Talvipäiväkirja 291221

Koirien piinaviikko menossa. Ensimmäiset raketit räjähtivät taivaalle jo joulupäivänä. Onneksi Lainakoira reagoi sisällä suht maltillisesti raketteihin, ulkona on eri juttu. Hyppii kuin aropupu, kun pamahtaa.

Niin minäkin.

Pahemmaksihan tämä menee mitä lähemmäksi vuodenvaihdetta mennään.

Kauniitahan nuo ilotulitukset ovat, mutta eikö voisi kehittää äänettömiä tussahduksia taivaalle, sopisi minulle.

Joulu tuli ja meni. Monessa perheessä joulusuunnitelmat muuttuivat viime hetkellä. Paljon tartuntoja, paljon altistumisia. Saan kolmannen rokotuksen tammikuun puolessavälissä ja tuntuisi kyllä lottovoitolta säästyä tartunnalta ennen sitä. Kaupassa on sentään käytävä, vaikka muuten yrittäisi vetää matalaa linjaa.

Vuoden lähestyessä loppuaan monet summaavat mennyttä. Nyt ei huvita tehdä sitä, tulee vain mieleen korona, läheisten henkilökohtaiset menetykset, sairastumiset ja muut elämää haittaavat asiat. Sen sijaan kerron kuvin koiran vuodesta, se on paljon hauskempaa.

Kiitos tästä vuodesta kaikille blogini lukijoille ja kommentoijille.

Toivotan entistä parempaa uutta vuotta meille kaikille!

28 Responses to Talvipäiväkirja 291221

 1. riitta k says:

  Ihanaa, että olet saanut pitää Lainakoiraa ilonasi tänä vuonna! Sissi ei ollut raketeista moksiskaan, näistä pennuista en tiedä. Täällä meilläkin paukutellaan paljon.

  Olen vähän down ja väsähtänyt tähän koronaan, niin kuin varmasti kaikki. Kolmas rokote on saatu, mutta ollaan iän ja oman hengityshäiriön puolesta riskiryhmäläisiä. Toinen koronajoulu ei mieltä ylentänyt. Miehen yhden tyttären perheessä kolmella oli korona, vain tyttärellä ei. Ovat onneksi nuoria ja paranemaan päin.

  Kuuntelin juuri yhden kirjan, joka kertoi talvesta latautumisen aikana. Tänäkin koronatalvena voisi yrittää asennoitua lepäämiseen ja vaikka nukkumiseen. Ja voisi toivoa, että kun on horrostanut tarpeeksi – simsalabim tilanne on parempi. Hyvää uutta vuotta teille! Riitta & co

  • susupetal says:

   Lainakoira on kyllä pelastanut tämän vuoden!

   Jep, väsähdystä koronan suhteen on ilmassa. Toivotaan, että ensi kesänä voisimme jälleen olla hieman vapaammin.

   Minulle talvet ovat enimmäkseen nukkumista ja horrostamista, Lainakoira tosin pyrkii lievittämään antipatioitani talvea kohtaan!

   Parempaa uutta vuotta sinne, Riitta!

 2. aimarii says:

  Olen niin pahoillani kaikkien paukkuja pelkäävien puolesta. Ilotulitus on kaunista räiskettä, josta paljon sotkua ja tapaturmia ynnä niin monille koirille jopa korviin kipua. Osaisikohan Lainakoira pitää korvakuulokkeita?
  Täällä ei paukuttelua kuuluu tai se on hyvin vaimeaa ja minähän nukun jo silloin, kun räiske alkaa.
  Jouluni oli hiljainen. Korona ei siihen tehnyt lisukkeitaan. Kolme rokotusta olen saanut, mutta varovainen olen edelleen.
  Kiitos sinulle blogivuodesta ja tuestasi minulle.
  Lainakoira on niin söpö ja loistava kuntohoitaja.

  • susupetal says:

   Paukut voisi puolestani kieltää, sellainen ilonpilaaja olen. Se roskamääräkin hiertää silmiä ja mieltä.
   Lainakoira ei suostuisi pitämään korvakuulokkeita, hän ei pidä vaatteistakaan, koettaa ravistaa niitä pois, jos joskus erehdyn pukemaan sadetakin ylleen.

   Kiitos sinullekin blogivuodesta ja kaikkea hyvää ja entistä parempaa uutta vuotta, Aimarii!

 3. Cara says:

  Olen myös sillä kannalla, että ainakin yksityisten ihmiset ilotulitusraketit voisi kieltää. Sehän on sama kuin seteleitä polttelisi ja viheltäen viskoisi taivaalle.

  Koronan suhteen on väsymystä ja pettymyksiä monella. Itse olen vuoden aikana enemmän muissa ajatuksissa ollut, mutta nyt mietin jo kolmatta rokotusta, jonka saan tammikuussa. Kunpa sinne asti selviäisi, kotona, apteekissa ja kaupassa, muualle ei ole tarvis. Hiukset leikkautin tänään, olin ainoa asiakas.

  Kiitos Susu menneestä vuodesta: blogistasi, krapuemännyydestä ja kaikesta kuuntelusta ja myötäelämisestä!

  Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!

  • susupetal says:

   Paljon massia kyllä lentää taivaalle, Cara!
   Sinnitellään kuplissamme sinne kolmanteen rokotukseen ja pidetään peukkuja.
   Entistä parempaa uutta vuotta sinulle ❤

 4. Lepis says:

  Räiskeen, rätinän ja paukuttelun voisivat hyvinkin jättää väliin. Tai yksi suuri tapatuma ja sitten ei muuta. Lainakoiralle ja sen Keinoemolle rauhaa ja rakkautta tulevalle vuodelle!

 5. Takkutukka says:

  Valoja taivaalle, sanoivat Juniorimurmelit aikanaan, mutta jos me edes nuo yksityiset posauttelut unohtaisimme, niin rauhaisampaa olisi ja kaikenkarvaiset kaverimme huokaisisivat helpotuksesta ja saattaisipa joskus näin kaupunkialueellakin ne Luojan luomat kauneudet, tähdet ja kuukin tuikkia ja kumottaa…

  Korona on aikaansaanut deep-down olotiloja menetyksineen, mutta olkoon uusi vuosi meille itsekullekin helpompi ja suokoon se myös ilonpilkahduksia sekä hyvänmielen hyrinää, kuten teki kaiken kertova kuvakollaasisi Lainakoirasta vetoavine katseineen, kiitos!

  Kiitos kuluneen vuoden hauskasta blogiseurasta ja mainiota sekä sujuvaista pian alkavaa uutta vuotta 2022 sekä Sinulle että lainakoiralle, jälkimmäiselle myös hellät rapsutukseni!!

  • susupetal says:

   Yhteiskunta voisi ottaa osakseen nuo tulitteet, Takkutukka, ei yksityisille todellakaan. Valtion monopolia kannata tässä asiassa.
   Deep-down on lainehtinut täämänkin vuoden tunneaalloissa, mutta toivotaan ensi vuodesta paljon, paljon parempaa.
   Rapsutukset toimitettu Lainakoiralle, nuolaisu sinulle kiitokseksi!

 6. Maarit says:

  Minun puolesta vois jättä paukuttelun ainaki vähemmälle, jos ei kokonaanki pois,,vuos vaihtuu muutenki. Vuos vuojelta vielä nopsemmin tässä iässä.
  Ei jaksa aktiivisesti seurata koronaa, nyt on tää tilanne mikä on. Eikä summata menneitä, ei ennustella tulevia.
  On ollut kiva lukea kirjoituksiasi ja katella valtavaa määrää kuvia, esim. lainakoirasta 🙂
  Toivotaan aina vaan parempaa….

  • susupetal says:

   Totta, ei se vuoden vaihtuminen paukuttelua vaadi, vaihtuu ihan itsestään 🙂 Ja todellakin, vuosi vuodelta nopeammin!
   Toivotaan entistä parempaa uutta vuotta, Maarit!

 7. anli says:

  Vuodenvaihde on kurjaa aikaa lemmikeille. Meidän kultainen noutajamme pysyi visusti sisällä, rauhallisena kylläkin. Ajattelin että pian rakko halkeaa tai jotain muuta sattuu kun ei suostunut ulos. Selvittiin jotenkin. Ilotulitusta on jo ihan liikaa.
  Kuvista päätellen Lainakoiralla on ollut seesteinen vuosi 🙂
  Kiitos tästä vuodesta SusuPetal ja toivotaan valoisaa ensi vuotta.

  • susupetal says:

   Rakon pauahtamista minäkin pelkään, anli, pari utta vuotta olen tuon Lainakoiran kanssa viettänyt, tämä on nyt kolmas.
   Lainakoira ei ole pahemmin häiriintynyt koronasta ja maailman menosta 😀
   Valoa ja toivoa tulevaan vuoteen!

 8. timokytta says:

  Uuden vuoden toivotukset täältä junasta Tampere-Sjoki väliltäkin! 🍀🖖🏼 Meinasin jo selittää, että ei räjähdyksiä oikein äänettömästi voi tehdä, mutta onneksi tsekkasin eka Ecosialla. Ei nyt kai ihan äänetöntä räjähdystä voi tehdä, mutta mainostavat että jopa 80% hiljaisempi olisi mahdollista: https://ilotulitus.fi/ilotulitukset/hiljaiset-ilotulitukset – tuohan vaikuttaa jo paljon siihen äänen kantamaan, eli ei pitäisi kovin laajalle kuulua. No, muutenkin yksityisten ostamat pommit on ainakin niin surkeen pieniä, että ne on parempikin jättää pois roskaamasta ja ehkä ne isot julkisetkin on jo aikansa eläneitä…

 9. Sus' says:

  Vuoden paras kollaasi!!

  Luovaa uutta vuotta, tyrehtykööt negaatiot elämästäsi!!
  Aouuuuu!!

 10. Birgitta says:

  Olihan tuota pauketta taas kerrakseen. Mietin eilen, että paukuttelupaikan viereen tullut hevostallin asukkaat on varmasti helisemässä rakettien vuoksi.

  Ihana kuvakollaasi Lainakoirasta, sillä on hellyyttävä katse. Paljon mukavia hetkiä hänen kanssaan ja toivotaan nyt tälle uudelle vuodelle, että se on paljon lempeämpi ja piristävämpi kuin edellinen ♥

  • susupetal says:

   Oli kyllä pitkiä tunteja eilen illalla, Birgitta 😦 Lainakoira linnoitautui kylpyhuoneeseen koko illaksi, tärisi ja läähätti, Ei kivaa katseltavaa.
   Voi hevosparat 😦

   Entistä parempaa uutta vuotta sinullekin ❤

 11. Lauri says:

  Koska uusi vuosi on huristamassa hyvää vauhtia, voin kaiketi toivottaa,
  Hyvää kuluvaa uutta vuotta 2022.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: