Minusta maanantaina

 

Kaari on lennellyt ympäri Blogistaniaa ja haastanut bloggaajia seuraavaan haasteeseen. Tavoistani poiketen vastaan mielelläni, mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa uusi viikko puhumalla vain itsestään. Olen sitä paitsi aika nuutunut saatuani tuolla taideblogini puolella helmikuun 29faces-haasteen suoritettua, 29 kasvoa tuli tehtyä kuukaudessa, pakko pitää breikkiä maalaamisesta ja vähän irrotella pään ruuveja kirjoittamalla. Kuvitan tämän haasteen noilla kasvoilla, kuvituksella ei ole mitään tekemistä tekstin kanssa.
Tai sitten on.

day22 sweet sue

Kaarin saatesanat haasteeseen: Keräsin kymmenen pientä kysymystä hieman muunneltuina sveitsiläisestä aikakauslehdestä. Kuinka vastaisit joko sanoin ja/tai kuvin?

1. Mistä löydät parhaimmat aiheet kuviisi tai kertomuksiisi?

En tiedä noista parhaimmista aiheista, mutta näen tarinoita ihmisissä. Minulla on jatkuvasti tuntosarvet ojossa, poimin ilmeitä, sanoja, vuorovaikutuksia ympäriltäni. Kun olen kunnossa, se on inspiroivaa, mutta kääntöpuolena on se, että huomioiden tekeminen väsyttää ja silloin on pakko erakoitua, suojella itseään, etteivät tarinat mene liian paljon ihon alle.

day26 shark

 

2. Mikä on aikaisin muistikuvasi?

Mahdotonta sanoa, mikä on muisto, mikä on jokin lapsuuden valokuva, josta on kerrottu jotain. Toistuvat unetkin voivat muuttua muistoksi. Lapsuuteni on aika hämärän peitossa.

days 27-28-29

 

3. Minkä esineen olet omistanut kauimmin?

Sain joskus kymmenvuotiaana kummitädiltäni Pariisin tuliaisena metallisen rannekorun, jossa oli muutama Pariisin nähtävyys, Eiffel-torni, Notre Dame jne. Luulen, että se on vanhin säilynyt esine, jota olen kuljettanut mukanani muutosta toiseen.

day23 wind

 

4. Mitä kirjaa sinulle on lapsena luettu?

Äiti luki Barnens bästa– kirjoja, niissä oli loruja, satuja, faktaa eläimistä ja luonnosta yms. Isä luki minulle Aku Ankkaa.

day17 propeller beanie

 

5. Oletko kirjojen lukija?

Olin kirjojen lukija vuosikymmenien ajan, viikossa meni 4-6 kirjaa. Masennuksen takia kadotin kykyni lukea kirjoja, en pystynyt keskittymään, en muistamaan lukemaani. Monta vuotta meni lukematta, samoin katsomatta elokuvia, niidenkin seuraaminen oli liian vaikeaa. Nykyään pystyn lukemaan ollessani matkalla jonnekin junassa, linja-autossa. Kotisohvalla lukeminen ei onnistu vieläkään. Kaipaan lukemista.

day15 paint

 

6. Mistä nykyaika kärsii?

Jessus mikä kysymys! No, vastataan, kun kerran tähän haasteeseen ryhdyin. Yhteisöllisyyden puutteesta kärsitään. Some antaa illuusion yhteisöllisyydestä, on niin helppoa mennä mukaan online, elävässä elämässä teot jäävät puuttumaan, kukaan ei ehdi mitään, koska pitää huolehtia omasta statuksestaan ja olostaan.
Ja juu, syyllistyn tuohon itsekin.

day19 bloodpressure

 

7. Mitä arvostat tänä päivänä?

Rakastan arkea, tasaisia, mitään tapahtumattomia päiviä, tasaista elämää.

day18 brown

 

8. Kenen kanssa haluaisit viettää päivän?

No, tietysti Kaarin kanssa ja Kaarin luona! Olisi hyvä syy matkusta Amerikkaan, jossa en ole koskaan käynyt.

day14 detail

 

9. Kenen kanssa haluaisit viettää yön?

Hoitokoirani on ehdottomasti paras sleeping buddy!

day21 ready

 

10. Tänään sinua kohtaa onni! Mitä pukisit päällesi?

Jess, vihdoin jotain päälle pantavaa! Olen viettänyt melkein viikon lökähousuissa ja virttyneessä maalauspaidassani, parannellut tautia, mutta nyt, kun sain luvan, vedän ylleni mustan minihameen, mustavalkoisen topin, mustan maksivillatakin ja mustat korkeavartiset saappaat, mustat sukkahousut, kirkkaan oranssin huivi kaulaan. Ja jep, alusvaatteet myös. Vähäks olen särmän näköinen, pitäisi melkein lähteä liikenteeseen.
Enpä jaksa.

day24 henna

 

 

 

 

 

Mainokset

18 Responses to Minusta maanantaina

 1. UUna says:

  Mielenkiintoista! Sanat ja kuvat kulkevat yhdessä, vaikka ei ehkä ole alunperin tarkoitettu, mutta niin vain mieli ne yhdistää.
  Seiska oli erityisesti mieleen: arki on parasta.
  Ja mustat vaatteet, minä jätän vielä oranssinkin pois, mutta hyvä että jostain erotutaan 😀

  • susupetal says:

   Tein saman huomion, kulkevat käsi kädessä, vaikka ensin kirjoitin tekstin ja sitten valitsin uvat. Ajatukset taitavat pyöriä aika pientä ympyrää päässä, UUna.
   Jep, minut erottaa sinusta se oranssi huivi!

 2. rantakasvi says:

  Aivan saman huomasin, miten oivasti kuvat osuivat kohdilleen.
  Minulla oli lukemisen suhteen aivan sama tilanne masennuksen pahoina vuosina. Onneksi lukeminen sitten vähitellen palasi, dekkareista hitaasti aloitin.

  • susupetal says:

   Dekkareilla minäkin aloitin, Rantakasvi, muutamia sivuja matkustaessani jonnekin junalla. Olen onneksi kuullut muiltakin, että kyky lukea palaa jossain vaiheessa. toivotaan niin.

 3. Maarit says:

  Hauskasti kuvitettu haaste 😀

 4. Hienosti ajatuksella vastattu. Kiitos! Ja tietysti, tiedät että olet aina tervetullut ❤

 5. Jael says:

  Olipa hyvin toteutettu haaste:)

 6. sirokko says:

  Katselin myös samoja kysymyksiä, vaikuttivat minusta vaikeilta, jotenkin ei nyt sana luista mihinkään suuntaan. Mutta näköjään tuosta vaan helposti tuli sinun vastauksesi ja kuvatkin, huomasin, sopivat mainiosti vastauksiin.
  Sinähän olet ihan retro asusikin suhteen, tuli mieleen 60-70-luvun taite… itselläni taisi silloin viimeksi olla mini ja maksi -mutta ei korkoja silloinkaan.

 7. Jackie says:

  Such a great arrray of faces and so varied. I particularly like numbers 3 and 7.

 8. tuulento says:

  Oli aika luotaavia kysymyksiä ja arkailematta niihin vastasit. Mikä minua nykyajassa vaivaa on jonkinlainen tyhmyys. En osaa oikein sitä selittää, mutta ihmettelen ihmisten tekoja.

 9. aimarii says:

  Sinä pistit haasteen kanssa töpinäksi ja sait vastailut valmiiksi. Minulla vielä muhii.
  Kiinnostavaa, että sinulla kuvat ja teksti löytyvät samasta aihepiiristä. Ihmiset on kyllä pohjaton aihepiiri, kun on herkillä tuntosarvilla varustettu ammentamaan heistä kirjoitettavaa ja maalattavaa.
  Asustevalinnissasi on todella särmää.

  • susupetal says:

   Onneksi ei näiden haasteiden vastaamisessa ole kiire, Aimarii, anna muhia rauhassa.

   Olen kyllä monta kertaa halunnut leikata nuo tuntosarvet pois, paha tapa, että ympäristö menee liiaksi ihon alle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: