Viivi Rintanen: Sarjakuvaterapiaa ja muita tarinoita hulluudesta

Viivi Rintasen (s. 1990) toinen sarjakuvakirja Sarjakuvaterapiaa ja muita tarinoita hulluudesta (Suuri Kurpitsa) ilmestyi viime vuoden puolella. Viivin ensimmäinen sarjakuvateos Mielisairaalan kesätyttö (Suuri Kurpitsa) on vuodelta 2015.

Viivin kotisivuilta:

”Kahdentoista sarjakuvanovellin takana ovat todelliset henkilöt, joiden mielenterveystarinat Viivi Rintanen kuvitti Hulluussarjakuvia-blogiinsa vuosina 2015-2020. Osallistavan blogin sarjakuvia julkaistaan ensi kertaa kokoelmana, joka sisältää myös 60 sivua ennen julkaisematonta, tekijän elämästä kertovaa sarjakuvaa.

Kirjan nimitarina Sarjakuvaterapiaa kuvaa aikaa, jolloin Viivi piirsi muiden kokemuksia sarjakuviksi ja kävi läpi omaa elämäänsä psykoterapiassa. Mitä tapahtuu, kun vuosia syömishäiriön ja loppuun palamisen välillä sahannut nainen puhuu terapeutille äidistään, koirastaan, kuntosalinsa anorektisesta juoksijasta ja inhoamastaan lifestyle-bloggaajasta?
Omaelämäkerrallinen psykoterapiakuvaus nivoo kaikki kertomukset yhteen ja näyttää myötätunnon, puhumisen ja kuuntelemisen muutosvoiman.”

Kirjan visuaalinen ilme on vahva ja värikylläinen. Viivin vesiväritöissä ei säästellä vettä, ei värejä ja siksi pinnoista muodostuu eläviä ja runsaita.
Sarjakuvanovellien henkilöt kuvaavat rehellisesti ja koskettavasti elämänsä kipukohtia, taistelujaan eri mielenterveyshäiriöiden kanssa. Paikoitellen tarinat menevät syvälle ihon alle, mutta toivoa on myös mukana sarjakuvassa.

Viivin teos on Sarjakuva-Finlandia-palkintoehdokkaana. Voittaja valitaan maaliskuun lopussa.

Kirjaa on saatavilla eri verkkokirjakaupoista sekä suoraan Viiviltä itseltään signeerauksen kera.

Vahva suositus!

6 Responses to Viivi Rintanen: Sarjakuvaterapiaa ja muita tarinoita hulluudesta

  1. riitta k says:

    Viivi on huikea piirtäjä! Tein joskus Hulluussarjakuvista jutun blogiini Viivin kuvilla. Olen lukenut myös Mielisairaalan kesätytön, mutta se jäi bloggaamatta. Kiitos lukuvinkistä Susu.

  2. aimarii says:

    Peukutan Viiville menestystä.

  3. Ninnu says:

    Tuohon täytyy tutustua. Tärkeä aihe. Kiva piirtustusjälki hänellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: