Ihmistä paossa 2

 

   Malmin putkessa oli samat kerjäläiset kuin puoli vuotta sitten. Nekin näyttivät samanlaisilta kuin Turun kerjäläiset. Ehkä jossain oli tehdas? Putki vietti alaspäin, lattia kiilsi märkyyttä. Hän ei ollut kysynyt Hannalta, miksi tätä ylikulkua kutsuttiin Putkeksi. Hanna selitti tuollaiset asiat kysymättäkin. Selitys ei ollut mitenkään yllätyksellinen. Ylikulku yhdisti Ala- ja Ylä-Malmin, putken muotoinen, koska oli katettu matalalla katolla. Putki siis, Hanna oli todennut, kumartunut antamaan naiskerjäläiselle juuri ostamansa pussillisen luomutomaatteja.                   
Putki oli oikeastaan hyvä sana. Putkiaivo. Peräputki. Uraputki. Juomaputki. Eläkeputki. Putkiremontti. Reiska. Putkinotko. Sanat rytmittivät askeleita, hän tuli Ylä-Malmin puolelle, toimivat liukuportaat. Vasemmalla Prisma, oikealla Lidl. Hetken ajan hän mietti, pitäisikö hänen ostaa tuliaisia. Pullaa? Kahvia? Teetä? Hannasta ei koskaan tiennyt, mikä ruokavalio oli menossa. Aina kuitenkin jotain. Kofeiiniton, hiilihydraatiton, sokeriton, rasvaton, paasto, vegaanisuus tietenkin, raakaravintoa, sakeita, myrkynvihreitä smoothie-tuoppeja. Oli parempi olla ostamatta mitään, Hannahan lähtisi kuitenkin melkein saman tien. Ellei lento ollut myöhässä. Sellainen oli mahdollista, sellaista tapahtui. Entä jos koneen lähtö viivästyisi päivän, enemmänkin, ehkä tulisi lakon uhka, eikä Hanna pääsisi lähtemään viikkoon?

Jossittelu katkesi, kun hän törmäsi liukuovien luona ulkoa tulevaan pariskuntaan. Pariskunta ei väistänyt, koska he riitelivät viikonlopun kauppaostoksista. Vetolaukku kaarsi pariskunnan. Sade oli yltynyt. Maiseman luotaantyöntävyys sopi hänen mielialaansa, hän oli samaa mieltä. Parasta oli työntää kaikki luotaan.

 

Mainokset

16 Responses to Ihmistä paossa 2

 1. Tarina joka antaa paljon ja näyttää. Lyhyttä ja kuten se on tyyliä, tykkään! Luin molemmat ja kommentoin tähän. Ehkäpä novellikokoelmaa..”Ihmistä paossa”…:)

 2. Maarit says:

  Koko ajan tuntuu olevan joku putki ajankohtanen. Minä en vie yleensä tuliaisia 🙂

 3. sirokko says:

  Elämä tuntuu olevan yhtä putkiverkostoa…
  Tuttua jossittelua. Olen luopunut tuliaisista, turhaa kantamista, ostan paikan päällä jos jotain tarvetta tulee.

 4. Amalia says:

  Hankalaa, kun ei tiedä mikä vaihe kaverilla on menossa

 5. BLOGitse says:

  Putken päässä on joka tapauksessa tyhjyys. Ei kannata enää roudata krääsää ympäri maailmaa ja kuvitella että sillä on jotain suurempaa merkitystä….ainakaan ajan kuluttua. Tunne ja tavara on kaksi eri asiaa. Tavaralla ei ole tunnetta.
  Huh, olen hiukan konmari fiiiksissä -tänään saatiin 2 jätesäkillistä kamaa kierrätykseen!!!
  Ihmisiä jotka eivät yritä imeä kuiviin en koskaan työnnä luotani. Tervetuloa elämääni!

 6. Maahinen says:

  Putki -luettelo alkoi huvittaa 🙂 Elämässä on niitä paljon, liikaakin, vaan putkessa ollaan, aina jossain :-DD Halusi tai ei, irti ei päästetä! Kuvaat hetken tunteita värikkäästi ja hyvin mielenkiintoisesti. Luin myös 1. Herättää paljon ajatuksia. Ne joiden kanssa voi olla oma itsensä, sopivat reviirille tervetulleina, muut yritän (usein onnistumatta) ohittaa sopivalta etäisyydeltä :-DD

 7. Elegia says:

  Kaikenlaiset putket alkoivat minuakin hieman naurattaa. Monenlaista putkea on omassakin elämässä ollut ja kun kaikki päättyy niin kummulla kasvaa koiranputki.

  Jään odottamaan lisäosia tarinaan!

 8. aimarii says:

  Jos noille putkille altistuu, niin paha on itseään irti repäistä. Parasta Putkinotko.
  Mulla on sama tuliaisten kanssa kuin joululahjojen. Raha saattaa mennä hukkaan, joten jäävät ostamatta. Onneksi tällä kylällä mennään vieraisille aikaa sopimatta, tuliaisia viemättä.

  • susupetal says:

   Teillä sielä kylillä on edelleen voimassa vanhat, hyvät tavat, Aimarii. Niinhän sitä ennen mentiin kylään, soitettiin ovikelloa, mentiin sisälle. Ei tarvittu allakoita sopimiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: