Junaeväät

 

Kirjan pois jättäminen laukusta on typerää. Kirjaa voisi lukea, eikä tarvitsisi välittää ympäristöstään, ei nähdä kaikkea mitä nyt näen. Laukku painaa sylissäni, siellä on sateenvarjo, kamera, juomapullo, paksu lompakko täynnä kolikoita. Ei sinne olisi kirjaa mahtunut ja junamatka kestää vain reilu kymmenen minuuttia, aika, jonka voi matkustaa vaikka silmät kiinni.

Luomien raosta tuijotan vastapäätä istuvan miehen sormea. Se kaivaa nenästä ruokaa, pistää löytämänsä suuhun. Sormi vaeltaa korvaan, sieltäkin löytyy syötävää. Puristan silmät tiukemmin kiinni, ollaan vasta Pasilassa, vielä viisi minuuttia.

Ei auta, kiusaus käy liian suureksi. Vilkaisen nopeasti, ateriointi jatkuu edelleen. Apua, antakaa minulle jotain luettavaa! Nostan laukusta sateenvarjon, kameran, juomapullon ja avaan lompakon. Lasken viisisenttiset, muutaman kymmensenttisen. Rahaa on riittävästi käydä kirpputorilla ostamassa joku dekkari tai mikä tahansa kirja paluumatkaa varten. On pakko saada lukea.

 

 

 

 

Mainokset

14 Responses to Junaeväät

 1. sirokko says:

  Örgh… kirja, ehdottomasti, siihen saa hyvin jumitettua harhailevat silmät.

 2. tuulento says:

  No jos junamatkat ovat tuollaisia, isolehtinen kirja tai lehti on välttämätön silmien eteen laitettavaksi. Ja vielä parasta suojata korvat, jos vaikka maiskutusta kuulisi?

 3. UUna says:

  Minulle tuli mieleen kouluaikainen kaveri, joka aina tunnilla kaivoi nenäänsä ja vaikka mitä ja söi kaiken. Puistattaa vieläkin. Parasta hankkia kirja!

 4. Miten tossa pystyy istuu vasta pätä, ei mitenkään. Iso tabletti vähintään…

 5. Kiiris says:

  Ajatukset ja mieli kirjaan. Hyvä!

 6. Sirpa H says:

  Toisaalta, kiva tehdä havaintoja ympäröivästä maailmasta, ihmisistä. Ja niihin todellakin mahtuu kaikenlaista havaitsemista. Aurinkoista kesää Susu !

 7. Elegia says:

  Ai kauhee, näin tämän kohtauksen ihan silmissäni enkä välttis olisi halunnut nähdä 😀 Toisaalta onhan se kätevää, kun on omat eväät aina mukana, muahhaa!

  Piti lähettämäni sinulle se kirja, mutta luonnollisesti en ole saanut aikaiseksi. Jospa tuon sen tullessani, kun syksyn ensimmäiset sateet saapuvat?

  • susupetal says:

   Tekstin visualisoiminen ei aina herätä ruokahaluja….. Jee, kirja tuliaiseksi ja mielellään myös aurinkoa, tuskin jaksan odottaa tapaamistasi, Elegia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: