Oi ihana toukokuu

 

hannu

 40 x 50 cm

 

Kevät on jo itsessään juhlaa, vaikka uusi jääkausi vyöryi ylle muutamaksi päiväksi. Ja kun keväällä on vielä ihan muitakin juhlia, niin hyvä juttu. Jäät sulavat.

Ystäväni Hannu täytti 70 vuotta  ja tätä kilometripaalua vietettiin toukokuun alussa. Maalasin Hannusta muotokuvan, se on tuossa ylhäällä. Ei näköispotretti todellakaan, sellaisia en osaa. Tyylilleni uskollisena en osannut päättää mitä materiaaleja käytän, joten kankaasta löytyy akryyleja, gessoa, guassia ja tussia. Ainakin.

Ystäväni Sirpan kirjan julkkareita vietettiin myös toukokuussa. Kirjasta laitan tänne myöhemmin esittelyn. Elämän makuisia ja koskettavia, mustan huumorin sävyttämiä runoja. Kirjaa kuvittaa Anne Jouhtisenupeat valokuvat.

On se tällaiselle erakolle hurjaa elämää, kun samaan kuukauteen mahtuu näin paljon juhlia, ihmisiä eli sosiaalisuutta, huh. Koko talvihan on mennyt yksin maalatessa, tehdessä käsitöitä ja kipuillessa oman pään kanssa. Onneksi ne kuukaudet ovat tällä erää ohi. Käsityöt ja korut ovat olleet kolmissa myyjäisissä ja jos jotakuta kiinnostaa minkälaisia tuottoja nämä käden työt antavat, niin kerrottakoon, että viimeisissä myyjäisissä viiden tunnin ansio pöytämaksun jälkeen oli 20 euroa. Kaksissa edellisissä tuli sentään 40 euroa per laaki. Ihmisillä ei ole rahaa, käden töitä ostetaan paljon vähemmän kuin kolme vuotta sitten. En yhtään ihmettele, ei minullakaan ole rahaa.

Pakko kuitenkin on tehdä jotain koko ajan, käsillä näprääminen pitää ajatukset kurissa. Nyt työn alla on isohko, ohuesta lilan värisestä puuvillalangasta virkattu pöytäliina, se ei valmistu liian nopeasti täyttämään kaappeja ja komeroita.

Viikon ajan olen siivonnut enemmän kuin kursorisesti. Yleensähän hoidan peruspintojen putsaamisen luistelemalla villasukilla lattioita pitkin ja huuhtelemalla kylppärin lavuaaria aina silloin, jos käyn pesulla. Hiuksetkin pitäisi pestä tänään. Viimeksi, kun avasin nutturani ja harjasin takut hiuksista, kylpyhuoneen lattia täyttyi koivun antimista: siemeniä ja urpuja, aivan uskomaton määrä! Hiusten keltaisuuskin putosi lattialle. Hmm, pitäisi varmaan avata nutturaa hieman useammin. Onneksi se ei kiristä, vaan löystyy aina päivä päivältä.

Että tällaista toukokuuta. Postilaatikko tiputtelee mukavaa postia, kiitos niitä lähettäneille.

Juhlat jatkukoon. Kesä tulossa.

Mainokset

28 Responses to Oi ihana toukokuu

 1. Tuija / Pikkurilli says:

  Kiehtova maalaus!

 2. mm says:

  Kävin katsomassa tuon Hannun linkin takaa hänen kuvaansa. Tuntematta hänen töitään sen kummemmin koen, että jotain olennaista olet tuohon kuvaan vanginnut – vai vapauttanut…

  Nutturun löystymistä edelleen toivon niin sinulle kuin itsellenikin 🙂

  • susupetal says:

   mm, haasteellista maalata muotokuvia, kun ei osaa tehdä näköisiä. Toisaalta kai tyypillistä minulle, että teen omalla tavallani ja nuttura sen kun löystyy 😉

 3. Millin says:

  Maalaustasi ei voi kuin ihailla. Tärkeimmät juhlat tulossa, kun oikein nutturasi aukaiset ;D

 4. Jael says:

  Upean kuvan olet Hannusta/Hannulle tehnyt:) Väritkin tosi hyvät tuossa!Mukavaa viimeistä toukokuun viikonloppua!

 5. arleena says:

  Hieno maalaus. Minä laistan siivouksessa vähän samaan tyyliin. Joskus huvittaa ja joskus ei. Tämä vapaus on mukavaa, ei aikatauluja eikä rajotteita. Saa olla ihan kuin itse määrää.j

 6. harakka says:

  Tykkään maalauksestasi tosi paljon!
  Kivasti olet värejä käyttänyt ja sanut niin eloisan olon kasvokuvaan.
  Samalla tavalla mäkin joskus siivoilen, hi!

 7. Mukava kuulla, että sinulla kuulostaisi menevän hyvin. Minulla tänään ensimmäinen päivä pariin kuukauteen kun en ole keskussairaalan päivystyksessä jonottamassa. Ja maanantaina töihin.

  Maalaus on hieno ja on siinä toukokuu, jäistä vapautuneen vihreää, Vapun punaista ja niitä vakavasti miettivä nainen 🙂

 8. Polga says:

  Hiano – selkeesti Hannu ja värit ovat upeat!

 9. isopeikko says:

  Peikostakin Hannun kuva on hiano. Pöö sille ja Hannulle. Koivut varmaan tykkäävät Sususta, kun se vie urpuja ja vaikka mitä niiden puolesta paikasta toiseen. Ehkä ne kokeilevat muuttua tuulipölyttäjistä Susupölyttäjiksi 🙂 Niin se evoluutio kulkee 🙂

 10. hamalainen says:

  Onnellinen Hannu.

 11. sirpa321 says:

  Silmiä hivelevän upeat värit!! Kyllä tuo kuva peittoaa mennen tullen sellaiset pönötysmuotokuvat 🙂

  Voi kunpa pystyisin siivouksen suhteen olemaan noin huoleton kuin sinä. Urpuja hiuksissa 😀 Inhoan imurointia ja silti on jatkuvasti imuroitava. Kissaparatkin imuroidaan. Hohhoijaa.

  Hyvää kesäkuuta!

  • susupetal says:

   Sirpa, olin melkein himosiivooja entisessä elämässäni, onneksi olen oppinut ottamaan löysemmin, eikä täällä ole kotieläimiä mikä auttaa asiaa aika paljon.

 12. Amalia says:

  Komee mies, vaikka vähän surullisen näköinen. Kyllä. Hannu oli varmasti tyytyväinen lahjaansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: