Se tunne

 

Se tunne, kun heräät aamulla, lasket jalkasi lattialle ja kuulet olohuoneesta kiihkeää läpsytystä. Koira heiluttaa häntäänsä lattiaa vasten, on valmis uuteen päivään.

Se tunne, kun viet roskat ja palaat kotiin. Koira tervehtii sinua kuin kauan matkalla ollutta ystävää, pyörii riemusta ja kiipeää syliisi.

Se tunne, kun etsit pitkiä kalsareitasi (kieltäydyn kutsumasta niitä legginseiksi), käyt läpi jokaisen vaatepinon, nostat jokaisen tyynyn, pöyhit likapyykkikoria ja lopulta löydät kalsarit koiran alta. Puet lämmitetyt housut jalkaasi, eikä pakkanen tunnu enää niin purevalta.

Se tunne, kun koira kuuntelee sinua, ei keskeytä, antaa suunvuoron.

Se tunne, kun koira heittäytyy selälleen eteesi ja odottaa, että tartut harjaan ja silität takut turkista.

Se tunne, kun koira katsoo luottavin silmin.

Se tunne, kun olet ahdistunut ja koira tulee viereesi, painautuu lähelle ihan hiljaa, nuolee kättäsi ja tajuat, että sanoja ei tarvita, riittää, että on läsnä.

Kuulema koira on ihmisen paras ystävä. En laisinkaan ihmettele. Koira on todellinen egobuustaaja. Olen rakastettu, minua tarvitaan, minusta iloitaan, minua kuunnellaan. Minulla on jotain annettavaa.
Minulla ihmisenä on paljon opittavaa koiralta. Voisin olla parempi ystävä ihmiselle. Enemmän koiran kaltainen.

 

 

 

 

Mainokset

26 Responses to Se tunne

 1. Cara says:

  Tuli tippa silmään kun luin lämmitetyistä kalsareista. Aivan kuin koira tietäisi, että se on tarpeen!

 2. Crane says:

  Tuossa se yksi juuri ruokakipponsa tyhjennettyään siirtyi haukkumaan viereeni lattialle ja aikansa huomiota odoteltuaan loikkasi syliin. Kirjoita siinä sitten! Mutta kaiken tuon kirjoittamasi allekirjoitan ja Nappis ja mie ollaan iloisia sinun ja koirusi puolesta.

 3. Lämmitetyt housut :). Minäkään en pidä siitä, että ihan hyviä suomalaisia sanoja korvataan englanninkielisillä. Tämä sana lanseerattiin silloin, kun pitkiä kalsareita alettiin käyttää päällysvatteena.

 4. Sisko says:

  Kaunis kertomus koiran ystävyydestä ja luottamuksesta. Koira tietää mitä emäntä kaipaa ja emäntä tietää mitä koira kaipaa 🙂

 5. Der Seidenspinner says:

  Tosi kuin vesi ❤ Koirat ovat ihan parhaita Ystäviä. Isolla YYLLÄ ❤

 6. Sirpa says:

  Mutta, kun ei voi pitää koiraa…kaikki mitä kirjoitit kuulostaisi niin mukavalta, lämmitetyt kalsaritkin aamulla valmiina:)

 7. Sus' says:

  Kyllä on kohta muutettava, ihan vaan siksi että saan otta kissan- ja koiranpennun ja katsoa oppivatko hieman toisiltaan. Projekti olut mielesä jo pitkään vaan kun ei tähän asuntoon saa kynnellisiä eläimiä ottaa (alakerrassa on kilppari mut ne kun ei paljon seurustele, nukkuvatkin yli puolet vuodesta, tylsiä).

  • susupetal says:

   Tutuilla on kissa-koira-huusholleja ja tulevat hyvin toimeen, kun ovat pienestä asti tottuneet toisiinsa, Sus’.
   Tämä minun lainakoirani vihaa kissoja 😉
   Kilpparit ovat jotenkin sympaattisia.

   • Sus' says:

    Joskus osuu kohadalleen sillä tuosta postauksesta kolme tuntia ja käytiin alakerran naapurin kanssa katsomassa tässä lähellä yhtä taloa joka on myynnissä. Aikovay sen vuokrata jos onnistuu tai sit ehkä jopa ostaa ja mä pääsen sinne yläkertaan. Olisi vähän pienempi koti eli siis halvempi, on meitä molempia alkanut tämän nykyisen vuokrannousu hirvittää, ei lopakko kestä, varsinkaan alhaalla kun eivät saa as.tukea.
    Vähänkö siistiä jos onnistuu, saan hauhaun!! Ja kurnaun. Ja siinä tuli niiden nimet, en lyö lukkoon mutta kuulostaa hyvältä;)

 8. Jael says:

  Ah,niin ihanasti kirjoitit 🙂 Heti tämän luettuani oli pakko mennä silittelemään Bambia:)

 9. Amalia says:

  Koirat ovat kyl ihania, mut kissat ovat enemmän. Tolkku nyt kuitenkin siinä miellyttämisessä. Oo vaan sellai ystävä, kun oot, ilman llikoja hännän heilutuksia ja nuolemisia. Joskus pari kivaa sanaa ja halaus ovat kyl ihan riittäviä 🙂

  • susupetal says:

   Hahhah, Amalia, kissatkin kuuntelevat ystävän lailla, vaikka eivät häntää heilauta, kehräys vain kuuluu.
   Tuosta ”oo vain sellainen ystävä, kun oot”, olen hiukka eri mieltä. Se on mielestäni jonkinlaista laiskuutta sanoa, että minä nyt oon tällainen. Ota tai jätä.
   Aina voi olla parempi. Meistä jokainen 😉

   • Amalia says:

    Ei hitsi! Oon sitä mieltä, että jos en tälläsenä kelpaa, niin olkoo. Oon kyl onnellisessa asemassa, kun mulla on ystävä jo 60v ja luotan, että kelpaan näin. Uusista sanoisin, että jos en kelpaa, niin ei sitte. Oon ehkä vähän itsekäs, mut sallitaan se mulle, kun oon niin kauan jo elänyt 🙂

    • susupetal says:

     Kaikkihan on hyvin, kun on ystäviä. Itsellänikin vanhimmat ystävät ovat 50 vuoden takaa, mutta olen kyllä sitä mieltä, että niin minä kuin hekin olemme muuttuneet näiden vuosien aikana, olemme hioneet itseämme ja ystävyyssuhteitamme.
     Eri asia on, jos pitää kiinni tuosta ”oon mikä oon” ja huomaa jääneensä yksin. Syyhän ei ole tietenkään itsessä pelkästään vaan myös noissa tutuissa, joita on luullut ystäviksi.
     Jonkinlainen vilkaisu peiliin ei ole koskaan pahitteeksi, niin hyvässä kuin pahassa ❤

 10. Maarit says:

  Tuo on niin totta Susu! Koirat on niin ihania 🙂

 11. Ihanaa että sinullla on noin mukava kaveri siellä! Meidän täystuho tykkää mieheni sisätossuista ihan hirveesti, on jo monet menossa, tosin ei tuo niitä vaan vie 🙂 Mutta halaukset ja aamu/jokahetkipesut saa kyllä se on vakio.Rapsutuksia !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: