaan 🙂

 9. Niin tietenkin vielä kiitokset tapaamisesta!

 10. kiiris says:

  Juu suukkosia vaan lite mera. More love, enempi rauhaa ja sillee.
  Otetaan niille ja onnea Kristalle hyvästä yrityksestä. Kippis.
  Laulan….. uska dara gidarikken…. 😀

 11. wordsbyirma says:

  Jätte kivaa, sanon minäkin, kun sinulla oli kivaa. Minäkin seurasin vähän yli puolesta välistä. Kreikkalaisilla näkyi vasta hauskaa olevankin hanureineen och så vidare, ding dong pususta en niin välittänyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: