Yön yli

 

mainosjuliste-001

 

Ylihuomenna on taulujen ripustus näyttelyä varten. Koska aikaa on enää vähän, olen tehnyt kaikkea muuta kuin näyttelyyn liittyvää. Siivosin vaatekaapin perinteiseen tapaan: jokainen rätti, jota en ole käyttänyt vuoteen, lähtee kiertoon. Sellaisia vaatteita kertyi taas paljon, niin kuin joka vuosi. Ostan vaatteeni kirpputoreilta, myyn vaatteeni kirpputoreilla, jos sellaisia osuu sopivasti kohdalle. Ellei, pussitan turhat rytkyt ja vien ne johonkin laatikkoon tien varrella. Täältä löytyy Hesyn, Fidan ja UFF:n keräyspömpeleitä.

Siivosin myös parvekkeen, vaikka lämpimästä keväästä ei ole vielä tietoakaan. Pieni kynnysmatto oli täynnä hoitokoiran karvoja, koivun viimevuotisia kukintoja, roskia. Pudistin mattoa, imuroin sen, kaikki roska pysyi tiukasti kiinni. Päätin nukkua yön yli, koska siivoaminen alkoi kyllästyttää.

Keittäessäni aamukahvia näin parvekkeella talitinttipariskunnan. Toinen istui kaiteella pitäen vahtia, toinen keräsi nokallaan hoitokoiran karvoja. Näytti kuin tintillä olisi ollut valkoiset viikset, parta kuin joulupukilla. Lintujen lopetettua työnsä menin parvekkeelle. Matto oli täysin puhdas, kuin uusi. Kannatti nukkua yön yli.

Nyt sataa, sopiva päivä jatkaa siivoamista. Tekisi mieli räjäyttää kirjahylly ja koota se uudelleen. Se on monta metriä leveä, kirjoja kahdessa rivissä joka hyllyllä, hyllyjen väliin tungettu maalauksia, piirustuksia, pieniä tauluja, materiaaleja, lisää kirjoja, kaaos. Viime muutossa poistin nelisensataa kirjaa, se oli vain kosmeettinen siistiminen. Miksi täytyy olla kiintynyt kirjoihin? Tavara ahdistaa minua tällä hetkellä, jopa kirjat, elokuvat, levyt.

Taidan nukkua vielä muutaman yön yli, miettiä asiaa.

Näyttelyä varten kaikki on tehty, uskon niin.

 

 

 

Mainokset

16 Responses to Yön yli

 1. Sirpa says:

  Usein vastaus kiperään tilanteeseen tule juuri yöllä, valvoessa tai yön yli nukuttua 🙂

  Tavaroiden hävityskampanja on täälläkin käynnissä…
  Kivaa siivouspäivää!

 2. Hyödyllistä puuhailua ja meilläkin linnut siivosivat parvekkeenmaton. Ja hyvä että niillä on pesäaineet. Minullakin kirjoja ja dvd alkaa olemaan liikaa,osa jo varastossa,en raaskisi luopua mutta taitaa olla pakko. Ei ole tilaa enää.Tuntuu että samaa kaaosta löytyy meitäkin 🙂

  Hyvää näyttelyaikaa ja onnea!

  • susupetal says:

   Liittyy varmaan jotenkin näyttelytöiden valmistumiseen, että kaipaa tilaa ympärilleen, tässä huushollissa on aika paljon tauluja tällä hetkellä, Esther. Haluaisi siivota kaiken pois, mutta eiköhän olo tästä tasaannu.

 3. rantakasvi says:

  Oletpas ollut tarmokas, huh 🙂

  Tässä koitan kerätä yli kymmenen vuotta käyttämättä olleita vaatteita niihin laatikoihin, joten panit kyllä paremmaksi.

  Vastailin viestiisi…

  • susupetal says:

   Tyhjennän vaatekaapin kerran vuodessa, Rantakasvi. Ostan melkein kaikki vaatteeni kirppareilta, joten kierto elää kaiken aikaa.
   Vastailinkin…

 4. aimarii says:

  Olet ollut hengästyttävän tehokas. Parasta tehdäkin hommia silloin, kun on sopiva tempo päällä. Sain hitusen vahvistusta tuosta yön yli nukkumisesta kesken hommien, tuntuu niin selkiyttävän. Jos sinulla on kynnysmatossa hoitokoiran karvoja, kynnysmatto tässä huushollissa kerää hiuksiani, jotka eivät tahdo lähteä siitä pois. Minä nypin niitä ja heitän ovesta ulos ja linnut vievät pesiinsä.
  Hienoa, näyttely odottaa enää vain vierailijoita, joita toivon sinne paljon.

  • susupetal says:

   Hiuksia löytyy täältäkin, Aimarii! Puoliselkään ulottuvat hiukset näkyvät, kun ne putoilevat, niitäkin olen heitellyt oarvekkeen kaiteen yli linnuille 😀

 5. tuulento says:

  Minulla taitaa olla samannäköinen kirjahylly. Kerran siivosin sen, siitä voi olla 10 tai 20 vuotta ja joka vuosi harkitsen sitä. Sitten onneksi aina löytyy kivempaa tekemistä. Olen myös jonkin verran nakannut roskikseen kirjoja, ainakin vanhat tietosanakirjat, joita kukaan koskaan ei ole katsonut. Myös vanhat opiskelukirjat sai lähteä. Miksi minä niin rakastan kirjoja, olen aina rakastanut!
  Ihanaa, että näyttely on niin lähellä, nauti joka hetkestä!!

  • susupetal says:

   Tällainen siivousinto ei todellakaan ole tavanomaista minulle, uskon, että tämä lopahtaa viimeistään ensi viikolla, Tuulento, ja sitten hyllyt saavat olla rauhassa 😉

 6. arleena says:

  Onnea näyttelyyn. Siivoaminen saattaa olla hyvää terapiaa kiireiselle keväällesi.

 7. UUna says:

  Siivoaminen on ajatusten pakoa näyttelystä. Vaikka sinulla on ollut jo monta näyttelyä, aina jokainen on kuin uusi. Sama on varmaan näyttelijöillä, kun menevät estradille.

  Minäkin keräsin kirjoja hullun lailla, etenkin 1900-luvun vaihteen naisten kirjallisuutta, mutta sitten tuli astma ja päätin myydä kaikki vanhat pölyiset kirjat. Oli kova pakkaaminen laatikoihin ja sitten menimme sellaiselle aamukirpputorille, jossa oltiin vain muutama tunti. Suurimman osan sain myytyä ensimmäisen tunnin sisällä ja loput myin sitten yhdelle toiselle myyjälle. Kotiin en jättänyt kuin runokirjat lasikaappiin (ja on siellä muutama arvokas yhden Susun romaanikin ja novelleja 🙂

  Nyt lepäät ja sitten näyttelyn jälkeen mietit, mikä olisi paras ratkaisu.

  • susupetal says:

   UUna, siivousinto varmaan lopahtaa nopeasti, kuuluu tähän näyttelytöiden valmistumiseen, tuntuu, että pitäisi saada kaikki paikat mahdllisimman tyhjiksi.

 8. Jael says:

  Minunkin pitäisi tehdä tavaroiden hävitysoperaatio,sitä on kertynyt liikaa.Paljon onnea näyttelylle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: