Päivien erilaisuus

 

Viikoissa on niin erilaisia päiviä. Yllättäviäkin. Tänään pitäisi olla viikon lämpimin päivä, yli +10 astetta. Helsingissä +2, tuntuu kuin -2 Foreca kertoo. Voihan tämä ollakin viikon kuuminta aikaa, kuka tietää loppuviikon säästä vielä mitään.

Positiivisestikin voi yllättyä. Olin bussilla matkalla Itäkeskukseen. Pysäkillä kuski sammutti auton, takaa alkoi heti kuulua levotonta liikehdintää, hätäisimmät ehtivät soittaa jonnekin ja kertoa tulevansa myöhässä. Kului puoli minuuttia, kuski nousi kopistaan ja toivotti matkustajille mukavaa matkantekoa uuden kuljettajan kyydissä. Uusi kuski tuli autoon, tervehti meitä matkustajia ja sanoi, että lähdetään ihan heti.
Takaa kuului iloisia vastatervehdyksiä.
Kumpikaan kuljettajista ei ollut kantasuomalainen.

Tervehtiminen. Huomaaminen. Ei siihen paljon tarvita, että tuntee itsensä näkyväksi.

Kirpputorin vaaterekin ääressä minulle sanottiin, että minulla on kauniit hiukset. Kehuja oli ikäiseni mies, hän hymyili, jatkoi matkaansa syvemmälle myymälään. Ei iskuyritystä, vain toteamus. Huomaamista.

Tänään on sellainen päivä, että tulevan kirjani taitto ja kansikuva alkavat olla lähes valmiit. Vielä menee muutama tovi ennen kuin alan massiivisen mainoskampanjan. Kirjasta tule printtikirja, vaikka tiedän hyvin, ettei se tulee olemaan myyntimenestys. Tällä hetkellä minua viehättää ajatus e-kirjoista, ei niiden lukeminen vaan tekeminen. Maailma hukkuu kirjoihin, kahden kuukauden takaiset uutuudet päätyvät alelaareihin, kirjakaupat eivät ota myyntihyllyihinsä kuin takuuvarmoja hittejä sikäli mikäli kirjakauppoja enää edes on. Antikvariaatit sanovat ei kiitos, kun niille tarjoaa hyllyistään kirjoja.

Viime viikolla vietin työläitä päiviä koostamalla issuussa e-kirjan, joka sisältää kaikki näyttelyissäni olleet maalaukset ja valokuvat. No, nyt se on tehty ja olisihan ne hetket voinut viettää turhemminkin. Ai, miten? Esimerkiksi lukemalla jatkuvalla syötöllä uutisotsikoita tästä ajastamme. Alan olla siinä iässä, että mantran toistaminen ”ennen kaikki oli paremmin” lähestyy kaiken aikaa.
Kirjatkin olivat parempia ennen.

 

Mainokset

12 Responses to Päivien erilaisuus

 1. cara says:

  Kiinnostava kirja sinulta on tulossa.
  Totta on, että vanhoja kirjoja ei huolita mihinkään, ainoa oikea mihin olen vienyt on palvelutalo ja vanhainkoti. Onneksi niihin kelpaa.

  • susupetal says:

   Taisi olla hiukka epäselvä postaus, Cara, tuolla taide-issuu-julkaisulla ei ole mitään tekemistä mun tulevan kirjani kanssa.
   Palvelutaloihin minäkin olen vienyt kirjoja.

 2. Maahinen says:

  Hyvän mielen päivä 🙂 Kuopiosta Siilinjärvelle matkatessani, kuljettaja vaihtui matkan aikana. Eka kuski ei kantasuomalainen,mutta iloinen ja hyvin ystävällinen kaikille. Nuoret huutelivat poistuessaan kiitoksia. Bussissa oli iloinen ja sopuisa tunnelma.

  Upeita töitäsi katselee mielellään. Siellä on monta tuttua, joita olen ihastellut usein.
  Mielenkiintoinen kirja todellakin tulossa 🙂

  • susupetal says:

   Linja-autossa osaa kyllä olla tunnelmaa.
   Sinullekin anteeksipyyntö epäselvästä kirjoituksestani eli tuolla issuu-julkaisulla ei ole mitään tekemistä tulevan kirjani kanssa, ihan vaan aikani kuluksi koostin nuo näyttelytyöt, Maahinen.

 3. Maarit says:

  Olet tehnyt ison työn ja toinen tulossa 🙂 Hyvä Sinä!

 4. Amalia says:

  Pienet huomion osoitukset pelastaa päivän ja tekee elämästä mukavan.

 5. sirokko says:

  Huomaaminen ei maksa mitään, sitä voisi jaella enemmänkin, tosin kaikki ei osaa ottaa vastaankaan enää.
  Jep, kirjoista on tullut ongelmajätettä. Suuret määrät siivosin viime kesänä ensin jakeluun ja sitten roskiin vanhempieni kotoa ja toinen samanlainen kasa on vielä mökillä. Ihan pahaa tekee.

  • susupetal says:

   Saman huomasin, kun tyhjensimme kotia isän kuoleman jälkeen, Sirokko. Huh, pahaa teki laittaa kirjoja jätteisiin, mutta eihän niitä kaikki voinut tännekään ottaa. No, toivottavasti niistä on hyötyä paperinkeräyksessä 😦

 6. Elegia says:

  Meille on luvattu 21 astetta, huomiselle 24. Tarkenee. Pienillä arjen huomaavaisuuksilla voi olla iso merkitys – oman päivän sellainen on voinut jopa pelastaa luisulta paskaan. Tai no, ei nyt ihan mutta jollakin lailla on tuupannut eteenpäin. Samoin yritän tehdä toisille: autan enkä käännä päätä.

  Kirja tulossa?! Olen ollut niin aivosumussa, että kaikki on mennyt ohi. Nyt ylävirettä näköpiirissä.

  • susupetal says:

   Uskon, että maailma olisi hivenen parempi paikka, jos oltaisiin enemmän huomaavaisia toisillemme, Elegia. Eikä se edes vaatisi paljon.
   En ole paljon tuosta uudesta kirjasta vielä kirjoittanut, joten ei sinulta paljon ole mennyt ohi.
   Jess, ylävirettä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: