Kirjaimet elämässäni: H

 

hoitokoira, hyperventilaatio, Dennis Hopper, hulluus, Hedda, Hanami, Patricia Highsmith, Hassisen kone, helmipuuro, helle, Hulluussarjakuvat, hermosärky

 

Jos miettisin asiaa, voisin ihmetellä, miksi piirrän sarjakuvia. No, pohdin asiaa vähän, kunnes siirryn seuraavaan aiheeseen.

Päässäni on tuhoton määrä ideoita, muutama hyvä, toiset heikompia ja vaikka en osaa piirtää kuin vapisevia viivoja, piirrän silti. Sen takia aikanaan Keskiäkäinen ilmiintyi blogiin ja Keskiksen jälkeen Hedda. Oli vaan pakko piirtää, saada ajatukset kuviksi, sillä siinä vaiheessa olin väsynyt sanoihin, kyllästynyt tarinoihin. Kirjoittaminen oksetti, ahdisti ja piirtäminen piti hyperventilaation aisoissa.
Ainakin ajoittain.

Hedda ei hyperventiloi, häntä kyllä ahdistaa, mutta hän pitää itsensä kuosissa sulkeutumalla maailmalta, olemalla erakko. Itsekin yritän tehdä samoin, mutta yleensä ulkopuoliset ärsykkeet tunkeutuvat silti ihon alle, stressitaso kohoaa, samoin verenpaine ja sydämensyke, kunnes tulee tauko, eikä mikään enää tykytä, sydän on aivan hiljaa. Silloin tulee se hetki, jolloin on varma siitä, että nyt minä kuolen.

Kadehdin Heddaa ja Keskiäkäistä, ehkä minä siksi piirrän heitä. He ovat idoleitani, osaavat suhtautua elämään niin paljon rauhallisemmin kuin minä. Vaikka he ovat saaneet ulkoasunsa vapisevasta, epätasaisesta viivasta, he ovat silti mielessäni täydellisiä.
Tai ainakin tulevat toimeen paremmin päänuppinsa kanssa kuin piirtäjänsä.

(ja koska jokainen tilaisuus on myös markkinointitapahtuma, osta Hedda ja Zen-kirjani, pelasta kustantajani vararikolta. Hän uskoi minuun…)

(sarjakuvataiteilija Viivi Rintanen, jonka viiva ei vapise, on piirtämässä Hulluussarjakuvia, käy ihmeessä tutustumassa tarinoihin ja Viivin kuviin)

 

 

 

Mainokset

22 Responses to Kirjaimet elämässäni: H

 1. Rantakasvi says:

  Heddaa lukiessani monesti mietin, että on tosi hienoa kun joku, siis sinä Susu, osaa piirtää noin hyvin sarjakuvia. Hieno taito.

 2. Maarit says:

  Tänään sattuu syvälle sydämeen nuo Hulluussarjakuvat, ehkäpä huomenna ei!

 3. Aina kun selailee sarjakuvakirjasi Hedda ja Zeniä, tulee väistämättä hymy huuleen. Se on niin hyvällä huumorilla höystettyä. iLiKe;)

 4. outopaimen says:

  Kävin selaamassa Keskiäkäisen mietteitä ja tykästyin. Nytpä kysyisinkin että saako Hedda ja Zen – kirjaa myös Prisman myymälöistä vai onko se ainoastaan verkkokaupan puolella?

 5. Vilukissi says:

  Eipä tuohon ole paljon lisäämistä, totta puhuen ei mitään. Juttusi ”tiedostoa ei löydy” puhutteli kanssa. Sepä se. Minulta meni kello rikki tässä viisarien siirto hässäkässä. Hästäg#, niin #kello#rikki

 6. tuulento says:

  Hienoa, että löydät Heddan ja Keskiäkäisen seurasta mielenrauhaa. Aivosi ovat vilkkaat, pystytkö nukkumaan?

  • susupetal says:

   Nukahtaminen on aina ollut vaikeaa, Tuulento, sitten kun olen unessa, mikään ei herätä. Täältä voisi viedä tuhkatkin pesästä, enkä heräisi!

 7. Millin says:

  Heddan ja Keskiäkäisen parissa viihtyy yhä uudelleen, niihin juttuihin ei edes kyllästy. Eikä kuviisi.

 8. Elegia says:

  Samoista syistä tykkäilen itsekin Heddasta ja Keskiäkäisestä. Heissä on voimakasta uhmaa eivätkä he kyseenalaista olemassaoloaan. ❤

 9. Noista sinun kahdesta hahmosta on moneksi. Kortit keskiäkäisestä aivan huikeita!! Hedda on sisukas tyyppi joka menee eikä meinaa 🙂 Ja uskon että ideoita pääsi pursuaa, minulla samaa vikaa, mutta ne tyssää johonkin aina..inhottavaa. Tulisi muuten huumori kangastakin keskiäkäisestä…pyyhkeitä, pussilakanaa ym ym!!

 10. maahinen says:

  Keskiäkäistä kunnioitan. Optimisti joka ei kaadu muutamaan lisäkiloon tai häkelly heiluvista ”alleista”. Uskaltaa olla ihan oma itsensä, sitä häpeämättä.
  Itsekin värjään nyt hiukseni harmaaksi ja siihen loppuu värjäilyt. Ellen kelpaa harmaana, so what, kunhan itse tykkään 😀

  Jos vielä oppisi olemaan välittämättä maailman hulluudesta, ilkeistä sanoista, minä -ihmisistä ja lyttäämisestä, niin olisi jo puoliksi voitolla. Ja ainakin verenpaine pysyisi alhaalla ja mieli seesteisenä 😀 . Millekään ei mitään voi, maailmanmeno on aina epäoikeudenmukaista.
  Juna kulkee ja mummot jää asemalle.
  Vaan minkäs tulisielulle teet???

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: