Tapasin kasvissyöjäkoiran

 

 

 

Emme me eksy ajaessamme Fiskarsiin. Kuljemme sinne joka kerta vain eri reittiä. Kartta unohtuu takapenkille, navigaattoria ei ole. Niin kuin aikaisemminkin, emme päädy määränpäähän, Billnäsin kirpputori on koukuttavampi paikka kuin ylihinnoitellut design-tuotteet. Kolmella eurolla viininpunainen kassi.

Pöly aivastuttaa, niistän nenäni ennen kuin jatkamme matkaa. Fiskarsissa matka menneeseen, Arabiaa, Iittalaa ja Kupittaan Savea tarjolla torilla. Tutut kuviot lautasessa vievät lapsuuteen. Jätän ne vuodet lepäämään myyntipöydälle.

Viininpunaiseen kassiin mahtuu viikon vaatteet. Aurajoen rantaan on pystytetty markkinat. Olisin valmis ostamaan kiloittain parmesan-juustoa, kunhan vain myyjä jatkaa italian puhumista. Si, si, ostaisin kyllä, jos minulla olisi rahaa. Kiedon itseni käheään äänen pehmeyteen. Lehmukset noruttavat kirvojen ulostetta tehden jokirannan kadut tahmaisiksi. Sandaalit jäävät paikoilleen samalla tavalla kuin askel vastalevitettyyn asvalttiin. Tahmeus päällystää katukahviloiden pöytiä ja tuoleja, muutama pisara putoaa kasvoilleni, pyyhin hellemekon takamuksen istumisen jälkeen.

Minulla on yksi seteli, setelin annan virolaiselle naiselle ja saan savustettua hirvimakkaraa. Se on tuliainen seuraavaan pysähdyspaikkaan. Kuljen savun tuoksuisena torin halki, istahdan kävelykadun penkille, saan koiran seuraani. Se nuuhkii laukkuani, katsoo minua silmät anoen. Kerron hihnaa kiristävälle naiselle makkarasta ja sen tuoksun vetovoimasta. Nainen sanoo: me olemme kasvissyöjiä. Kiskoo koiran pois.

Pyöritän savumakkaran muoveihin, linja-automatkalla en halua kiusata kasvissyöjäkoiria. Kolmen lossin takana on paikka, jossa makkara syödään. Tuuli yltyy myrskyksi, meri ei houkuttele uimaan, värisyttää, kun kastan jalat veteen. Istun laiturin nokassa kunnes suonenveto pakottaa liikkeelle. Yöt nukun hyvin, tuuli tanssii ikkunan ulkopuolella, minä saan levätä.

Kotona tyhjennän viininpunaisen kassin, pesen ja kuivatan viikon vaatteet, pakkaan ne uudestaan. Tuuletan huoneet, venyttelen vieraissa sängyissä jäykistyneitä lihaksiani. Hengähdän hetken ennen seuraavaa matkaa. En halua muistaa yhdeksää kuukautta vuodesta, jolloin on liian pimeää ja kylmää, jolloin viikoksi varatut paksut vaatteet eivät mahdu viininpunaiseen kassiin.

 

 

Mainokset

18 Responses to Tapasin kasvissyöjäkoiran

 1. sirokko says:

  Kolmen lossin takan meren rannalla kuulostaa oikein mukavalta lepopaikalta, ei hirvimakkarakaan pahalta. Kasvissyöjäkoirien omistajia voisi ruveta savustamaan iltapuhteiksi.
  Osuvasti kirjoitettu, aika samanlaisissa kassitunnelmissa täällä.
  .

 2. hpy says:

  Lahtisinkin mielellani lossimatkalle.

 3. Aurajoen rannalla in kivaa, siellä opin uimaan… kurassa.

 4. arleena says:

  Olipa mukava kiertää kanssasi Fiskarsia ja mehän oikeasti eksyimme kotimatkalla, tosin kotiin löydettiin seikkailun jälkeen.
  Voi, tuli ikävä Aurajokea ja sen rantoja, kahviloita ja koko kaupunkia.

 5. Millin says:

  Matkalta saa muistoja talveksi, monta punaista kassillista 🙂

 6. kiiris says:

  Oi matkan suloisuutta! Viininpunaiseen kassiin satapäin ihania muistoja sullottuna 😀

 7. aimarii says:

  Viininpunaiseen kassiin sopii varmasti just se mitä tarvii, just n etärkeimmät. Siis kassi on sopivaa kokoa.
  Lossimatka on kiva. Mistä päin minä lossin löytäisin?

 8. Heljä says:

  Pääsin kahden yön kassimatkalle, lomanpoikaselle, lomaselle tällä viikolla. Mutta kun oli auto niin oli lisäksi pikkupussukka ja virkkauskassi – ai niin ja kameralaukku. Herrahenkilö sanoi, että olisin voinut ottaa matkalaukun niin olisi vain yksi kantamus. Mutta se ei olisi ollut sama.

 9. wordsbyirma says:

  Mukavaa lukea juttujasi, kun on itse käynyt paikan päällä ja voi samaistua maisemaan. Eihän se ole eksymistä, jos haluaa hieman kiertää maisemia, joita ei ennen ole nähnyt. P.S. Hauska koirakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: