Kymmenen vuotta

 

Vuonna 2007 julkaisin ensimmäisen kirjani Taikkarin mäellä. BoD oli juuri rantautunut Suomeen, kyseessä oli siis omakustanne. Tuohon aikaan omakustantamista pidettiin jonkin verran surkuteltavana.
Vuonna 2015 omakustantajista alettiin käyttää nimitystä indie-kirjailija. Niin ne ajat muuttuvat.

Mutta siis, allakan mukaan vietän tänä vuonna kymmenvuotista ite-taiteilijajuhlaa. Ite-taiteilijan minusta tekee se, että a) teen kaiken ite ja b) minulla ei ole minkään taiteenalan koulutusta.

2007 en vielä tiennyt, että tulisin kymmenessä vuodessa julkaisemaan yhdeksän kirjaa, pitämään seitsemän taide- ja valokuvanäyttelyä. En tiennyt, että alkaisin tehdä käsitöitä, koruja. En tiennyt, että alkaisin maalata. En olisi voinut kuvitellakaan, että istuisin myyjäisissä kauppaamassa tekeleitäni.

Yhdeksän kirjaa saattaa kuulostaa paljolta, mutta oikeasti se ei ole sitä. Olen julkaissut niin erilaisia kirjoja, runoja, novelleja, sarjakuvia, pienoisromaaneja, tekstejä valokuviin. Yhdeksän tiiliskiven kokoisen romaanin kirjoittaminen olisi työlästä.
Tuotteliaisuudessa auttaa myös matala julkaisukynnys.
Julkaiseminen, näyttelyiden pitäminen ja myyjäisissä kauppaaminen ovat tehneet minut vahvemmaksi. En kammoa enää mokaamista niin paljon kuin nuorempana. En tunne häpeää samalla tavalla kuin ennen, joskus jopa osaan olla onnellinen ja ylpeä tekemisistäni. Oli suuri kynnys aikanaan lähteä ensimmäisen kerran myymään käsitöitä ja koruja. En ole ujo, mutta aika ajoin ahdistus- ja paniikkihäiriö estävät minua liikkumasta ihmisten ilmoilla. Siksi myyntipöydän takana istuminen merkitsi minulle todella paljon.

Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi on enempi kuin sopivaa julkaista kymmenes kirja. Se ilmestyy myöhemmin tänä keväänä. Vuoden aikana järjestän myös arvontoja, joissa yritän epätoivoisesti päästä eroon edes osasta siitä, mitä tämä kymmenen vuoden tekeminen on tuottanut.

Ai niin, ettei unohtuisi. Tämä itetaiteilu on näiden kymmenen vuoden aikana tuonut elämääni paljon uusia ihmisiä, niin elävänä kun virtuaalissa. Kiitos teille!

34 Responses to Kymmenen vuotta

 1. Sisko says:

  Sä olet kyllä monipuolinen nainen. Monta näyttelyä, 9 kirjaa, käsitöitä ja muuta, huh! (mullakin on sun yksi työ joita olen olen käyttänyt käsissäni, kiitos niistä vieläkin)

  Onneksi olkoon 10 vuotis taiteilijajuhlan kunniaksi ja ahkeruushalit kaupan päälle! 😀

 2. sirokko says:

  Joo, ei voi kuin ihailla monipuolisia taitojasi. Hurjasti kaikkea. Onneksi olkoon 10-vuotistaiteilusta ja inspiroivasta olemassaolostasi myös ruudun tällä puolen oleville, kiitos siitä!

 3. Cara says:

  Wau mitkä 10 vuotta! Monipuolisesti vaikka mitä olet saanut aikaan. ONNEA!

 4. Sirpa says:

  Lämpimät onnittelut ja ihailut täältäkin! ❤ Olet todella monilahjakas, sinulta syntyy vaikka mitä!
  Toiset tekee mitä osaa, sinä teet mitä haluat!

 5. Maarit says:

  Huimat kymmenen vuotta 🙂 Paljon onnea!

 6. Birgitta says:

  Ihminen pystyy niin paljon enempään kuin mitä aluksi ajatuksissaan keksii. Tekemällä tulee tehtyä ja jatkamalla saa uusia ideoita. Onnittelut vuosijuhlasta ja uudesta kohta uunilämpimästä teoksestakin 🙂

  • susupetal says:

   Näin se kyllä on, Birgitta, ainakin itseni kohdalla olen huomannut tämän. Kun unohtaa sen pahimman kriitikon eli itsensä, avautuu aika paljon ovia.

 7. Millin says:

  Paljon olet saanut kymmenessä vuodessa tehtyä, monta iloa antanut ja saanut.
  Onnittelut ja ihailuni!

 8. Timo says:

  Ahkera oot ollut! Täällä seurataan, vaikka kommentointi onkin vähissä. ^^

  Paljon onnea ekan kympin täyttymisestä!

 9. Jael says:

  Hurjasti onnea ihana SusuPetal,Olet ollut valtavan tuottoisa:)

 10. UUna says:

  Onneksi olkoon! Hieno on saalis! Kyllä se niin on, että muista ei kannata välittää, vaan tehdä, mikä itsestä tuntuu hyvältä.
  Kirjojen painatuskin on muuttunut niin paljon, että jopa kriitikot myöntävät, että esim. runokirjoja kustantamot eivät enää paina lähes mitään, niillä kun ei tehdä rahaa. Omaa panosta on alettu onneksi arvostaa, eikä tarvii enää nurkan takaa heiluttaa kirjaa. Myynti nyt on olematonta, ellei tee paljoa töitä.

  Kirjat ovat siitä mukavia, että ne sentään mahtuvat jonnekin. Minä maalasin yhteen aikaan SUURIA maalauksia, ja niiden kanssa on ongelmia. Olen rullannut kankaita, olen maalannut päälle ja ties mitä.

  Sinä olet kyllä monipuolisesti lahjakas, ei voi muuta kuin hattua nostaa, tai ainakin itse tehtyä pipoa :-))
  Onnea jatkoon, rohkeasti vain eteenpäin.
  Mielenkiinnolla odotan uutta kirjaa.
  Ai niin, minultakin tulee keväällä kirja, mutta se on toinen osa elämäkertaa, eikä se tule julkiseen myyntiin, ainakaan tässä vaiheessa. Yritän vain saada talteen nyt kun vielä jotain muistan.

  • susupetal says:

   Kiitos, UUna, jep, myynti on sitten ihan oma juttunsa, heh 😉
   Digitaiteiluun siirtyminen on kyllä hyvin viivästyttänyt kodin hautaumista täysin taulujen alle. Vaan on niitä silti liikaa ja joka puolella.
   Inspistä elämäkerran parissa!

 11. Kieltenope says:

  Onneksi olkoon monitaiturille 💕

 12. Ari says:

  Hienoa, monipuolista luovuutta, onnittelut

 13. Vau, on siinä huikeita saavutuksia kerrakseen! Ja kuulosti oikein tutuilta nuo häpeään ja pelkoon liittyvät asiat.. Rohkaisevaa; sinä olet selvinnyt paljosta, ehkä minäkin selviän. Onneksi olkoon täydestä kympistä! 🙂 Kiva kun linkkasit tämän!

 14. BLOGitse says:

  10 v – onnea!
  Jos olisit ammattitaiteilija kuulisit kuinka sinua arvosteltaisiin ettei ’oikea’ taiteilija voi kuin yhtä. (Hannu Väisänen on tuota kuullut ihan tarpeeksi). Tekemiseen liittyy myös palo, intohimo. Jos sisällä palaa niin että se panee kehon toimimaan taiteeksi, kirjaksi, käsitöiksi jne. sehän on todella hieonoa ja itselle luo merkitystä ja sisältöä elämään..Meitä on moneksi ja niin pitääkin! Jatka luomista!

 15. maahinen says:

  Olet monipuolinen taiteilija! Harvassa ovat ne, jotka ovat noin monilahjakkaita. On aihetta jo ollakin ylpeä siitä mitä kaikkea on saanut aikaiseksi. Sydämelliset onnittelut 10 vuotiselle taideuralle! Ja kymmenen vuoden päästä juhlitaan 20v ;-))

  • susupetal says:

   Kiitos, Maahinen, mutta rohkenen olla eri mieltä. Uskon, että monet ovat monilahjakkaita, ehkä se on piilossa, ehkä siihen ei ole aikaa, voimia. Kun halu voittaa järjen, monilahjakkuus pääsee esiin.
   20 vuotta….kääk!

 16. aimarii says:

  Olet monella tapaa niin luova ja osaava. Siis monen alan taiteilija. Ihailluni ja onnittelut kymmenestä taiteilijavuodesta.
  Uutta kirjaasi oottelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: