Kevät keinuen tulevi

 

tulip girl

15 x 20 cm

 

Huomasin helmikuussa 29faces-haasteen aikana, että tekee hyvää osallistua maalaushaasteisiin. Saan potkua, inspistä ja tekeminen on enimmäkseen ollut tosi antoisaa. Viime viikolla löysin Paint Party Friday-haasteblogin, joka pyörii jo neljättä vuotta, siinä julkaistaan joka perjantai joku työ, aihe vapaa, pääasia, että on hauskaa.

Viime viikolla julkaisin tämän Tulppaanitytön. Käytin ihme kyllä viivotinta, kun piirtelin taustalle erilaisia sotkuja. Vedenkestävä tussi on kätevä. Pintaan sain värin jämämaaleilla, levittelin värit, annoin kuivahtaa. Tytön maalasin gessolla, olen kyllä ihan koukussa tuohon aineeseen. Annoin työlle hieman väriä poskiin levittämällä kevyen kerroksen vesiväriä. Jälleen viivotin ja tussi ja tulppaanit seisovat ryhdikkäinä.

Tällä viikolla oli Kevätkeinun vuoro. Tämä keinuja aiheutti minulle harmaita hiuksia. Piirsin hänet lyijykynällä, väritin vesiväreillä, taputtelin gessoa pintaan. En ollut tyytyväinen. Raaputin pintaa, piirsin tytön uudestaan, väritin jälleen kerran, lisää pinnan rapsuttelua ja kuvannollista kynsien pureskelua. Ärsytti, sillä en saanut kuvaan minkäänlaista liikettä. Hyllytin maalauksen viikoiksi. Tällä viikolla otin hänet jälleen esiin, lisäsin gessoa antaakseni kuvaan ilmavuutta ja valoa. Nyt tämä taitaa olla valmis. Ainakin minä olen ihan kypsä tähän.

 

spring swing

30 x 40 cm

 

 

 

 

 

Mainokset

18 Responses to Kevät keinuen tulevi

 1. sirokko says:

  Rosa ja mustat tulppaanit… tuli mieleen se Dumasin kirja, vaikken siitä enää paljoa muuta muistakaan. Kevätkeinusta tykkään, siinä on liikettä ja niin keväiset värit kevättuulen riepoteltavana. Minäkin olen ihastunut gessoon, niin monikäyttöinen, on vaan niin turkasen kallista, varmaan sitä voisi tehdä itsekin, joskus olen ohjeita jostain katsellutkin.

  • susupetal says:

   Kivaa, että joku muukin intoilee gesson kanssa. Se on kyllä ihmeen monikäyttöinen, Suomessa hinta ei ihan päätä huimaa, Sirokko, sillä jopa minulla on varaa siihen.
   Ainakin silloin tällöin.

 2. Maarit says:

  Tosi kauniita maalauksia molemmat! Pittääkin alkaa kattelemaan ylöspäin, niin näkee silmissään tuon keinuvan tytön 😀 Eikä rapaa, loskaa, hiekkaa jne.

  • susupetal says:

   Jep, Maarit, katse ylöspäin, mutta varovasti, ettet kompastu siihen rapaan, loskaan, hiekkaan 😉 Hgissä kadut ovat jo kuivat, hiekoitushiekkakin melkein kaikki korjattu pois.

 3. Kevätkeinussa keväiset värit ja kaunis asettelu. Mutta keinutaanko jo keväällä. Minun lapsuudessani keinut laitettiin paikalleen vasta kun oli jo kesä 🙂

 4. Millin says:

  Kevät keinuttaa keinua, tulee, ei tule, tulee….

 5. isopeikko says:

  Sinä olet kuva kuvalta, ajatus ajatukselta aina vaan taitavampi, Se on hyvä.

 6. emmä says:

  Tosi keveää keinuntaa kevään väreissä. Valmis on.

 7. Ilmavia töitä. Piti tarkistaa, mitä gesso sisältää – luemma perinteisenä sideaineena jänisliimaa! Ei vissiin enää tätänykyä…

 8. tuula says:

  Onpas kaunis tuo Tulppaanityttö! Siis aivan ihana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: