Kolme satunnaista sanaa

YKSIÖ

Ensimmäinen oma asuntoni oli yksiö alkovilla. Toinenkin kotini oli yksiö alkovilla, samoin kolmas. Alkovit ovat käteviä. Nykyään niitä ei uudemmissa asunnoissa juurikaan ole. Harmi.
Yksiöiden jälkeen kotina on ollut pari kaksiota, pari kolmiota, yksi huone yhteisössäkin. Suurin kotini oli hulppeat sata neliötä, viisi tilavaa huonetta ja iso, iso keittiö, johon mahtui kahdeksan hengen ruokapöytä.
Jokainen asunto on ollut koti. Nykyinenkin.

RUSKEA

Parasta ruskeaa on suklaa. Ehdottomasti. Korvapuustien ruskeus viehättää myös, samoin riisipuuron päälle ripoteltu ruskea kaneli.
Tumma, ruskea tšekkiläinen olut kesäterassilla. Kyllä.

HYMY

Maskien takaa ei näe ihmisten hymyjä. Harvalla hymy ulottuu silmiin asti näin aikoina.

***

Viikon 12 krapusanat ovat yksiö, ruskea, hymy.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

 Cara

Aimarii

Kirsti Kaija

Uggla

riitta k

Der Seidenspinner

AilaKaarina

Repu

BLOGitse

Maarit

53 Responses to Kolme satunnaista sanaa

 1. Sus' says:

  Alkovi on hyvä levy (varsinkin eka levyksi, Chisun siis), ruskea sopii huonekaluihin ja hymyilin juuri kun höpötin itsekseni ja huomautin itselleni että kenelle puhun ;D

 2. Cara says:

  Monenlaisia asuntoja on ollut elämän varrella minullakin, muutama yksiökin. Mutta viimeiset reilu 30 vuotta on pysynyt tämä omakotitalossa asuminen, paluu lapsuuteen, jonka myös asuin omakotitalossa. Nyt tuntuisi niin helpolta asua kerrostalossa, kun kaikki lumityöt yms olisivat valmiiksi tehtynä.
  Krapuni:
  https://caravaani.blogspot.com/2021/03/viikon-12-krapu-kirje.html

 3. Yksiö, koettu . Ruskea, lämmin, kotoisa, maanläheinen. Hymy sulattaa sydänmen

 4. Takkutukka says:

  Mistä lie alkoi renkuttaa päässä Valoa yössä… Ei nyt ihan tuhannen asunnon kautta, mutta lapsuuden rintamamiesomakotitalosta, alkovillisen yksiön, parin isomman kerrostalohuoneiston ja yksi- ja kaksikerroksisten rivareiden kautta nykyiseen pienkerrostaloon kuusten keskelle… Riittävästi, joten koti on nykyisin etupäässä mielentila…

  Ruskea = pressot ja tumma suklaa. Silmähymyjä, niitä hymyjen aatelia, kohtaa edelleen lenkeillä; lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä;)

 5. aimarii says:

  Monessa kodissa olet asunut ja suklaata mutustellut. Nyt on silmähymyjen erityisaikaa. Oikeastaan silmähymy on aika viekoitteleva. Ihana.
  Minä asun kolmatta kotiani, eka oli kerrostalossa, toka vanha maalaistalo ja nyt tämä pikku mökki, josta toivon mukaan ei tarvitse muuttaa.

  Sain myös krapuni valmiiksi

 6. Kirsti Kaija says:

  Onnellinen sinä, kun on ollut alkovit yksiöissä. Ai, ai, kunpa lapsuuteni jossakin yli 30 asunnossa olisi ollut alkovi. No ehkä minä en olisi sitä saanut omia.
  Suklaasta en piittaa, mutta hymyjä kaipaan.
  https://mummon-kirja.blogspot.com/2021/03/salaisuus.html

 7. uggla says:

  Ehkä sitä vielä vanhainkodissakin asutaan. Sitten ei enää ymmärrä tämän maailman menosta ja suklaata voi hymyssäsuin nauttia.

 8. riitta k says:

  Oli haasteellinen sana tuo yksiö, mutta aikaiseksi sain. Olen suklaalakossa, taas kerran!
  https://digi-passions.blogspot.com/2021/03/krapu-vko-12-yksion-yksinainen.html

 9. Aina says:

  Monentyyppistä asuntoa on läpi käyty… silloin ennen. Ruskea on turvallinen neutraali väri, sopii moneen, ja mitäpä sitä hymyilee, kun ei sitä kukaan näe ;-DD

 10. Jael says:

  Alkovi on kyllä kätevä pienissä asunnoissa. En ole koskaan asunut sellaisessa asunnossa jossa alkovia mutta tavallaan tein sellaisen kun asuimme pojan kanssa pienessä asunnossa hänen ollessaan pieni. Minä olen myös käynyt läpi tosi monta asuntoa, eri maissa ja eri kaupungeissa.
  Juu paras ruskea on tosiaankin suklaa:) Maskien läpi ei näy hymy eikä aina edes tunnista ihmistä. Eilen en tunnistanut naapuria maskin takaa….

 11. Maarit says:

  Tarpeeksi on tullut muutettua, nuorempana innollakin.
  Ahh, suklaa parantaa (joka) päivän 🙂

 12. Der Seidenspinner says:

  Näinä aikoina hymyt ovat kadonneet. Kivoja muistoja yksiöistä.

 13. Itselle yks sairaanhoitaja sano aikoinaan, että mulla on hymyilevä katse. Testasin sen just peilistä että näkyy se näköjään maskin kanssakin.

 14. timokytta says:

  Piti heti testata noi sanat osoitteena, tämä lähellä ollut vei Venäjälle https://what3words.com/yksin.ruskea.hymy – yksilö-sanalla olisi mennyt Pohjois-Sumatralle johonkin asuntoalueiden väliseen metsään. 😊

 15. AilaKaarina says:

  Jotakin sain kaiken kiireen keskellä aikaiseksi. Teidän muiden tarinat ehdin varmaan vasta tostaina ajatuksella lukea. Mutta tässä omani: https://pienettarinat.blogspot.com/2021/03/ystavat.html

 16. AilaKaarina says:

  No, repäisin ajan helmasta kiinni ja pysäytin, jotta pääsen sanomaan jotakin. Ihania muistoja nousi mieleen kolmesta sanastasi. Olin varsinainen kiertolainen nuorena ja rakastin muuttamista. Ennen kirjojen hankintaa se oli myös helppoa, sillä en kerännyt tavaraa ympärilleni. Iso matkalaukku riitti kun muutin lapsuuden kodista Helsinkiin ja pitkään vielä sen jälkeenkin. On koluttu alivuokralaisasunnot, yksiöt ja kaksiot. Pisimpään kuitenkin asuin lasten syntymän jälkeen samassa talossa, 20 vuotta. Nyt 11 vuotta tässä, ihanassa luhtitalossa. Ja suklaa <3. Ja hymy silmissä, maskin takaa <3. Ja voihan sitä sanoakin jotakin ystävällistä, kun ilmeellä on vaikea viestittää. Kiitos Kravusta.

  • susupetal says:

   Kirjat ovat pirullisia muuttaa, AilaKaarina! Viime muutossa kierrätyskeskus haki minulta 400 kirjaa ja vielä jäi. Joka muutossa olen niitä vähentänyt.
   Alivuokralais- ja soluasuminen ovat jääneet kokematta.

   • AilaKaarina says:

    Mutta Susu Petal, silti kirjat, ah! Minäkin olen niitä karsinut jatkuvasti sitä mukaa, jos ei ole ”minun kirjani”. Silti niitä taitaa olla yhä lähes 900… En ole enää laskenut, kunhan pysyisivät alle tuhannessa. Odotan, että lisää lähtee, kun vain ehdin lukea niitä, jotka hyllyssäni ovat odottaneet ties kuinka ja kauan. Mutta kun uusia ihania ilmestyy koko ajan ja jos on sellainen, joka läikähtää vahvasti sydämessä, niin onhan se hyllyyn saatava ;).

 17. AilaKaarina says:

  Ai niin, solukin on käyty kahteen kertaan asuttamassa. Ihana nuoruus täynnä ihania muistoja ❤

 18. Repu says:

  Korppikuiskaaja jatkaa matkaansa selitellen vieläkin menneitä.
  https://repukirjoittaa.blogspot.com/2021/03/krapu-12.html

 19. Paspii says:

  Velko Popovits on kyllä hyvää. 🙂

 20. BLOGitse says:

  Onpa täällä suklaille persoja..minä syön palan silloin tällöin.
  Koteja on ollut monta eli myös muuttoja. Oltiin yhteen aikaan oikein ammattilaisia kun muutettiin niin tiheään tahtiin.
  Maski on hankala kun olen huulipuna-addikti. Aina laitan pikkuisen vaikka maski tulee päälle 🙂 Hymyilen vaikkei sitä näkiskään 🙂
  Mukavaa viikon jatkoa Susu!
  https://blogitse.com/2021/03/23/krapu-12-uusi-koti/

 21. Maarit says:

  Jotain blogissani 😀
  Aurinkoista keskiviikkoa Susu!

 22. harakka says:

  Monissa ja monen kokoisissa asunnoissa olen minäkin asunut.
  Ensin pienmpää ja sitten suurempaa ja nyt taas vähän pienempää, niinhän se mnee.
  Nyt muutettiin vuodenvaihteen aikana uudempaan, mutta kaksioon.Riittää meille, nyt vaan odottaa tekemätön takapiha tuolla meitä, että sille jotain tehtäisiin.
  Kaippa sitä sitten pikkuhiljaa saadaan tehtyä..
  Suklaa on kyllä parasta ruskeaa ja on se kanelipullakin hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: