Purkit

 

purkit

 

Koulun jälkeen joimme kotiin kerätyistä sinappilaseista kaakaota. Yleensä Viri-maitokaakaota tai Makaota, harvemmin O’boyta. Serkkujen luona Ruotsissa oli mansikanmakuista ja vaniljanmakuista O’boyta, Ruotsi oli paratiisi, siellä oli Marabou ja GB-jäätelöt, Pressbyrån, josta sai kaikkea.

Äiti rakasti raitoja, selkeitä kuvioita. Aarikan riemuraitatölkkejä hankittiin eri värisinä, eri korkuisina. Pienessä ruskeassa oli sokeria, isossa vihreässä jauhot, korppujauhot punaisessa.
Nyt purkit ovat minulla, sisältö on pysynyt samana. Uskon, että jos dementia joskus iskee, tulen silti muistamaan, että pienestä ruskeasta löydän sokerin.

Mummilla oli kukkia peltipurkkien koristeena, kukkia oli myös tuoleissa ja verhoissa. Ruusupurkissa oli kahvi, pienissä ruskeissa peltipurkeissa kokonaisia mauste- ja valkopippureita. Minulta ei löydy maustepippuria, en ole koskaan pitänyt sen mausta. Postimerkit ja priority-merkit mahtuvat hyvin pippurien tilalle.

Yhdellä hyllyllä on kymmeniä vuosia, monen sukupolven elämää. Se on kaunista, se on turvallista. Pysyvyys tuntuu sitä levollisemmalta mitä vanhemmaksi itse tulee. Tutut esineet, muistot, suodatinkahvin tuoksu mummun ruskeassa kahvipurkissa. Olla osa tätä kaikkea, myös tulevassa.

 

 

 

Mainokset

22 Responses to Purkit

 1. sirokko says:

  Nostalginen pläjäys silloin tällöin, ai kun tekee hyvää, tunnistin melkein kaikki purkit omasta kodistani ja mummolta nuo ruusupurkit, joita tässä havittelen perinnöksi sitten kun siihen luvan saan. J
  uu, ei kannata vaihdella sisältöjä enää, eikä muuten mitään muutakaan siirrellä paikasta toiseen, pysyvyys on parasta, mitä kauempaa menneisyydestä se tulee, sitä pysyvämpää on.

 2. UUna says:

  Katselin purkkejasi jo aikaisemmin, mutta en tiennyt mitä sanoa. Nyt purkkisi nousivat arvoasteikossa korkealle ja ymmärrän niiden merkityksen ja arvon.

  Pysyvyyden arvon huomaan siitä, että jos itse siivoan muutaman laatikon ja yhdistelen tavaroita, niin sen jälkeen en löydä mitään mistään. On siis myöhäistä muuttaa ja järjestellä – ja siivotakin 😉

  • susupetal says:

   Tuollainen siivoaminen, jonka kuvailit, UUna, on vihoviimeistä. Niin ei todellakaan pidä tehdä, jos aikoo löytää jotain.
   Parempi olisi jättää siivoaminen ihan minimiin.

 3. Rantakasvi says:

  Kyllä tulee lapsuus mieleen.
  Monta lapsuudesta tuttua purkkia on tuossa kuvassa. Vieläkin on mökillä pari noita sinivalkoisia kaakaopurkkeja. Tuollaisessa ruusukuvioisessa pyöreähkössä purkissa meillä äiti piti kahvia 🙂

 4. Kiiris says:

  On tutun näköisiä purkkeja. Omastako kaapistasi 🙂

 5. aimarii says:

  Mukava katsella purkkejasi ja lukea niiden tarinaa. Kyllä nistä moni on ulkonäöltään tuttu minullekin. Itsellänikin on muutaman tuonlainen, Yhdessä kaikenlaisia neuloja toisessa marmorikuulia noppapelejä varten. Eikä passaa vaihdella todellakaan purkkien sisältöjä.

 6. Jatkuvuus, tuttuus, ne löytyivät kori-kotonta. Serkkuni vei mummon ruusupurkit. Ne olisivat minule liian hempeitä kutenkin. Omassa kodissa ei aina ole samoin, muuttaminen muuttaa asioita.

 7. Jael says:

  Minulla on heikkous purkkeihin mutta ei niitä enään mahdu minnekään.,Nättejä purkkeja

 8. Kauniita purkkeja. Nykyään olen huomannut kun kirppiksillä kiertelen siellä niitä vilisee kovissa hinnoissa. Olen noita purkkeja nähnyt joita kuvailet mutta äidilläni ei niitä ole eikä minulla. Harmikin, pitänee kysellä missäs mummuni purkit ovat.

 9. Äijä says:

  Makao oli meillä se juttu. Viristä ei muistaakseni jostain syystä tykätty. Kuriositeettina se, että Makaoon lisättiin vielä lusikallinen pari sokeria, oli makeaa elämää silloin muinoin 🙂

 10. Aino Nurminen says:

  Hei!

  Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

  Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

  Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

  Ystävällisin terveisin

  Aino Nurminen
  nurmien.aino@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: