Kesäpäiväkirja 300621

Kesäkuu on sulamassa pois. Huomenna jo heinäkuu, eikä helteille näy loppua. Keho on jo alkanut tottua korkeisiin lämpötiloihin. Jos lämpötila putoaa yöllä alle kahdenkymmenen asteen nukkumaan mennessä, tuntuu melkein kylmältä.
Melkein.

Lainakoira palasi parin viikon poissaolonsa jälkeen. Koirat eivät niin innostu helteistä, joten kävelylenkit ovat jääneet lyhyiksi. Teemme viimeisen ulkoilun puolenyön aikaan, silloin on mukavan viileää ja hiljaista. Valvon muutenkin, en vain helteiden takia, yleensä pitkään, joten ihan kätevää käyttää koira iltapisulla ennen omaa nukkumaanmenoa.

Repun kokemusta hyödyntäen tilasin Lainakoiralle viilennyspatjan. Ihme kapistus. Sisältää geeliä, joka alkaa viiletä painosta. Koira lojuu peitolla mielellään ja viime yönä varastin patjan omaan käyttöön. Käsittämätöntä, heti kun asetin ruhoni patjalle, ihana viileys alkoi hiipiä jäseniin.
Luulen, että tuo patja jää tänne Lainakoiran lähdettyä.

Viikko on pitänyt sisällään surullisia ja iloisia tapahtumia. Surullisista en tänne kirjoita. Iloa tuotti ja tuottaa aina, kun joku kirjoittaa blogissaan uusimmasta kirjastani. Olen noista julkaisuista kiitollinen ja onnellinen.
Sitä paitsi olen huomannut, että jokainen julkaistu arvio lisää kirjan myyntiä ja kirjan lainauskertoja kirjastossa. Kirjastokorvaus jokaisesta lainakerrasta on 25 senttiä kirjailijalle, joten eikun lainaamaan kaikkia kirjojani.
Niitähän riittää.

Kohta lähdemme läheiseen puistoon, Lainakoira ja minä. Puistossa on varjoisaa melkein koko päivän ja sinne kerääntyy muitakin koiran ulkoiluttajia.
Varjossa on hyvä olla.

 

24 Responses to Kesäpäiväkirja 300621

 1. riitta k says:

  Aivan, helteille ei näy loppua ja kuivaa on. Ei jakseta nyt oikein kastellakaan, elämä pyörii pikkupotilaan ympärillä. Ajattele, ennen ei ollut kirjastokorvaustakaan ja pienihän se on vieläkin. Mukava kuulla, että julkisuus lisää lainauksia. Mukavia kesäpäiviä teille.

 2. Sus' says:

  Hienoa että kirjaa myydään/luetaan, täyttää tarkoituksensa, onnellinen kirja;) Viilennyspatjaa olisi juu kaivannut muutamaan otteeseen ja todellakin, on hassua herätä aamuyöstä siihen etä viluttää kun lämpötila painuu jonekin 18 asteeseen, heh.

  Mukavia hetkiä lainakoiran kera ja ilman.

 3. timokytta says:

  Oura-sormuksen facebook-ryhmässä onkin vaikka minkälaisia unen parantamisen apuvälineitä ja muistan tuollaisesta viilennysjutusta kuulleeni sieltäkin. Nyt kun säkin kehuit, niin laitoin muistilapun että tutkin asiaa. Mulla usein helteillä vaikea nukkua, ties vaikka sellaisia tulisi tänäkin kesänä, niin olisi hyvä tollanen. Terveisiä koissullekin! 🙂🖐🏻

 4. aimarii says:

  Minä olen vähän niin kuin Lainakoira, helteet eivät kiinniosta. Tosin meillä ei kovia helteitä ole ollutkaan, sopivia vain. Öisin ikkuna auki hyvä nukkua ja ulkona noin 10 astetta tai vähemmän.
  Huh, jaksat puolen yön aikaa lähteä ulos! Tosin kesäyön luonto on kokemus sinänsä, luulen, että myös kaupungissa.
  Minä luin heti saatuani uusimman kirjasi ja tykkäsin kovasti. Kiva, että kirjalla on menekkiä!

 5. Jael says:

  Koirat ei tosiaankaan tykkää helteistä, Bambikin niin väsähtänyt ja tykkää nukkua kivilattialla ilman mitään koska sen päällä viileämpää.
  Mulla kännykän sääaplikaatiossa myös Helsinki, ja siellä lukee että yölämpötilat teillä alle 20 asteen,mutta olen huomannut että ne ei täälläkään aina pidä paikkaansa ne aplikaation yölämpötilat. Eilen kun menin nukkumaan puolen yön aikaan oli 28 astetta. Kuumuus ei ole lainkaan paha jos se on kuivaa, mutta jos siihen liittyy korkea kosteus,niinkuin nyt täällä, niin silloin se on kaikkea muuta kuin mukavaa. Mä niin tarttisin tuollaisen viilentävän koirapatjan,en ole nähnyt täällä, Itse varmaan nukkuisin sen päällä;D
  Kaunista heinäkuuta SusuPetal.

  • susupetal says:

   Viime viikolla oli kosteaa ja yölämpötilat reippaasti yli kahdenkymmenen, nyt on ollut sellaista 18-19 astetta yöllä.
   Ostin oman viilennyspatjani netin kautta, tutki asiaa, Jael!

 6. Kirsti Kaija says:

  Hienoa, että mainio kirjasi herättää kiinnostusta.
  Viilennyspatjasta en ole ennen kuullutkaan.
  Täytyy kohta harkita viilennyspatjoja myös meidän koirille, ellei sää pian viilene.
  Hyvää heinäkuuta!

 7. Takkutukka says:

  Kesäkuu suli tosiaan pois, malliin 25 hellepäivää ja ennusteen mukaan liki sama kyyti meitä ”hellii” näin heinäkuussakin. Huh.

  Tuo viilentävä koirapatja on loistokeksintö, kesän hitti, ja olen lukenut sitä myytävän ihan meille kaksijalkaisillekin tahi koirattomille, – eihän se patja tiedä…

  Nousevia myynti- ja lainalukuja ratevalle koosteellesi ja rentouttavia puistotepsutteluja lehmusten siimeksessä!

  • susupetal says:

   Jep, aika vähän helteettömiä päiviä kesäkuussa, Takkutukka!
   Piti jo viime vuonna hankkia tuo viilennyspatja, mutta sitten helteet päättyivät ja asia unohtui. Nyt on menekki ollut kova, ovat loppu monesta paikasta.

 8. Cara says:

  Kyllä nämä helteet alkavat käydä voimille kun muutenkin on ihan puhki. Mutta juuri katsoin ennusteita, ja 28 oli ihan lähes päivittäin tulossa. HUH.

 9. Lepis says:

  Nii, vihdoinkin saa nukkua kunnolla kun on lämmintä! Näin me ollaan erilaisia 😁 Mä varmaan jäätyisin tuollaiselle viilennyspatjalle. Tsemppiä ja jaksamista!

 10. Elegia says:

  Luulin tätä kommentoineeni, mutta en sitten ilmeisesti kommentoinutkaan. Luin kyllä postauksen jo aiemmin. Nyt en voi syyttää helteen sulattamia aivoja, kun ei ole sitä hellettä (aivot sentään on), hoho. 😀

  Tuo viilennyspatja kuulostaa jännältä. Muutama eläimellinen toveri on patjasta maininnut ja itsekin mietin, että jos tulisi oikein tukala helle (ei ole kyllä pelkoa sellaisesta täällä ainakaan toistaiseksi), niin mikäpä estäisi kokeilemasta itseen (otaksun että tuollaisia patjoja saa täältäkin jostain) 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: