Viikko elämästäni

Viikon kehto: Peltoaukeilla Aapeli-myrsky tekee kaikkensa, jotta juna ei pääsisi eteenpäin. Istun vaunun toisessa kerroksessa, maisema ikkunan takana on maidonvalkoinen. Juna heijaa, keinuu ja selviytyy metsän suojaan. Pari kanssamatkustajaa lähtee pahoinvoinnin takia alakertaan etsimään vapaita istumapaikkoja.

Viikon siivous: Siirrän joulun kaappiin odottamaan seuraavaa, tulevaa. Tiina Tonttutyttö laskeutuu lampusta, jossa hän on keinunut jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan joka joulu. Lapsuudenkodista tuodut Aarikan tonttutyttö ja -poika ovat vielä vanhempia. Joulukortit jätän paikoilleen kaapin oveen muutamaksi päiväksi. Niitä on mukava katsoa, ajatella ihmisiä, jotka ovat ne lähettäneet. Positiivinen muistaminen on asia, josta pidän. Ja nämä kortit ovat huomionosoituksia ihmisiltä, joiden kanssa tulee muutenkin pidettyä yhteyttä, ei vain jouluna.
Kissa ei muka kiitoksilla elä, olen eri mieltä. Minusta on mukavaa muistaa ihmisiä. Kuljen kirpputoreilla, kaupoissa ja näen tavaran, josta tiedän, että joku voisi ilahtua saadessaan sen. Lähetän syntymäpäiväkortteja.
Yritän muistaa, etten voi pitää ketään itsestäänselvyytenä.
Olen myös ikionnellinen, jos minua muistetaan. Enpä taida siis olla kissa.

Viikon avuttomuus: Toisinaan kaipaan kipeästi niitä aikoja, jolloin puhallukseni poisti pipin. Enää minulla ei ole sellaisia taikavoimia.

Viikon päätös: Yritän välttää mahdollisimman tehokkaasti ihmisiä, jotka silmissäni ovat ylimielisiä. Onneksi heitä ei ole monta, mutta silti heidän energiaa imevä vaikutuksensa on liian paljon minulle. Pääni tasapaino järkkyy hyvin helposti.

Viikon telepatia: Seison tänä aamuna bussipysäkillä. Illan ja yön aikana on satanut parikymmentä senttiä lunta. Pakkasta hiukan, tyyntä. Maiseman kauneus on mykistävää. Viereeni tulee bussia odottamaan ikäiseni nainen. Niin kaunista, niin kaunista, hän sanoo minulle.

 

Mainokset

15 Responses to Viikko elämästäni

 1. Maarit says:

  Kyllä, leuhkat pysykööt kaukana! Juuri ja juuri mieki sain ne vähäset joulutavarat kaappiin 🙂

 2. cara says:

  Junassakin siis voi tulla merisairaaksi 🙂

  Mies tyhjensi joulukuusen ja vei ulos. Muita joulukoristeita ei ole. Paitsi amaryllis.

  Hienoa tuollainen muistaminen, että kun näet jotain ja tiedät siitä jonkun ilahtuvan. Ja kiitos, olen saanut siitä osani!

 3. Crane says:

  Tällä kertaa joulua koristelin, jopa ihan ajoissa, nyt osa on vielä paikallansa, osa epämääräisenä läjänä kaapin nurkalla. Tarvitaan varmaan loma ja aurinko siirtämään joulu siististi laatikkoon ja varastoon :D.

 4. Crane says:

  Kommentti ”karkasi”, piti vielä toivottaman sinulle hyvää ja onnekasta vuotta! ❤

 5. Saassa says:

  Kissakaan ei kiitoksella elä, olen huomannut sen kissanruokahankinnoissa😂Muutoin ne kyllä pitävät kiitoksista ja, kehuista.
  Itse en tänä jouluna ehtinyt/jaksanut kortteja lähetellä. Niin hauskaa kun niitä onkin lähettää/saada. Enkä kierrellä blogeissa, haasteetkin jäi kesken. Koko kevät menee näin. Toivottavasti pian asutaan 130km etelämpänä.
  Täällä Aapeli ei tuulen puolesta ollut kovin paha. Lunta tuli 30-40cm kerralla. Kaunista kyllä oli ja on.
  Sinä osaat ilahduttaa kanssaihmisiä ihanasti. Kertoo suuresta välittämisestä.
  Oikein hyvää vuoden alkua❤️

 6. Jael says:

  Hyvä viikon päätös! Ja muutenkin oli mukavaa lukea viikostasi.

 7. Sus' says:

  Täällä vielä joulutähti pitää kadonneen joulun muistoa yllä, Postikorttimaisema onneksi säilyy näillä korkeuksilla, ei ole niin pimeää, which is nice,.

 8. aimarii says:

  Jopas oli viikko.
  Joulun kasisin minäkin taas pandoran lippaaseeni, vain pihakuusessa kynttilät. Aapelimyrskystä täällä ei tiedetty yhtikäs mitään.
  Sen sijaan monesti toivoisin itseltäni puhalluksella pipit pois! Se aika oli ihanaa, kun äidin puhallus oli taikapuhallus.
  Kaunista talvea sanon minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: