Lauantain toivottomat 7

 

Lauantain toivomattomat toivottomat ovat jääneet unholaan kesän aikana. Onneksi on tulossa pitkä, pimeä ja ankea syksy, jonka mustuutta voi entisestään syventää esittelemällä kauheita klassikkokappaleita, joita en halua kuunnella.

Kesän loppumisessa on yksi hyvä puoli: enää ei tarvitse kuunnella Maaritin Jäätelökesää. Olen inhonnut laulua sen julkaisemisesta (1978) asti, sillä laulajan nasaali käy liikaa korviin ja kammoan niitä pieniä rock’nrollandbluesandjazzräkäisy-yrityksiä. Samanlaisia vilunväristyksiä hiipii ihollani, jos joudun kuuntelemaan Maaritin muita kappaleita kuten Hymypoika, Lainaa vain jne.
En vaan tykkää.

Kesäbiisit ovat usein sen takia mainioita, että niitä renkutetaan vain sen hyvin lyhyen kesän ajan, sitten ne jäävät unholaan. Valitettavasti joistakin tulee klassikoita kansan korvissa, eikä niistä pääse enää koskaan eroon.

Nyt iski kauhea ajatus. Jos kuuntelisin Jäätelökesää ja se takaisi kesän jatkumisen puolen vuoden ajan, olisinko valmis siihen?
Olisin. Kesän loppuminen on kamalaa. Uhrautuisin.

Mikä on sinun kesäkappaleesi, jonka haluat unohtaa?

 

 

 

 

 

Mainokset

23 Responses to Lauantain toivottomat 7

 1. Ja minä tykkään Maaritin ”Lainaa vain” -biisistä. Siihen liittyy niin paljon henkilökohtaista. Radiota on tullut kuunneltua niin vähän tänä kesänä, etten tiedä mitkä renkutukset ovat olleet pinnalla. Mamban ” Vielä on kesää jäljellä” on takavuosien inhokki.

 2. sirpa321 says:

  Olenpas itserakas, kun nimikin pitää olla kahteen kertaan 😀

 3. Tuija / Pikkurilli says:

  En kuuntele ollenkaan radiota, niin eipä musa ressaa. Mutta kyllä oli hauska teksti! 😀

  • susupetal says:

   Minäkään en kuuntele radiota kuin julkisissa liikkuessani eli bussilla, sekä hsl:n että pitkän matkan busseissa, Tuija. Neljän tunnin bussimatkan aikana kuulee paljon kesäklassikoita 😉

   • Tuija / Pikkurilli says:

    Jos jotain karmeuksia pitäisi mainita, ne olisivat suomalaismiesrokkarit, jotka rääkyvät räkäisellä äänellä ja ruikuttavat elämästään. Esimerkkeinä Pauli Hankiniemi ja sen räkäiset bändit. ja sitten voisin mainita ”Hyvää yötä ja huomenta”. Voihan räkä! Muutenkaan rock ei sytytä meikäläistä, koska säröinen saundi ei vaan sovi vartalolleni eikä mihinkään mielentilaani.

    Neljä tuntia bussissa! Meinaan seota jo puolentoista tunnin bussissa istumisen jälkeen. Etkö voi mennä junalla niin pääsee sentään välillä jaloittelemaan?

    • susupetal says:

     Minä rakastan räkäisiä miesten ääni, rokkia ja heviä, Tuija!

     Mantereella pääsee junalla melkein joka paikkaan, vaikka asemia onkin lakkautettu hieman liikaa, bussilla sitten loppumatka. Saaristoon on mentävä bussilla, mutta se on silkkaa iloa. Lautoilla pääsee jaloittelemaan ja koska minulla on maaginen kyky nukkua missä ja milloin vaan, matkat sujuvat joutuisasti.

     Ai, tätä siis halusit 🙂 Ettet vaan huijannut minua ja tämä onkin lempikappaleesi…

 4. Amalia says:

  Matti ja Teppo koko repertuaari, yök. No ehkä siel joku voi olla siedettävä, mut periaatteessa.

 5. BLOGitse says:

  Jäätelökesä taitaa olla ainoa jota voin kuunnella – tarpeeksi harvoin, muuten en minäkään pidä hänen nasaalistaan. (joita muuten on aivan liikaa tällä hetkellä naislaulajissa!)
  Minulla on radio auki aina ja joka paikassa. Reissussakin kuuntelen paikallisia radiokanavia – niin pääsee fiiliiksiin missä mennään…bbc:tä kuuntelen illoin aamuin unen molemmin puolin 🙂
  Aurinkoista lauantaita! jeeeeee!

  • susupetal says:

   Sellainen pikkuoravaääni on ollut aika kauan vallitsevana naisilla, en niin tykkää, BLOGitse.
   Olen huono kuuntelemaan radiota, kotona en koskaan kuuntele. Jos haluan musiikkia, niiden pitää olla oman maun mukaan, ei muiden soittolistoja.

 6. Kiiris says:

  Minä tykkään Maaritistta, myös Jäätelökesästä. Kyllähän hänellä on sellaisia överilauluja, joita en kuuntele. Radiosta. Yhtään levyä en omista, enkä hanki. Beatles rules!!! 🙂

 7. Ei toi Maarit oikein meikä manneen uppoo, tai uppoi ja putos.
  Ai kesäbiisi jota en haluasi kuulla oiskohan Jukka Poijan Siideripissis.

 8. polgara3 says:

  Oksennan mille tahansa Tsiikin *kuka se on* biisille. Miten voi niin inhota jotain?!

  • susupetal says:

   Cheekin inhoaminen tai jopa vihaaminen on hyväksytty trendi, tuntuu, että se kuuluu ihan asiaan, Polgara. Kundi tuntuu jakavan mielipiteet hyvinkin kahtia, jopa Arhinmäkikin inhoaa Cheekiä 😉
   Minua Cheek ei hetkauta suuntaan eikä toiseen, jostain syystä. Menee kuin vesi hanhen selässä.
   Toverit, aseisiin!

 9. Elegia says:

  Jee, toivoton lauantai! Tosi paskan biisin olit löytänyt. En viitsi edes kuunnella, koska pelkästään biisin nimen kuuleminen on aiheuttaa oksennusreaktion. Toisaalta hmm, ei tarttis työntää sormia kurkkuun jos olisi bulimikko ja juuri aterioinut. 😀

  Koitas nyt skarpata näiden biisien kanssa – pari viikkoa on taas jääny välistä! Vähän myöhänen kommentti, mutta putosin junasta ja otan sitä nyt kiinni resiinalla.

 10. aimarii says:

  Oon ihan pihalla, kun en kuuntele radiota. Joskus automatkalla jotain Veikko Tuomen oikein melankolista , se uppoo minuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: