Paska paikka

EDIT 8.4.2014: olipa p***a suoritus minulta, kun en laittanut tähän kirjoitukseen enemmän linkkejä sinne, mistä tätä kirjaa saa. Sitä saa useimmista verkkokirjakaupoista, esimerkiksi suomalaisesta, cdonista, prismasta, adlibriksesta, tietenkin osuuskummasta ja varmaan myös muistakin, kannattaa tsekata nettikaupan kirjahakua käyttäen. Ehdottaa voi myös omalle kirjastolle tämän kirjan hankkimista.

Unohtuu linkkien laittaminen, kun nykyään saa kaiken verkosta.

 

kansi_todensanat-1-normal

 

Isopeikko on hämmästyttänyt meitä tarinoillaan täällä Blogistaniassa hirmu monen vuoden ajan. Varmaan yhtä kauan kuin mitä itsekin olen ollut olemassa. Se on kauan se. Ja yhtä kauan olen miettinyt, minkälaiset aivopoimut synnyttävät noita huikeita tarinoita. Peikolla tuntuu olevan samanlaiset tippaleipäpolut kuin itsellänikin on.

Isopeikon tarinoita voi nyt lukea kirjana. Todensanat on lyhytproosakokoelman nimi, kustantajana Osuuskumma ja painovuosi on 2014. Kannessa lukee Kari Välimäki, mutta älkää antako sen häiritä. Isopeikko nämä on kirjoittanut. Kannen kuvittaja Jaana Ojalainen virittää lukijan oikealle taajuudelle kutkuttavalla kuvalla, jotta tämä ei täysin eksyisi ryhtyessään lukemaan kirjaa. Eksymisen vaara on nimittäin kohtalainen, kun sukeltaa Isopeikon Surrealislandiaan ja Absurdistaniaan. Nuo ovat maita jotka kuulostavat eksoottisilta ja voisi kuvitella niiden sijaitsevan pannukakkumaailmamme äärimmäisessä reunassa, jatkuvan putoamisvaaran uhan alla. Vaan ehei, nuo maat ovat tässä ja me olemme niiden asukkaita.

Novellit kertovat ihmisen suhteesta luontoon, miten upeaa on tuhota elinympäristöä, miten tulla toimeen, kun luonto pistää hanttiin. Kumpi on vahvempi, luonto vai ihminen. Novelleissa kerrotaan ahneudesta, pakkomielteistä, rakkaudesta, ihmissuhteista. Hmm, novellien aihepiiri on kattava kuvaus ihmisyydestä. Novellit pursuavat irrallisia ja solmittuja langanpätkiä, lukijasta riippunee, mitä solmuja käy avaamaan vai tyytyykö jättämään tietyt solmut paikoilleen. Joskus solmujen avaaminen voi tehdä liian kipeää.

Isopeikko tarinoi sujuvasti,  sanat eivät pursua, mitään tajunnanvirtaa ei tarvitse lukea, vaikka novellien aiheet ovat aika tajuttomia toisinaan. Tosikoille tämä kokoelma ei ole, sillä kirjassa on ihanan mustaa huumoria, kuten yhdessä suosikkinovellissani Isomummun resepti. Nam.

Todensanat on inspiroiva kirja. Omat tarinani ovat olleet tänä talvena maalauksissa, nyt on sellainen tunne, että jaksaisin kirjoittaa jotain. Toivon mukaan löydän myös nenälleni Isopeikon aikoinaan minulle hankkimat vaaleanpunaiset lasit, samanlaiset kuin Peikollakin, jolla on kyky kirjoittaa tarinoihinsa toivoa, iloa ja onnellisia loppuja.

(tuo otsikko viittaa novelliin Todensanat, jossa lausutut sanat muuttuvat todeksi ja huomaa lilluvansa paikassa, joka on täynnä sitä itseään, kun varomattomasti manailee)

Mainokset

19 Responses to Paska paikka

 1. Elegia says:

  Peikko on lempparini ja olen hänen blogiaan seurannut myös melkoisen kauan. Tämä kirja on ihan must read! Pitää vaan hommata sen jostain ensin.

 2. Laitan tilaukseen tällä viikolla! Muistan vielä tuon tarinan, mikä kaiketi on inspiroinut kannen kuvaajan,.. mies lähti treiffeille…Kari on hyvä taitelijanimi, heh.isopeikko on mainio, ja kirjoitit hyvin mukaansatempaavasti. Kuten sinulla tapana onkin 🙂

 3. hamalainen says:

  Melkein pitäisi tutustua.

 4. Jael says:

  Kiitos esittelystä,painan mieleen…

 5. arleena says:

  Haluan lukea ja luultavasti saa joko nettikirjakaupoista tai sitten kirjakaupasta.

 6. marjattah says:

  Mainiota, kiitos vinkistä. Ja sinulle myötäisiä kirjoittamistuulia!

 7. Kiiris says:

  Hyvälle tuntuu tämä teos. Kiitos sinulle tästä arvioinnista. Minä elän ihan puupääaikaa, joten jätän hieman myöhemmäksi kirjahankinnan.

 8. isopeikko says:

  Peikko on nyt vallan otettu, kun se huomasi siitä puhuttavan. Peikkokin on lukenut tuon kirjan eikä se mennyt siitä pilalle, ainakaan niin eyyä se itse olisi huomannut. Susulle kiitos toden sanomisesta. Lukekaa paljon kirjoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: