Arkea

Tasainen, turvallinen arki on ollut olotila, jota olen hellinyt viimeiset vuodet. Päivien ennustettavuus on ollut balsamia tälle pääkopalle, jolla on tapana reagoida liian voimakkaasti vaihtuviin olosuhteisiin.

Koronasuositusten aikana päivien samankaltaisuus on alkanut lamaannuttaa. Luovuus, inspiraatio ja mielikuvitus tuntuvat kadonneen jonnekin. Päivien kohokohdiksi ovat muodostuneet ruoka-ajat. Kadonneiden keksien etsiminen kaapista kahvin seuraksi.

Ulos mennessä voin päättää lähdenkö oikealle vai vasemmalle. Sama valinta seuraavassa risteyksessä. Vai jätänkö ulkoilun väliin, loskaa on nilkkoihin asti. Päiväunet houkuttelevat enemmän.

Sormet ovat koukussa liian virkkaamisen takia. Silmät sumentuvat liiasta television katselemisesta. Kaipaan rakkaitani. Kaipaan ystäviäni.
Huoli. Ikävä.

Arki on edelleen tasaista, turvallisuuden tunne on kadonnut.

***

Viikon 17 krapusanat ovat kohokohta, sumentua, tasainen.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Caran ja minun blogissa. Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki joko Caran tai minun blogiin, blogeistamme löydät myös osallistujalistan.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

Aimarii

riitta k

Maarit

anli itse

BLOGitse

Elegia

Aina

Marra

 

30 Responses to Arkea

 1. Cara says:

  Arki on tosiaan nyt päivästä toiseen samanlaista. Rassaa mieltä välillä kun ei voi singahtaa jonnekin yhtäkkiä. On vain kärsivällisesti siedettävä vallitsevat olosuhteet.

  Minua ahdistaa välillä kun en pääse edes autolla minnekään.

 2. Maarit says:

  Arki on parasta, liika on liikaa. Samassa veneessä ollaan koko maailma, silti oon mieluiten Suomessa 🙂

 3. anli says:

  Mikään ei kestä ikuisesti. Onneksi on tämä vuodenaika, valoa riittää ja vielä pitkään. Kirjastoon tekisi mieli mennä mutta täytyy tyytyä nyt sähköiseen kirjanlainaamisen. Tulipahan sekin koettua. Perinteinen kirja on kuitenkin se paras kirja.

  • susupetal says:

   Niinpä, anli, ajatella, jos tämä eristys olisi ajoittunut loka-marraskuuhun. Huh!
   Sähköisten kirjojen lainaus on varmaan lisääntynyt tänä aikana.

 4. Lepis says:

  Onni on keksi, onneksi! Päiväunet olisivat ihanat, mutte ei tärppää.. 😦

 5. Sus' says:

  Tää kans ajais jonnekin, ihan vaan hupia. On käynyt jo pari kertaa mielessä tuo, harkitsen vakavasti auton vuokraamista päiväksi, olisi kiva tuulettaa kuulaa.
  Hyvä krapu.

  Itsellä ei nyt oikein iske kirjoittaminen blogiraaputuksi enempää. miä lie…tosin luovuus purkautuu aika isolti yt sushuetseihin ja kitaraa on tullut soitettua normia enempi kun sain uuden kk sitten, metallikielet niin lähtee vähän rokimpi soitto, vaihtelua.

 6. Takkutukka says:

  Jep: nykyisissä keksipurkeissa on selkeästi jotain vikaa… Vuodenaika on paras mahdollinen tälle härdellille, mutta pakko myöntää, että sunnittelmien tekemisen mahdottomuus/turhuus, halipula, suljetut kirjastot etc. jurppivat, milloin enemmän – milloin vähemmän. Päivä kerrallaan taktiikalla mennään;)

 7. riittakoo says:

  Niin hienosti puet koronatunnot sanoiksi Susu. Alkaa lamaannuttaa, ja toki pelottaa, vaikka miten optimistisesti yrittää suhtautua. Vaikka ennenkin on ollut paljon kotosalla, nyt on eri kun on pakko.

 8. Jael says:

  Niin tuttua….Minulla on onneksi Bambi, joka vaatii nykyään ulos peräti 4 kertaa….

 9. aimarii says:

  Minun korona-arkeni sujuu siinä missä arki ennen koronaakin, sillä metsä ympäröi, Ei vielä kiristä pipo, huoli tietenkin läheisistä.
  Päivät ovat hissukkaisia, mutta onhan tähän asti olleet lumityöt!
  Ei meillä auta muu, kuin sinnitellä koronasta voitto!
  Minullakin krapu tekaistuna. Inspiksen puute vaivaa täälläkin.

 10. BLOGitse says:

  Sinulla on arki tasaista, niin kuin minunkin tekstissäni mutta tänään on ihan erilainen päivä. Kirjoitin krapuni aamulla tsuitsait, sitten hammaslääkäriin, kohta alkaa yksi online kurssi ja toinen kurssi odottaa vastaustani…Näin voi tilanne muuttua melkein hetkessä.
  Huomenna arki taitaa olla taas tasaisen rauhallista 🙂

 11. Elegia says:

  Minäkin pidin arjestani, joka kaikkinensa oli mukavan tasainen ja omissa käsissäni ja päätösvallassani. Pientä jännää itselle oli helppo järjestää. Nyt ei niinkään. Se turvallisuuden tunne tosiaan on kadonnut. Minuakin on alkanut päiväunet houkutella ja pari kertaa olen lipsunut, mutta vain pari. Minulle päikkärit eivät sovi, syntyy kierre joka vaikuttaa mielialaankin.

  Mukana taas minäkin!

  https://elegiassilence.blogspot.com/2020/04/ruikkimista-pusikoissa.html

  • susupetal says:

   Minulla eivät onneksi päiväunet vaikuta mielialaan, Elegia, joten uskallan torkkua. Sellainen oma saamattomuus pännii, tulee laiskaksi tämän koronan takia.

 12. Aina says:

  Kun on elukoita ja isohko piha, niin korona tuntuu etäiseltä. Vain vanhan äidin vointi huolettaa, kuinka hänen aikansa kuluu. Ymmärrän hyvin kaupunki-asujia. Jaksetaan, ei tämä ikuista ole… ainakin niin toivon.

 13. harakka says:

  Vähän samantapaisia mieteitä täällä mullakin.On niin ikävä lapsenlapsia, ja sitä viimeistä ei olla saatu edes sylissä pitää vielä. Videopuhelut pikkasen lohduttavart,mutta eivät vie sitä tunnetta pois, sylintäytettä!
  Venlan kanssa olen videopuheluilla leikkinyt hänen kanssaan ja lukenut satujakin, pimu on ollut tyytyväinen, eikä olisi millään halunnut lopettaa mummun kaa leikkmistä, mutta se akku kun loppuu, niin silloin ei leikit oikein enää onnistu..
  Käsitöitten tekeminenkin loppui hetkeksi, kun tuli jännetupen tulehdus peukalon varteen ja ranteeseen..voi täät koronaa!
  Huoli on tuttua, se jopa tulee uniinkin vielä, jos saa ensin nukuttua!
  Mutta koita jaksella ja koitetaan kaikki!
  Hieno krapu!

  • susupetal says:

   Kyllä sinulla on varmaan iso ikävä noita lapsenlapsiasi, Harakka, ja pienin vielä pitämättäkin sylissä! Ja noilla lapsilla on yhtä ikävä mummoa!
   Auts, jännetupen tulehdus on tuttu juttu täälläkin, tekee kipeää ja vaatii lepoa.

   Sinnitellään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: