Aikaisin, niin aikaisin

 

pöytiintarjoilu

 

Tämä on niin outoa. Olen jo muutaman viikon ajan aikaistanut heräämistäni, enkä todellakaan tarkoituksella. Herään vain kello kuusi ja nousen ylös. Ihan niin kuin aikanaan työelämässä, muta sillä erotuksella, että töihin nouseminen oli tuskaa, pakollista ja se tapahtui kesken unien.
Nyt herääminen ei tunnu paljon miltään, olen virkeä. Tai siis niin tolkuissani kuin ylipäänsä tällä päällä on mahdollista olla.

Niinpä tänäkin aamuna olen jo ehtinyt paljon. Sain tehtyä kutsukortin näyttelyyn, lähetettyä vastaanottajille. Maantieteellisesti kutsutut asuvat aika lähellä, mutta jos joku haluaa tulla kauempaa avajaisiin, eikä ole saanut kutsua, niin meilillä sellainen onnistuu, susupetal@hotmail.com.

Näyttelyn nimi on KAUPUNKI TARJOTTIMELLA. Nimen keksiminen on vaikeaa, töiden nimeäminen vielä haastavampaa. Mieluiten kattaisin seinät nimettömillä töillä, mutta se olisi tässä tapauksessa kuin ruokalista pelkillä numeroilla. Tilaa siinä sitten ja ylläty.

Rakastan nukkumista. Rakastan valvomista. Aikaisten aamuheräämisten takia yökukkuminen on kadonnut, sammahdan ilta illan jälkeen aikaisemmin ja vielä aikaisemmin.
Tosi aikaisin.

Tällaistako on tulla vanhaksi ja väsyneeksi? Väsynyt olen ollut aina, arki enemmän tai vähemmän elävänä kuolleena on tuttua. Vanha? Niin kai sitten. Onhan sellainen asia ollut odotettavissa. Peilistäkin minua tuijottaa, ei enää äiti vaan mummuni. Hämmentävää. Mielenkiintoista.

Iloistakin.

Mainokset

28 Responses to Aikaisin, niin aikaisin

 1. sirokko says:

  Kaupunki tarjottimella on oikein hyvä nimi, varsinkin kun se kirjaimellisestikin on totta.
  Minä niin odotan aikaa, jolloin sammahtaisin tarpeeksi aikaisin heräämään kuudelta. Pitäisi nukahtaa ennen puolta yötä ja toistaiseksi se on mahdotonta.Olen suorastaan kateellinen aamuvirkeille.

  • susupetal says:

   Olen aina ollut iltaihminen, Sirokko, olen piristynyt vasta klo 22:n jälkeen ja siksi tämä tuntuu niin käsittämättömältä.
   No, tämähän vain todistaa sen, että VOI todellakin muuttua, eri asia sitten, onko se muutos parempaan suuntaan.

 2. Hyvä nimi näyttelylle! Aikaisin herääminen on ihanaa, tuntuu että on koko pitkä päivä aikaa tehdä kaikkea kivaa 🙂 Arkisin herään kuudelta..tosin pakkokin mutta viikonloppuisin nukun ainakin kasiin asti. Enää en voisikaan nukkua koko päivää kuten nuorena, enkä haluakaan.Mitä on vanhuus…ei sitä ole,muutamia numeroita ja peilin voi hukata. Itse olen 50v ja tuntuu että jokin painaa hartioita ..nautitaan elämästä kuten se itselle tuntuu hyvälle 🙂

  • susupetal says:

   Yleensä pitkät päivät ovat olleet minulle kauhistus, Esther, varsinkin silloin, kun masennus on syventynyt. No, toisaalta silloin nukun ja paljon.
   Elämä painaa hartioita ja niin sen kuuluukin mennä.

 3. Sirpa says:

  Kaupunki tarjottimella kuulostaa oikein kivalta.

  Kyllä nuo vähän elämää kauemmin nähneen oireilta vaikuttaa, mutta puolensa on aikaisin heräämiselläkin :=D Sanoo syvällä rintaäänellä hän, jonka mittarilukemat vuoden lopulla alkaa seiskalla 🙂

  • susupetal says:

   Hahhah, hyvin sanottu, Sirpa ”Kyllä nuo vähän elämää kauemmin nähneen oireilta vaikuttaa”!

   Sinulla onkin sitten vuoden lopulla suuret juhlat tiedossa!!

 4. Sirpa H says:

  Kitos kutsusta Susu. Toivon, että pääsemme. Hyvä nimi näyttelylle. Olet sinä uuttera, un jälleen saat näyttelyn aikaiseksi. Kova homma. Tuosta vanhenemisesta mlla on ihan konkreettista näyttöä. Leikkasin nimittäin hiukseni tosi lyhyeksi kiharoineen päivineen, radikaalisti, jota en ole ikinä ennen tehnyt. Nyt kun se on kasvanut pari kuukautta, niin HARMAATA pukkaa. Ei sille voi mitään ja ajattelin, etten ala sitä värjäämäänkään. Että silleen. Näin nämä vuodet vierii…

  • susupetal says:

   Minäkin toivon, että pääsette, Sirpa, olisi kiva nähdä teitä pitkän, liikkumattoman talven jälkeen.

   Harmaata on pukannut omiin hiuksiini jo reilun kymmenen vuoden ajan, tykkään siitä väristä.

 5. tuulento says:

  Kumma kyllä, minäkin herään aikaisemmin. Varmaan johtuu valoisasta aamusta. Sinulla on jännät ja hauskat ajat valmistella näyttelyä. Nimi kuulostaa hienolta, se kertoo paljon.
  Minunkin peilissä on joku vanha nainen, näyttää etäisesti tutulta. Sisäpuolella on sama kuin on aina ollut.

  • susupetal says:

   Sama juttu, Tuulento, tuntuu, että sisälläni on se sama ihminen, joka siellä aina on ollut. Hmm, joskus siis käytös on hieman ristiriidassa ulkoisen habituksen kanssa 😉

 6. aimarii says:

  Näyttelysi nimen valinnassa olet onnistunut. Aikanaan odotan mielenkiinnolla ja toivon tietty, että sitten myöhemmin esittelet näyttelyn teoksiakin.
  Mitä tulee aikaisin heräämiseen, niin taitaa olla ikään kytkettyä ainakin jollain lailla, paitsi et ole vanha. Ehkä kohdallasi on, että saat hyvän vireen aamulla ja siksi heräät. Minä olen tavattoman iltauninen ja aamuvirkku. Aina en vaan osaa käyttää hyödyksi aamun energisiä tunteja. Nuorihan minäkin olen, paitsi peiliin vilkaistessa. Siellä näkyy olevan noin 7-kymppinen. Näytän kieltä sille ja tykkään, että viallinen peili, kun valehtelee.

  • susupetal says:

   Kaupunkilaisena haluasin näyttelyn, joka on kunnianosoitus kaupungille, sen kaduille, taloille ja ihmisille.
   Totta, aamuvireys varmaan saa minut heräämään, sillä olen aina ollut iltapäivisin täysin hyödytön ihminen, piristynyt sitten vasta myöhemmin illalla.
   Näyttääkö se peili kieltä takaisin 😉

 7. arleena says:

  Minustakin näyttelyn nimi on osuva. Etenkin kun tarjoat teoksiasi katselijoille, joissa kuvittelen kaupunkiaiheita.
  Onnittelut jo etukäteen näyttelystä ja menestystä.

 8. kaari3 says:

  Onnea ja menestystä jälleen taiteilijattarelle! Aamuherääminen ok, kello 7, nukahdan TVn ääreen ennen yhtätoista, yöherääminen kello kolme, nukahdan kello ja herään kello seitsemän. Jonkinnäköinen rytmi joskaan ei paras!

 9. UUna says:

  Minulla on samoja oierita nykyisin, ihme että nyt vielä täällä kukun. Oli erilainen päivä, siitä se johtuu, enkä ehtinyt kierrokselle. Enhän nyt voi nukkumaan mennä, kun en tiedä, mitä täällä tapahtuu. Sinä varmaan nukut makeasti, kohta minäkin.
  Näyttely alkaa olla kondiksessa, eikö siis yhtään märkää taulua näyttelyssä mukana???

  • susupetal says:

   Saattaahan se olla, että pari märkää työtä joutuu ripustamaan seinille, UUna… Ovat kyllä varmaan kuivuneet siihen mennessä, kun tulet Millinin kanssa niitä katsomaan!

 10. harakka says:

  Voi juku, voinko itse ollenkaan sanoa,että olen yöihminen nykyään!
  Valvoisin vaikka kuinka ja kauan ja myöhäseen asti, mutta mies sentään vähän pitää mulle kyytiä, hi!”
  Mutta sitten aamulla, en jaksasi millään herätä, vaikka menisin aikaisinkin nukumaan, se ei vaikuta.
  Sillä ikinä. en ikinä ole pirteä aamulla, en koskaan!
  Nukkuisin vaikka kahteentoista päivällä, jos ilkeäisin.
  Mutta ajattelen, että jos joku tuleekin käymään, niin en voi nukkua niin pitkään kuitenkaan, kun unta riittäisi.
  Mutta hieno nimi näyttelyllesi onkin, justiinsa nappiin!
  Onnea jo nyt näyttelyysi!

  • susupetal says:

   Oi, olen niin kade, Harakka, ennen olin yöihminen ja mitä pidemmälle kello kävi sitä pirteämmäksi tulin!
   Ja ennen nukuin pitkään, pitkään, kello kaksitoista oli juuri passeli aika herätä.
   Vaan ei enää 😦

 11. Millin says:

  Hyvä nimi, nappasitko sen tuosta upeasta maalaamastasi tarjottimestasi? Onnea näyttelyyn!
  Voi kun jaksaisikin nousta aikaisin, mutta kun niin mielelläni valvon ja myöhään yöhön, ei nyt aina näin myöhään 😉

 12. Amalia says:

  Samaa aamuheräämistä on liikkeellä täälläkin. Kait se on tätä valon lisääntymistä. Elämä menee tässä järjestysessä. Lapsena, kun sais nukkua ei taho. Aikuisena, kun tahtois ei voi, kun työ kutsuu ja nyt kun sais nukkua ei nukuta. Joskus solttupojat oli vanhoja ukkoja, sit ne oli sopivan ikäisiä ja nyt ne raukat ovat lapsia. Että näin se maailma makaa 😀

  • susupetal says:

   Tuo on niin totta, Amalia! Lapsena nukkuminen oli maailman tylsintä, teininä ei olisi jaksanut millään nousta ylös jne. Vaan niin se menee, turha tapella vastaan 😀

 13. rantakasvi says:

  Näyttelyn nimi on varsin oivallinen. Jos saan itseni raahattua toukokuussa Helsinkiin, niin minullakin on koko sitten Kaupunki tarjottimella, wau!

  Ikää on jo sen verran, että peilistä katsoo äitini vanhana. Ja olen ihmetellyt miksi ei täällä kylällä kukaan lenkkeile enää. Höh. Se johtuu siitä, että usein olen viikonlopuisinkin jo klo 7 jälkeen kävelyllä. Ei olisi tullut mieleenkän nuorempana ja työelämän aikoihin.

  • susupetal says:

   Sinun on pakko saada itsesi raahattua tänne, Rantakasvi, olisi niin kivaa nähdä!
   Aamukävelyt klo 7 jälkeen eivät ole vielä iskeneet minuun, nousen kyllä ylös, mutta en todellakaan lähde ulos, jos ei ole pakko!

 14. BLOGitse says:

  Olin säästänyt tämän postauksen jotta voin kommentoida kun olen taas himassa.
  Komppaan muita, nimi on just jees!
  Mutta tuo tarjotin iski silmään ennen kaikkea. Se on täydellinen!!!
  Nukkumisesta ja valvomisesta voisin kirjoittaa vaikka kuinka kun juuri tuli koettua pitkä reissu äänisaasteineen, melkein putkeen reilu 20 tuntia lentoa jne. Mutta mielenkiintoinen juttu on että olen viime kuukausina, maasta riippumatta!, herännyt melkein joka yö klo 4. Joskus vähän ennen, joskus vähän myöhemmin mutta neljän hujakoilla. Mutta miksi samaan aikaan myös Ausseissa?
  En tajua! Nuorena tietty uni oli koulua kivempaa mutta nykyään herään viimeistään kasilta, yleensä 7 kieppeillä ilman herätyskelloa ja täysin virkeänä uuteen päivään. (kun olen saanut rauhassa avata silmät ja kupin kahvia…) Nautin kyllä myös yön hiljaisista tunneista mutta nykyään harvemmin olen siihen aikaan hereillä. Mutta joskus. On ihanaa kun on hiljaista ja aika kuin pysähtynyt kunnes aamuliikenne alkaa…
  Nyt on ihan pakko mennä pikku torkuille, kroppa ja sisäinen kello riitelee vielä 🙂

  • susupetal says:

   Tuo tarjotin on sellainen työ, että itsekin olen siihen aika tyytyväinen.
   Sinulla on näköjään ihan oma sisäinen rytmisi, joka ei katso maata tai aikavyöhykettä, BLOGitse. Luonnonlapsi siis 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: