Talvipäiväkirja 211221

Kolme yötä jouluun ja vuoden lyhin päivä. Nyt voi siis alkaa odottaa kevättä. No, ainakin valon lisääntymistä.

Joulupaketit on toimitettu vastaanottajille, joulukortit jätin postin hellään huomaan viime viikolla. Toivottavasti posti osaa perille. Postimerkkien hinta jaksaa kauhistuttaa, enkä minä nyt niin kovin helpolla kauhistu oikeastaan mistään.

Viime viikolla Lainakoira pääsi suihkuun joka ulkoilun jälkeen. Töppöjalat ja mahakarvat lilluivat kuraa, kiviä ja risuja. Onneksi Lainakoira on aika kärsivällinen luonteeltaan. Ei pidä suihkusta, mutta ei pyristele poiskaan.

Tällä viikolla pakkanen on pitänyt maan kovana ja kuivana. Lunta on luvattu tänne eteläänkin jouluksi. Monelle se on tärkeä juttu, valkoinen joulu, minulle ei niinkään.

Kauppaan ei tarvitse enää mennä ennen joulua. Eikä varmaan moneen päivään joulun jälkeenkään. Kystä on kyllä ja jääkaappi näyttää aika mukavalta. Joulua vietän tänä vuonna erilaisessa kokoonpanossa kuin aikaisemmat joulut. Covidin takia tietenkin. Ei minulla. Muilla.

Koronan kolmas vuosi on kohta alkamassa ja toisinaan tuntuu, ettei tätä vieläkään oikein käsitä. Välillä tulee edelleen sellainen science fiction-olo, kun katsoo jonottavia ihmisiä maskeissaan ja kuuntelee kuulutuksia, joissa muistutetaan turvaväleistä, maskeista, hygieniasta.

Saisivat noissa kuulutuksissa muistuttaa ihmisiä ottamaan ne rokotukset.

Lopuksi Haloo Helsingin ja Cantores Minoresin kaunis joululaulu, jonka myötä Lainakoira ja minä toivotamme levollista joulun aikaa kaikille lukijoille ja erityisesti niille ystävilleni, jotka ovat uuden elämäntilanteen edessä tänä jouluna.

16 Responses to Talvipäiväkirja 211221

 1. riitta k says:

  Joulun kanssas jaan on hieno esitys. Todellakin science fictionilta tuntuu kaikki tämä. Kuten lapsenlapsi H sanoi viestissään, tylsää on se, että kun näyttää helpottavan, menee entistä pahemmaksi.

  Meillä on pikkuhiljaa poistettu joulukoristeita pikkukissojen vauhdin tieltä. Mutta ollaan terveitä, on ruokaa ja lämmintä. Siinä on jo paljon. Lämmin jouluhalaus sinulle Susu & Lainakoira, Riitta & Co

 2. Lepis says:

  Rauhaisaa joulua Susupetal!

 3. Maarit says:

  Täällä on ainaki senverran erilaista, jääkaappi on tyhjä ja ulkomittari näyttää enemmän ku kakskymmentä 🙂
  Leppoisaa joulumieltä Susu<3

 4. Takkutukka says:

  Siellähän ollaan selvästi puhtain tassuin ja ladatuin jääkaapein täysin jouluvalmiita, hyvä! Epätodellinen on olo ollut täälläkin, tunne kuin katselisi jotain huonoa filmiä, mutta nyt olisi kahdestaan vieteyn männä joulun sijaan luvassa huominen Esikoisen ja aatto Kuopuksen klaanin seurassa, pekut pystyssä siis!!

  Yhdyn Sinun erityisjouluterveisiisi suurella lämmöllä, sillä tilanne on ajankohtainen myös omassa jounvietossamme. Rauhaa & rakkautta teille tassuttelijoille:)

  • susupetal says:

   Täysin jouluvalmiita ollaan, Takkutukka!
   Tuo Haloo Helsingin kappale koskettaa monia, tänäkin jouluna.
   Pidetään peukkuja pystyssä, mukavaa joulua Esikoisen ja Kuopuksen kanssa.

 5. Cara says:

  Eipä näytä korona helpottavan, lisää rajoituksia on Pirkanmaalle ohjeistettu. Minua ne eivät haittaa, kun ei ole tarve mihinkään tapahtumiin mennä eikä enempiä ihmisiä jouluna tavata. Nyt olisi kovin tärkeä saada ihmiset tajuamaan rokotusten tärkeys.

  Tuo musiikkisi kosketti: sytytän kynttilän ja vietän uudenlaisen joulun kuin yli 30 edellistä.

  Sinulle ja Lainakoiralle rauhallista joulua!

  • susupetal says:

   Uusi tartuntaennätys jälleen tänään, Cara, lähes 3000 uutta tartuntaa.
   Kynttilän liekkiä pidetään täälläkin, rauhallista joulua sinulle.

 6. aimarii says:

  Valkoinen on maa ja lunta sataa. Kaunis laulu.
  Korona ei minun elämääni mainittavasti rajaa. Ei ole tarvis käydä missään. Kaksi vietetään joulua ja kynttilä(t) palaa.
  Susu, hyvää joulua sinulle ja tietysti Lainakoiralle.

 7. Hyvää, iloista joulua!

  Me vietämme joulua lähellä asuvan nuorimman pojan kolmihenkisen porukan kanssa. Ainakin tällä hetkellä vielä kaikki terveitä. Keskimmäisen pitäisi tulla poppoineen loppiaisviikolla Turusta – toivomme, että se onnistuu. Heitä on kuusi henkeä, eri-ikäisiä, joten se on arpapeliä, saako joku koronan tai jotain muuta. Kaiken lisäksi miehellä otettiin juuri koepaloja silmän alta limakalvolta ja hän odottaa jännityksissään tuloksia niistä ja saako ohjeen eristäytyä, jos vaikka pääsisi leikkaukseen piankin. Jännitystekijöitä on, mutta silti joulu on aina joulu.

  • susupetal says:

   Huh, no on jännitystä teillä. Toivottavasti miehen koepalat ovat hyvälaatuisia, Marjatta!

   Joulu on aina joulu, mutta toivotaan, että suunnitelmanne toteutuvat ja saisitte tavata läheisiä rakkaitanne!

 8. Jael says:

  Oikein hyvää joulua sinulle SusuPetal, ja rapsutuksia lainakoiralle:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: