Inspiraatiota, ihastusta ja inhotusta

YLE Areenasta löytyy lyhytdokkarisarja suomalaisista sarjakuvataiteilijoista, kiehtovaa seurata ammattilaisia työnsä ääressä. Mukana on myös Viivi Rintanen, joka kuvitti Hulluussarjakuviin tarinoitani. Nämä dokumentit ovat lyhyitä, vain muutaman minuutin pituisia, joten katsokaa, inspiroitukaa ja ihastukaa!

Päivän inhottavin uutinen löytyi Ylen sivuilta. Suunnitteilla (ja toivottavasti jääkin vain suunnitelmaksi) on putsata leipäjonot kaduilta ja koota köyhät syömään yhdessä. No, yhdessä syöminen voi olla mukavaa, mikäli sinulla on rahaa matkustaa yhteisen pöydän ääreen, mikäli et kärsi paniikkikohtauksista ja olet sosiaalisesti ulospäin suuntautunut köyhä. Vastikkeellista ruoka-apua harkitaan myös. Sitaatti jutusta: Ruokakassin saisi jatkossa, jos osallistuisi Yhteinen pöytä -ruokailuun, tai esimerkiksi kokki- tai ruoanlaittokurssille.

Jessus, ei jaksa edes ragettaa.

 

 

Mainokset

27 Responses to Inspiraatiota, ihastusta ja inhotusta

 1. Sus' says:

  Juu, tuo oli kyllä paska uutinen. Sit oli joku I-S-uutinen missä joku viisasteli että leipäjonot ei poista köyhyyttä. No haloo, oli pakko kommentoida että eivät poista mutta onpahan vähän enemmän rahaa käytössä kun saa viikottain eväsapua, voi ostaa vaikka uudet farkut tarjouksesta ettei näytä köyhältä;DD

  • susupetal says:

   En koskaan lue noita uutisten perässä olevia kommentteja, Sus’. Pitää tehdä kaikkensa, jotta usko ihmiskuntaan ei katoaisi. Jos lukee noita kommentteja, muuttuu katkeraksi ja kyyniseksi. Eikä nuo kommentit tee maailmasta parempaa paikkaa, ennemmin kannattaa nousta barrikadeille.
   Vaan totta, paska uutinen 😦

   • Sus' says:

    Mä vaaan yleensä kirjoittelen niitä ja sit käyn myöhemmin katsomassa sainko tyksejä;D Tänään oli hyvä saldo, yli kolmesataa vaikka ei ollut edes kolmen ekan joukossa. Kunhan huvittelen…
    Muuten samaa mieltä, jos on kiukkeisellä päällä varsinkin, niin kannattaa kyllä jätttää kommentit väliin.
    Parhaita on nää : Ihan paska ohjaaja Kaurismäki, huonoja leffoja, yhtään en ole nähnyt enkä katso;DDDDDDDD

    • susupetal says:

     Yli kolmesataa tykkäystä! No, sitten se kannattaa 🙂
     Joo, mistään en tiedä mitään, mutta mielipiteeni on totta (tuli mieleen tuosta Kaurismäki-esimerkistääsi).

 2. Elegia says:

  Luin saman jutun kaverin seinältä ja siellä jokunen oli iloissaan, että kivaa kun sosiaalisuutta ja plaa plaa. On joo, mutta miksi kaikki pitää tunkea samaan muottiin. Sosiaalisuuskin voisi olla VAPAAehtoista eikä niin, että kaikkien pitää pelleillä saadakseen edes poistettua sen nälkänsä. Vähän on rage olo, hengittelen paperipussiin ja olen onnekas, etten ole riippuvainen Suomen leipäjonoista. Moni muu ei ole yhtä onnekas.

 3. cara says:

  Minäkin luin tuon ruokajutun ja jäin ihmettelemään, että miksi ihmeessä ei saa valita syökö kotona vai porukalla. Onko tämä joku nälkäjonon aktiivimali 😦

  • susupetal says:

   Nimenomaan aktiivimalli, Cara. Ja valinnanvapautta karsitaan, ei näköjään ole ihan sama, syökö yksin vai porukalla 😦
   Aktivointi on tietenkin hyväksi, mutta ei kepin avulla.
   Omat yhteissyömiseni olisivat kyllä aikanaan jääneet, jos siihen olisi pakotettu. Moni mt-kuntoutuja ei vain pääse ovesta ulos, kaverit käyvät hakemassa sen ruokakassin. Pitääkö sen kaverin sitten osallistua yhteisruokailuun? Entä liikuntaesteiset ihmiset, joille joku perheenjsen tai naapuri hakee ruoka-avun?

 4. S says:

  Just joo… Köyhät kyykkyyn vaan :/

 5. harakka says:

  No, onpa aikamoinen nöyryytyshuippu, vai miksi tällasta kutsuisi!?
  Mutta eikö leipäjonot ole vielä tarpeeksi pitkiä, että saisi ihan hyvällä omallatunnolla niihin mennä, vai mitä ihmettä tällanen sitten tarkoittaa??
  Olen nähnyt leipäjonot ja niitä riittää…ei enää pitäisi mitään hullutuksia keksiä, riittää, kun suomen maassa on leipäjonot!
  Ei pitäisi meinaan olla hyvinvointi valtiossa ollenkaan!

  • susupetal says:

   Totta, Harakka, ei hyvinvointivaltiossa pitäisi tällaista olla, olen samaa mieltä. Ei leipäjonoja. Ja kohta niitä ei siis olekaan, jos nämä visiot toteutuvat 😦

 6. Crane says:

  Köyhyydessä eläviä ihmisiä halutaan nöyryyttää vielä vähän lisää… Ei riitä että on köyhä, eikä sekään että joutuu jonottamaan tuhannen muun kanssa saadakseen safkaa…
  Tuoko on meikäläisenkin tulevaisuuden kuva, kun jään nauttimaan olemattoman mitätöntä eläkettäni…?

  • susupetal says:

   Totta, Crane, mikään ei riitä näköjään, kun on köyhistä kysymys. Nykyajan kovien arvojen mukaan köyhä on synonyymi laiskalle, luuserille ja maton alle lakaistavalle ongelmalle.
   Nykyaikaista saattohoitoa tulemme saamaan, ei meidän varmaan kauan tarvitse siis nöyristellä 😦

 7. Seija says:

  Ei saa olla yhtäaikaa köyhä ja kipeä (lue:sosiaalirajoitteinen). Näyttäähän se nyt paljon paremmalta, kun köyhät ”somasti” syövät yhteisen pöydän ääressä almuja.

 8. Eihän tässä oo mitään tolkkua, nää erinäiset säästöt budjetit menee ihan mahdottamiksi.
  Malmillakin yhdistetty mielenterveys ja päidepuoli samaan.
  Vähän hulapalo meno siellä.

 9. aimarii says:

  Huh, huh, mikä meininki. Suomimaa säästää itsensä rikkaiden salkkuihin ja tileille. Ei ole halua enää satsata almua ruokakasseihin. Tietävät, että vähempi kulkee yhteisruokinnassa, Ehkä taas säästyy jonkun verran. Minussa on ruvennut kasvamaan kyynisyyden siemen,

 10. Sami Liuhto says:

  Vantaalta kerrotaan näin: ”Ruokakassin saa, jos tahtoo, eikä tarvitse osallistua yhteiseen ruokailuun. Yksi idea on ollut, että jonotusta yritetään vähentää ja monimuotoistaa ruuan jakoa ja hävikkiruuan käyttöä. On perinteisiä ruokajakeluita, missä saa kassin, sitten on ns. yhteisöllisiä ruokailuja, joita Vantaalla toteuttavat kymmenet toimijat monilla eri tavoilla. Tulee uusia tapoja, jotka auttavat ihmisten elämässä.” Eli tämä oli valeuutinen, minkä olisi älynnyt, jos olisi tutkinut asioita edes hiukan.

  • susupetal says:

   Jep, Vantaalla on näin, mutta minkälaisen systeemin Helsinki kehittää, jää vielä nähtäväksi. Eli harkinnan alla edelleen.

 11. Sami Liuhto says:

  Arvaappa mikä malli on Helsingin mallin pohjana? Miksi kerrot tuollaista paskaa? Ja sulla on paljon lukijoita ja huomioijia, vaikka toki valitit ettei kukaan huomaa, kun pyysin sulta yhtä palvelusta. No en pyydä enää.

 12. Sami Liuhto says:

  Tuossa oli puutteellista viestintää ja itse itsensä vastuulliseksi journalismiksi nostanut Yle oli siihen syypää. Ärsyttää kun ihmisiä huolesututetaan ihan turhaan ja lainaus kertoi Espoosta ja tuskinpa menee sielläkään ehdotus läpi. Älä luota ihmiseen. Miksei tässä onnistunut äsken kommentointi. No, koitetaas nyt. No ei onnistu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: