Saturday Classics 040720

 

Lauantaiklassikoissa on vuorossa klassikkojen klassikko, kappale, jota ei turhalla lyhyydellä ole pilattu.

Bluesia Pieksämäen asemalla ilmestyi vuonna 1983 julkaistulla Juice Leskisen ja Grand Slamin albumilla Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärä. Biisillä on pituutta yli kuusitoista minuuttia ja se on esitetty livenä ainoastaan kerran, vuonna 1988. Ohjaaja Aki Kaurismäki teki  tuolloin kappaleesta lyhytelokuvan (2012) ja meni monta vuotta live-esityksestä ennen kuin lyhäri sai ensi-iltansa Sodankylän elokuvafestivaaleilla vuonna 2013.

Kappale tuo lavalle monta tuttua muusikkoa, porukkaa, jota näki taajaan esimerkiksi Tampereen Tillikassa, kun tuli asuttua Mansessa 80-luvun alussa muutaman vuoden ajan. Monesta esiintyjästä on valitettavasti aika jo jättänyt, kepeät mullat Harrille ja Peltsille ja tietenkin itse Juicelle.
Lavalla nähdään noiden edellä mainittujen lisäksi mm. Grand Slamin muusikot, Dave Lindholm, Pantse Syrjä, Safka, Mika Sundqvist ja monia muita.

YouTuben lisäksi tuon lyhytelokuvan voi katsoa myös Areenassa.

Muita tämän lauantain klassikoita löytyy täältä.

 

18 Responses to Saturday Classics 040720

 1. riitta says:

  En muista tätä, vaikka Juicea olen paljonkin kuunnellut. Sopii tunnelmaltaan hyvin tähän pilviseen ja hitaaseen päivään.

 2. Cara says:

  Tuttu on ja jäi päähän soimaan, hyvä niin, piristää kummasti. Kiitos…

  Nyt tuli vanhat muistot mieleen! Muistatko rautatieasemaa vastapäätä oli Leena ja Pekka – niminen kapakka, Juicen vakipaikka. Minäkin siellä kavereitteni kanssa kävin kaljoilla ja siellähän oli se Juicn pää-patsaskin. Minulla on jossain tallessa kuva, missä saan Juicelta pusun poskelle siellä 🙂

 3. timokytta says:

  Tänään on kyllä mun maun päivä, sullakin kappale, jonka voisin klassikoksi ittekin listata! Tämä löytyy kännykästä ja monella juoksulenkillä on menoa tahdittanut. Hauska bongailla näitä tuttuja nimiä ja ääniä. Martti Pellonpäähän on myös jo edesmennyt. Niissä lopun kuulutuksissahan on salattua koodaustakin – se pikajuna 013 viittaa kuulemma Alkon luettelossa olevaan 013:aan eli kossuun ja ainakin se raiteen numerokin tarkoitti jotain. Hyvä vinkki tuo lyhäri, on tainnut jäädä näkemättä, mutta pitää nyt katsoa.

 4. Sus' says:

  Hyvä esitys, hieno eeppinen biisinkerronta. Tää on hyvä paketti tyyliin tutustumme tampereen ”Kyldyyrihenkilöihin”, musiikintekijöiden kermaa. Katsoin tuossa Eput -elokuvan (prisma, 2 eur) joten sopii hyvin teemaan=)

 5. Lepis says:

  Klassikoiden klassikko todellakin! Sitten täyteläisyyttä hiukkanen… ja sitä antaa Pieksamäen asemalla blues!!! Yes!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: