Sometan/oletan/tylsän/elämäni/kiinnostavan

Aamukävely ilman Lainakoiraa tuntuu älyttömältä. Ajatukset eivät kulje, eivät jalatkaan mitenkään vapaaehtoisesti. Selkä ei kysy mielipidettäni, se vaatii huutamalla liikuntaa viime viikon lojumisen jälkeen.
Vastaan tulee koiranulkoiluttajia. Tietenkin. Olen kateellinen noille ihmisille, heidän ei tarvitse kuin kulkea koiran perässä, heidän ei tarvitse arvailla tienhaaroista mielenkiintoisempaa. Koira seuraa hajuja, ihminen seuraa koiraa.
Haluaisin olla yhtä vietävissä.

Kahlaan lehdissä, paikoin sateen kastama keltaisuus on liukasta. Olen viime päivinä katsonut ikkunasta lehtien putoamista, ilma sakeanaan oranssia, rapisevaa ääntä. Kaunista. Syksy ei masenna, en tunne alakuloa. Mielialani eivät ole koskaan olleet vuodenajoista kiinni.

Ylämäessä alkaa heikottaa, tulee huono olo. Olen taas unohtanut syödä aamupalan. Toiset elävät syödäkseen, toiset syövät elääkseen. Minä unohdan usein syömisen. Taskussa on onneksi suussa sulavia glukoosipastilleja, ensiapu tähän tuttuun unohtamiseen.
Tyhmä mikä tyhmä, en koskaan opi.

Ennen kävelyä olen selannut blogeja, lukenut uutisia, tutustunut somen tarjontaan. Aamurutiineja kahvin kera. Some on enimmäkseen pettymys, ihmiset heittävät seinilleen linkkejä eri uutisiin, linkkejä Twitteriin, puolesta ja vastaan, kommentoivat että ”hyvä juttu”, ”asiaa”, ”juuri näin”. Ei sen enempää. Joku toinen on sanonut sen, mitä mieltä itsekin olen.
Mielipiteeni on näin todettu totuudeksi.
Toisinaan menee päiviä, viikkoja, etten käy somessa.

Ronin blogikirjoituksia odotan. Roni on helsinkiläinen taidepedagogi ja hän kutsuu blogiaan syöpäpäiväkirjaksi. Blogikirjoitukset kertovat hänen sairautensa lisäksi paljon muustakin. Roni on äärettömän lahjakas kirjoittaja, teksti on sujuvaa, tarkkanäköistä, hauskaa, koskettavaa. Hänen teksteihinsä on helppo uppoutua, sanat kuljettavat mieltä kiinnostaviin suuntiin. Hän tekee herkullisia huomioita ihmisistä, itsestään, ympäristöstä. Ihailen sellaista rohkeutta kirjoittaa.

Aamuiset askeleet ovat vieneet minut naapurilähiössä sijaitsevalle kirpputorille. Muistan väärin, luulin kirpparin aukeavan kymmeneltä. Ehei, vasta kahdeltatoista. Kahden tunnin päästä. No, säästyypä nekin rahat.
Mietin hetken reittiä kotiin. Sama vai eri? Päätän olla vähemmän tylsä ja palaan kotiin toista reittiä.
Vastaan tulee koiranulkoiluttajia. Tietenkin.

 

Mainokset

10 Responses to Sometan/oletan/tylsän/elämäni/kiinnostavan

 1. cara says:

  Pitäisi varmaan jonkun perustaa lainakoirapaikka, josta saisi lainata säyseää ulkoiluseuraa.
  Kirjastoon viitaten se voisi olla koirasto 🙂

 2. Seija says:

  Kiitos blogivinkistä. Arvostan ja pidän tyylistä kirjoittaa.

  Kannatan myös koirastoa. Mulla on kissa, mutta se ei halua minua lenkeilleen mukaan.

 3. Maarit says:

  Samoin, on tylsää kävellä ilman koiraa tai päämäärää!
  Kiitti vinkistä 🙂

 4. MM says:

  moi,
  tahdoin vain kommata, että löysin äskettäin blogisi (olen aiemmin lukenut jotain juttuja muiden blogeista mm. kirjoistasi), ja pidän hirveästi taidekuvistasi! Jos pidät joskus näyttelyn helsingin seudulla, täällä iloittaisi siitä kovin. En ole mikään taide-ekspertti muuten mutta jokin kuvissasi ja maalauksissasi, ei tietenkään kaikissa mutta monissa, pysäyttää ja usein myös inspiroi minua. ajattelin myös perehtyä sairaalapäiväkirjaan lähiaikoina, idea vaikuttaa hyvältä. mukavaa syksyä tms.
  -m

  • susupetal says:

   Kiitos, MM, kivaa, että löysit tänne.
   Näyttelyitä tuskin on tulossa, aikanaan oli noita näyttelyitä sen verran paljon ja tiheästi, että tuntuu sen osalta takki olevan aika tyhjä.
   Leppoisaa viikonloppua!

 5. emmä says:

  Olen pahasti koirakuumeinen parivuotisen koirattoman jakson jälkeen. Koira on hyvä ja turvaakin tuova lenkkikaveri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: