Kiitos Mellari

 

mellu1

Mellunmäen vanhalla ostarilla sijaitseva Kulttuuritila Mellari lopettaa toimintansa tammikuun lopussa. Helsingin tilakeskus on sanonut Mellarin vuokrasopimuksen irti, ostari tullaan purkamaan, tilalle rakennetaan asuintaloja.

Itselleni Mellari oli tärkeä paikka. Aikanaan palasin takaisin ihmisten ilmoille lukuisissa myyjäisissä, joissa minulla oli myyntipöytä. Oli korkea kynnys ylittää oma ahdistus ja paniikki, asettautua myyntipöydän taakse, olla häpeämättä omia kädentöitään.
Mellarissa se onnistui.

ei-eilen

Mellarissa olen pitänyt myös ensimmäisen näyttelyni, lokakuussa 2012. Sekin oli uroteko, uskallusta vaientaa häpeää, ujoutta, huonoa itsetuntoa.

ikkuna-uneen varikylpyja

Tuon ensimmäisen näyttelyn jälkeen pidin Johannan kanssa kaksi yhteisnäyttelyä Mellarissa. Niiden tiimoilta jouduin puhumaan silloiselle urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäelle. Selvisin hengissä.

Viimeisen näyttelyni Mellarissa pidin 2015.

Mellari on tarjonnut ilmaisen näyttelytilan lisäksi puitteet eri yhdistyksille toimia. Partiolaisia, työväenopistoa, sosiaaliviraston toimintaa mielenterveyskuntoutujille, suomen kielen ryhmiä maahanmuuttajille, erilaisia kokouksia, neulekerhoja, atk-opetusta ja laitteet, lehtisalin uutiset yms. Näyttelyiden aikana olen tavannut ihan tolkuttoman määrän ihmisiä, istunut heidän kanssaan Mellarin kahvilassa.

Kiitos, Mellari, jään kaipaamaan sinua.

kaupunki-tarjottimella

 

 

 

Mainokset

22 Responses to Kiitos Mellari

 1. Ari says:

  Maineestaan päätellen tärkeä paikka monille, sääli että lopetetaan

 2. Maarit says:

  Varmaan oli hieno paikka, mut nehän puretaan aina kerrostalojen tieltä!

  • susupetal says:

   Asuntoja toki tarvitaan, mutta myös palveluja. Mellunmäessä on kaiken kaikkiaan tosi vähän palveluja, tulevaisuudessa vielä vähemmän, Maarit.

 3. rantakasvi says:

  Onpa harmi, että Mellari joutuu purettavaksi. Ikinä ei ajatella muuta kuin rahaa, sitä saadaan niillä uusilla asunnolla. Mutta missä nuo ryhmät sitten kokoontuvat? Ja missä on sinun tulevat näyttelysi?

  • susupetal says:

   En todellakaan tiedä, missä kaikki Mellaria käyttäneet eri ryhmät tulevat kokoontumaan. Hyvä kysymys, Rantakasvi. Ja omat näyttelyt…eipä tarvitse pitää niitä.

 4. sirokko says:

  Toivottavasti löytyy äkisti uusi tila! Harmillista, kun kaikki harrastetoiminta menehtyy tilojen puutteeseen.

  • susupetal says:

   Jonkinlainen tila on lähellä metroasemaa, Sirokko, mutta se on kait kolmion kokoinen…Kontulassa on harrastustoimintaa, mutta sinne mummojen täytyy mennä bussilla tai metrolla.

 5. Millin says:

  Minullakin on monta ihanaa muistoa Mellarista ja kaikissa niissä olet mukana sinä, Susu 🙂
  Harmillista kun teidän yhteinen ”olohuone” lopettaa, siellähän on monenlasta toimintaa.

 6. lepis says:

  No voi kurjuus minkä tekivät!

 7. tuulento says:

  Kumma, että nämä ihmisten tärkeät paikat pitää aina lopettaa.

 8. Jael says:

  Voi miten harmi,olen pahoillani puolestasi. Eikö kaupunki tarjoa mitään tilalle?

  • susupetal says:

   Eniten harmittaa kaikkien niiden mummojen ja pappojen puolesta, joille Mellari on ollut päivittäinen pistäytymispaikka, lounaspaikka, sosiaalisuuden paikka, Jael 😦
   En tiedä, onko Mellunmäkeen tulossa korvaavaa paikkaa, aika huonosti siellä on tuollaisia tiloja.

 9. maahinen says:

  Pahalta kuullostaa. Paikka on ollut kertomastasi päätellen tärkeä monelle, monelle. Asuntoja tarvitaan, myös palveluja. Päättäjät eivät huomio kuitenkaan kuinka tärkeä ”palvelu” tämä on paikallisille ollut. Jostakin pitäisi löytyä uudet tilat asukkaiden käyttöön.
  Vaan kaikki kun lasketaan euroissa ja kaiken pitää tuottaa. Yhteisöllisyyttä kaivataan, mutta sen eteen ei olla valmiita uhraamaan euroakaan. Surullista 😦
  Toivottavasti saatte jostain uudet toimitilat.

  • susupetal says:

   Kohtuuhintaisista asunnoista on pula täällä, toivottavasti sellaisia tullaan rakentamaan. Ja juu, jotain palvelujakin. Kaikki on siellä Mellunmäessä ajettu alas, siirretty esim. Kontulaan.
   Mukava paikka se Mellari oli, niin kuin kommenteissakin olen todennut, olen tavannut siellä livenä hurjan monta blogiystävää, kun ovat tulleet katsomaan näyttelyitä.

 10. sirpa321 says:

  Surullista monien kannalta, kun tuommoiset paikat häviää. Hauska osoite Mellarilla 🙂

 11. UUna says:

  Minäkin kävin parissa näyttelyssä. Oli hienoa, että oli tällainen tila. Harmi että se nyt poistuu. Toivottavasti löydät toisen vastaavan. Nyt kun olet päässyt alkuun, ei kannata lopettaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: