10 vuotta 10 kirjaa

 

 

Huhti-lokakuussa 2006 kirjoitin blogia, jonka nimi oli Taikkarin mäellä. Blogissa oli proosarunoja, jotka sijoittuivat 1970-luvun Turkuun. Alun perin kirjoitin runot suloisella Turun murteella ja tarjosin käsikirjoitusta Savukeitaalle ja Sammakolle. Murrerunot koettiin hankaliksi ja koska Heli Laaksonen jo kirjoitti niitä, niin arveltiin, että se riittää tälle maallemme.
Päätin kääntää runot suomeksi ja sellaisina ne päätyivät nettiin. 2007 päädyin julkaisemaan runokokoelman Taikkarin mäellä juuri Suomeen rantautuneen BoDin avulla.
Runokokoelman henkilöt ovat teini-ikäisiä, tapahtumapaikka on Turku, mutta hyvin pian sain lukijapalautetta, että ympäristöllä ja henkilöiden iällä ei ollut merkitystä. Runot koskettivat.

****

Keväällä 2008 tein heppoisen mainosvideon Kirsti Ellilän novellikokoelmalle Outoa rakkautta. Kirstin novelleja lukiessani tuli mieleen koostaa omista Kolmiokirjalle kirjoittamistani novelleista kokoelma. Vanhassa blogissani hain lukijoilta nimeä kirjalle, samoin kansikuvasta järjestin äänestyksen. Näin syntyi Toinen painos omakustanteena BoDille.
Oikeastaan näin helposti kirja ei syntynyt, oli tuskaa käydä läpi noin sataa novellia. Punaisena lankana, jos sitä oli, oli löytää outoja, erikoisia, hämmentäviä ja koukuttavia tarinoita. Löytyihän niitä. Kirjan takakansitekstikin sen kertoi…


Novelleja rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta.
Tarinoita tältä planeetalta ja muualta.
Kertomuksia ihmisistä ja muista.

Niin kuin muutkin BoDilla julkaisemani kirjat, Taikkarin mäellä ja Toinen painos elävät viimeistä vuottaan, sillä olen sanomassa irti tekstien ylläpitosopimukseni BoDin kanssa. Viimeisiä hetkiä hankkia kirjat, jos sinulla ei sitä jo ole.

jatkuu…

6 Responses to 10 vuotta 10 kirjaa

 1. Maarit says:

  Täällä blogissahan voisit kirjoittaa turun murteella!

 2. Birgitta says:

  Toisen painoksen Enkeli nimeltä Lipponen oli hätkähdyttävä. En saanut sitä mielestäni moneen päivään. Kiitos ❤

  • susupetal says:

   Pitäisi varmaan jaksaa luke tuo Toinen painos joskus, Birgitta, Kirjan novellit ovat parikymmentä vuotta vanhoja ja kokoelman koostamisestakin alkaa jo olla aikaa.
   Kiitos, kiva että tykkäsit ❤

 3. Maahinen says:

  vau, nostan hattua (siis villamyssyäni) ja kumarran. Upeaa 10 kirjaa ja siihen kaikki muu ihanuus,
  Itse en saa aikaiseksi edes yhtä vaivaista. Suunnittelin kerätä runoni yksiin kansiin, mutta aina tulee muuta. Niitä on monta vihkoa ja taitavat vihkoihin jäädäkin :-DD

  No, vaatimattomat teokseni sopivat pöytälaatikkoon ehkä paremmin kuin kirjoihin ja kansiin.
  Sinun sanallinen antisi on ihan toista luokkaa. Jos olisi puoliksikaan yhtä lahjakas, olisin hyvin iloinen vaan nyt on tyytyminen siihen mitä on saanut 😀

  Onneksi tarjoat meille taitosi kirjoittaa ja takaat nautinnollisen kutkuttavia lukuhetkiä.
  Jälkeenpäinkin usein naureskelen nokkeluuksillesi.

  Turun murteella ne vasta hauskoja olisikin. Mikä sen paremmin sopisikaan nasevaan tekstiin kuin iki ihana turkulainen murre.
  Takuuvarmasti pysyisin lukijana 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: