Kirjaimet elämässäni: M

 

maalaaminen, matkustaminen, masennus, mökit, meri, musiikki, mustaherukka, mania, musikaalit, mannapuuro, mitättömyys

 

 
M-kirjaimessa tuntuu kiteytyvän minuuteni, mutta en minä kirjoita nyt masennuksesta. En kirjoita maniasta, jonka jaksot tuntuvat voimistuvan vuosi vuodelta.
En kuvaile olotilaani, kun pää on räjähtämäisillään toinen toistaan loistavimmista ideoista,
niin että ei malta nukkua, ei syödä, ei pysyä paikoillaan.
En paljasta kuvitelmiani, joissa omaan ylimaalliset kyvyt toteuttaa mitä vaan.
Piilotan riveiltä ärtymyksen, joka iskee pintaan,
kun minua häiritään,
huomiotani halutaan johonkin mikä ei voisi vähempää kiinnostaa.
Maniassa minussa ei ole runoilijan vikaa. Olen liian täydellinen.
Sen voin kertoa, miten kaiken tämän mahtavuuteni alla majailee mitättömyys, joka ei ole kuviteltu tunne vaan oikea olo.


(olen varmaan maailman ainoa ihminen, nyyh, jota ei ole kutsuttu oman kirjan julkkareihin, kutsu lähti kyllä muille antologiaan kirjoittaneille, aika masentavaa)


Mitättömyyden tunne, joka yrittää pommittaa manian pirstaleiksi, saada minut muistamaan, mikä olen.


(en mitään, tarpeellinen ja siedetty vain silloin, kun minulta halutaan apua, kun minusta on jotain hyötyä)


Lennä, uneksi. Ja taas mätkähdä maahan, maan alle.

 

 

 

 

Mainokset

18 Responses to Kirjaimet elämässäni: M

 1. Kyllä tuossa kirjoituksessa on samoja tunteita joita itsekin koen…mm nämä ja muutakin kun halutaan jotakin, silloin kelpaan ja vaikka kuinka yrittää maahan mätkähtää. ..Sitähän tämä elämä on, ainakin minulla tavallisella tallaajalla, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Iloitsen siitä että on ihania blogiystäviä!! SIellä juuri sinä ja saan seurata erilaista taidetta, erilaisia näkemyksiä, siitä kun on oma itse. Siitä pidän.!! Paljon blogimaailmassa on kaunista, hienoa, komeeta ja niin ah ihanaa elämää että ainakin minua huimaa se meno. Sillä ei kenenkään elämä ole vaan sitä..tai sitten on pirun hyvä näyttelijä.Kauniita kuvia että silmiä häikäisee ja se rahamäärä mikä niihin sisustuksiin menee..huh!

  Lennetään ja mätkähdetään, katsotaan että on pehmeä alusta, näin kesällä nurmikko ja talvella puhtaan valkoinen (unelmaa) hanki! 🙂

  Hyvä postaus nämä kirjaimet! Kansiin laittaisin, mutta en yllytä, nyt olet lomalla ja nauti olostasi, olet ja olet vaan!!

 2. Mitäs me mitättömät.
  Miten monesti sitä onkaan mätkähtänyt maahan, kompastunut omaan kuviteltuun fiksuuteensa ja vielä kaikkien nähden. Ja yhtä monta kertaa sieltä on noussut jonkun uuden idean riivaamana, vaikka pieni Kyynikko kuiskuttaa korvaan: luovuta jo hyvä mies. Eikun vaan pölyt pois ja eteenpäin, kohti uusia mätkähtämisiä! Vasta kun sinne viimeiseen kuoppaan mätkähtää niin….. mitähän siellä keksisi.

 3. Rantakasvi says:

  Oli sieluun osuvasti kirjoitettu.

  Tämä sairaus, masennus, on tehnyt minutkin sellaiseksi, että tunnen olevani välillä ylimääräinen, että kukaan ei välitä, kukaan ei halua. Paitsi sitten kun tarvitaan apua. Mihinköhän ne ystävät hävisivät silloin kun jouduin jäämään tk-eläkkeelle. Sairaus on sellainen, että ”terve” ihminen ei voi ymmärtää, jos näkee, että eihän sinua mikään voi vaivata kun ei näy päälle päin mitään. Ehkä ne eivät lopulta minua tunteneetkaan. Eivät koskaan kysyneet, että miten voin.

  Mutta vielä yhden asian sanon. Olen todella iloinen, että olen tutustunut täällä blogimaailmassa sinuunkin Susu, ja joihinkin muihin, ehkä ei ole mitään vanhoja painolasteja, on vain tämä elämä, tässä ja nyt.

  Mutta elämää on elettävä, kaikkina päivinä, vaikka joskus ahdistus puristaa nurkkaan, silti yritettävä nousta.

  Kyllä me jaksetaan.

  • susupetal says:

   Masennuksessa ja maniassa riivaavat vääristyneet ajatusmallit, Rantakasvi, sen olen huomannut, mutta vaikka miten sen tiedostaakin, niin ei auta. Tunne on järkeä niin paljon väkevämpi.

 4. polgara3 says:

  Susu, et missään nimessä ole mitätön! Ja nyt mulle tuli ihan kamala olo, kun mä olen pyytänyt apua… Toivon, että voin joskus ja jollain kummallisella tavalla auttaa puolestani. Tuo julkkari – tod. inhottava tilanne. Miten voi käydä noin? *sähisee itseksensä kun ei muuhun pysty* Sinä olet niin monilahjakas, että voit jo pelkästään sillä kohota mitättömyyden ajatuksenkin yläpuolelle. Sinä teet ja sinä osaat, hitsi. Voisiko olla myös mahdollista, että mania on myös luovuuden toteuttamisen lähde (kunhan se ei karkaa käsistä)?

  • susupetal says:

   Pöh, Polgara, pois kamala olo. Niin kuin tuossa Rantikslle kirjoitin, kyse ei ole objektiivisesti tosista asioista vaan väristyneistä ajatusmalleista, joista ei pääse irti silloin, kun pää poksahtaa.
   Mania on luovuuden lähde, jossain määrin, mutta vain tiettyyn rajaan asti.

 5. sirokko says:

  Mitättömyys pommittaa maniaa,.. kaksi äärimmäistä tunnetta, jotka taistelevät, yrittävät kai löytää yhteistä keskitietä. Mitättömyyden tunne on tuttu, sitä on tosi hankala hallita vaikka tiedostaakin, ei riitä edes, että itse tuntee oman mahtavuutensakin. Ilman masennustakin näitä mätkähdyksiä osuu kohdalle, kehon kemia ei vaan reagoi niihin yhtä intensiivisesti.
  Kömmähdyksiä sattuu näköjään julkaisutilanteisiin kutsujalllekin, ehkä hänkin vielä vuosia jälikäteen nolona miettii, miten on voinut niin pahasti mokata… niin minulle ainakin kävisi.

 6. Amalia says:

  Joskus on hyvä olla maailman kurjin ihmisraunio, kunhan vaan pysyy kohtuudessa sen olemisen kanssa.

 7. aimarii says:

  Olen sanaton näitä syviä tuntojasi lukiessani. Täysin alleviivaan sanomasi – tunne on järkeä niin paljon väkevämpi.
  Jos sitä oltaiskin niin järki-ihmisiä, ettei mikään niin kokonaisvaltaisesti satuttaisi, mutta kun tunne tunkee mukaan aina.
  Paljon sinulla on kuitenkin luettelossasi M-mukavaa, kuten maalaaminen, matkustaminen, meri, musiikki, mustaherukka, musikaalit, mannapuuro. näen ensisijaisesti ne. Iso moka kuitenkin, ettet saanut kutsua kirjasi julkkareihin.

 8. Millin says:

  Tunnetilat, kuten myös mieli on ympyrä. Ääripäät hyvin lähellä toisiaan, rajaviivaa tuskin huomaa.

 9. tuulento says:

  En itse tiedä tuosta olotilasta mitään, mutta sinä olet tärkeä tässä blogimaailmassa. Ihailen myös kirjailijan ja piirtäjän lahjojasi ja nasevia ajatuksiasi. Hyvä sinä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: