Kesäpäiväkirja 300721

Olen tällä viikolla onnistunut kastumaan kolme kertaa, täysin läpimäräksi. Pitkä hellejakso on saanut unohtamaan sellaisen ilmiön kuin äkillinen rankkasade. Ei tule edes pieneen mieleen, että taivas voi kumista, räjähdellä ja repeytyä. Aivot ovat sumussa menneen kuumuuden takia, täytyy skarpata.
Tai sitten ei. Tarviiko sitä aina olla niin terävä. Vähempikin riittää.

Laiskoja päiviä ennen näitä sateita. Mitään en ole tehnyt, onneksi ei ole pakko. Pitkiä päiväunia, vielä pidempiä yöunia. Aina välillä olen raottanut ikkunaa tai parvekkeen ovea sen verran, että olen tsekannut, jatkuuko helle.
Kyllä se jatkui.
Kunnes tänään, ukkosen ja sateiden jälkeen, lämpötila on pudonnut seitsemääntoista.
Vielä ei palella.

Lainakoira tuli aktivoimaan minua, herättämään horroksesta, käskyttämään liikkeelle. Loistava personal trainer, sillä Lainakoiralle maistuu samanpituiset unet kuin minullekin. Armollinen piiskuri siis.
Lainakoira on myös kastunut kolme kertaa tällä viikolla, eikä hän pidä siitä. Vihaa vettä, ei suostu uimaan, sade puistattaa.
Onneksi sentään juo vettä, ettei tarvitse viedä häntä kaljalle.

Toinen outo koronakesä on kallistumassa loppupuolelle. Ehkä sen takia silmä näkee outoja asioita. Mäsäksi iskettyjä kitaroita, erikoisesti pysäköityjä fillareita.
Muillakin näyttää olevan aivot sumussa. Ei vain minulla.

Huomenna on lauantai, joten laitetaan tähän samaan julkaisuun Saturday Classic, joka vielä huomisen ajan pyytää linkittämään kesäisiä kappaleita. Tavoistani poiketen soitan suomalaisen version The Lovin’ Spoonfulin biisistä Summer In The City (1966). Suomiversion Kesäkatu teki Danny samana vuonna.

 

20 Responses to Kesäpäiväkirja 300721

 1. Jael says:

  Hyvä että saitte pitkän hellejakson jälkeen sadetta, ja että viilenikin. Täällä viilenemistä pitää vielä odotella ainakin muutaman kuukauden. Ja mahtava lainakoiratraineri sinulla kun pakottaa liikkumaan:) Bambikaan ei muuten pidä sateesta, eikä suihkustakaan, jonne pakotin hänet toissapäivänä.

 2. Sus' says:

  Polttaa, kesäkatu kuuma.. Niin totta tänä vuonna.

 3. Takkutukka says:

  Kuvasi kertovat kaiken oleellisen hellefiiliksistä! Vaikka firolera olenkin, niin liika oli liikaa. Ensimmäinen aamusade ukkosineen sai istumaan aamuviideltä parvekkeella pitkän tovin pressoa siemaillen ja nauttimaan täysillä raikkaudesta…

  Lovin’ Spoonfulin versio on mukavan rentoa, mutta Danny ei puhuttele. Mukavia päiviä Personal Trainerin kuljettimen päässä ja eiköhän ne meidän aivotkin sumusta toivu ja jengoilleen taas asetu:)

 4. timokytta says:

  Mulla on välillä ollut repussa koko ajan vakiona kannossa sateenvarjo, selässä sitä lisäpainoa ei oikeastaan huomaa ja sitten on aina suojaa tarjolla. Tosin nyt kotona liikkuu yleensä mahd kevyesti, joten tuo ei päde, mutta onneksi ei oo vielä osunut. Minigrip-pussi on kyllä taskus koko ajan, että voi laittaa sinne edes kännykän ja kuulokkeet, jos kastumiselta ei voi välttyä.

  Jollain kasetilla on vielä talles kaverilta saatu tekno-versio tuosta polttavasta kesäkadusta. Se oli hauska. 😊 No, mutta hyvä kappale näinkin!

  • susupetal says:

   Sateenvarjo on jotenkin vihoviimeinen kapine, Timo, en ole koskaan tykännyt. Sateella (siis jos ehdin siihen varautua, enkä tule yllätetyksi) heitän niskaan goretex-takin, se toimii hyvin.

 5. Minä taas pelkään viileää. Meillä oli 31 päivän helleputki ja sitten taas muutaman päivän jälkeen 3 – 4 päivää hellelukemia. Siinä välillä jo pelkäsin, ettei lämmin tulekaan takaisin.
  Viime yönä on satanut ja nyt pitää pukea ulos päälle villatakki ja ottaa sateenvarjo mukaan.

  Ootteko muuten mitanneet verenpainetta vertaillen pakkasella ja helteellä? Pakkasella se pyrkii nousemaan ja helteellä laskee. Nivelet voivat hyvin lämmössä ja henki kulkee… 🙂

  • susupetal says:

   Minulla on lähtökohtaisesti todella matala verenpaine, Marjatta, joten ei ihme, jos helteellä on ollut noita pyörryttäviä päiviä.
   Tänne ainakin lämpö palasi sateen jälkeen. Ihan helle ei ole, mutta 20 astetta on passelisti.

   • Meillä Untolla sama juttu kuin sinulla, hänellä verenpaine hämmästyttävän matala, pyörryttää seisomaan noustessa ja helteellä uupuu. Mittasimme verenpaineemme hellepäivinä ja meillähän oli samat lukemat, Untolla vähän noussut (kärsimyksestä?) ja minulla laskenut huomattavasti, koska lämpö poistaa meikäläiseltä jännittäjältä stressin ja lihasjännityksen. Keittiöpsykologiaa… 😀

    Meilläkin on nyt 20+, mukava ilma kävellä.

    • susupetal says:

     Samanlaisia ollaan Unton kanssa, pyörryttää ylösnoustessa ja helteellä tuntee itsensä satavuotiaaksi! Ja juu, kärsimys nostaa verenpainetta!

 6. Kirsti Kaija says:

  Kitaran rikkojan päässä on kai soinnut biisi ”mun meni hermot”.
  Tulipa nostalginen olo, kun mainitsit The Lovin’ Spoonfulin Summer in the City, jota kuunneltiin landellakin.
  Minä olen huono varautumaan säiden vaihteluille, joten kastun silloin tällöin.
  Oikein hyvää elokuuta!

 7. riitta k says:

  Minä iloitsen helleputken päättymisestä ja sateesta etenkin. Kiva, että Lainakoira tuli taas sinun perääsi katsomaan. Olemme järjestäneet itsellemme paljon menoja, jottemme sureksisi liikaa. Kesää se on elokuukin!

 8. Lepis says:

  Hyvä helle, hyvä aurinko, sade kiertää kaukaa, hyvä kesä, jatkuispa vielä vain!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: