Kesäpäiväkirja 250722

Merelliset maisemat ovat hellineet silmiä ja mieltä. Gumbostrand on pieni kylä Sipoossa, kolmenkymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Ajelimme sinne aurinkoisena päivänä katsomaan taide- ja näyttelykeskus Konst & Formin antimia.

Näyttelyssä oli runsaasti taidelasia, maalauksia ja valokuvia eri taiteilijoilta. Eniten minua viehätti tilataideteos, jossa saattoi lepuuttaa jalkojaan.

Valon leikki lasitaiteessa on kaunista, samanlaisia peilauksia näkee meressä.

Näyttelykierroksen kruunasi tietenkin kahvit ja pullat taidekeskuksen terassilla.

Kävelimme ennen muihin maisemiin lähtöämme meren rannalla. Joutsenet ja sorsat suostuivat kuvattaviksi. Paikan rauha teki hyvää, kuului vain satunnaisia ääniä, auton moottori jossain, veden kosketus rantakallioon, oma tasainen hengitys.

Seuraavana päivänä pysyin Helsingissä. Oli 26 astetta lämmintä, joten suuntasin ystäväni kanssa meren rannalle. Espan kautta kauppatorille, sieltä Kaivopuistoon ja vihdoin meri. Mukavan vähän ihmisiä rantabulevardilla ja kallioilla, arkipäivät ovat parasta aikaa liikkua.

Vilvoittava henkäys kuivatti suurimmat hiet. Kahvia ja tykötarpeita perinteisesti kahvila Ursulassa.

Kesäinen Helsinki on kaunis. Ylipäänsä kesäiset kaupungit ovat viehättäviä. Meri, joet ja järvet kruunaavat kesäkaupunkien tunnelman. Ihmiset pukeutuvat värikkäästi, jopa nauravat ja puhuvat ääneen. Aivan jotain toista kuin pimeinä, sateisina ja kylminä aikoina, jolloin vähäiset ihmismäärät sulautuvat kaupungin seinien harmauteen.

Sain luokseni viikoksi kävelyttäjän. Lainakoira vetää henkeä kotonaan ja hänen sijastaan luokseni tuli Nuuskuneiti, 7-vuotias ikiliikkuja. Aivan erilainen kuin Lainakoira. Nuuskuneiti seuraa minua ja kaikkia tekemisiäni, on mukana toiminnassa hyvinkin innokkaasti. Hyppii ketterästi tuolilta tuolille ja sohvalle, eikä pelkää tasapainotella läheisen puron liukkailla kivillä.

Toiminnallisia päiviä siis tiedossa.

10 Responses to Kesäpäiväkirja 250722

 1. Cara says:

  Läheltä Helsinkiä löytyy kauniita paikkoja. Tuo lasityö on upea.

  Nuuskuneiti kuulostaa ja näyttää pirteältä. Ilme sanoo, että joko mennään 🙂

 2. Takkutukka says:

  Kiitos hyvän mielen kesäpäiväin kuvauksesta kauniine otoksineen! Ei tuon parempaa tapaa sen viettoon: ripaus kulttuuria, tuulahdus meren tuoksua, kiltisti poseeravia sorsia ja iloisia ihmisiä. Kaikki tuo tekee hyvää sielulle ja mielelle;) Valoisia muistoja, joihin on ilo palata lokakuun loskissa kahlatessa…

  Nuuskuneidin tarkkaavainen – ja mitä sä nyt oikein teet? – katse kertoo paljon sen luonteesta ja hän on varmasti toimeliasta ja hauskaa lomaseuraa. Rapsutukset neidille ja teille molemmille omanoloisia kesäpäivä:)

  • susupetal says:

   Kyllä tuollaiset päivät ovat ilo, Takkutukka, ja kun vielä saa kokea sellaisia ystävien kanssa.
   Nuuskuneiti on kyllä nimensä veroinen, kirsu tiukasti maassa, kun olemme lenkillä.

 3. Sus' says:

  Lasitaidekuva on hieno, nääpistin. Värit ei mallaa ihan mun maailmaan mutta kyllä on tolkuttoman hieno. Sekoaisin jossain Venetsiassa missä on niitä lasitehtaita, huiiii!

  Nuuskuneidille kilo silirapseja!! Ihq!

  • susupetal says:

   Ovat nuo lasiesineet kyllä huikeita, Sus’, otin tuolta monta kuvaa, tulevat varmaan näkyviin jossain vaiheessa kuvablogin puolella.
   Nuuskuneiti kiittää.

 4. Maarit says:

  Lutunen Nuuskuneiti 🙂
  Karkkimainen taideteos, ylähyllyllä viihtyvä 🙂
  Täällä sataa..ehkä huomennakin!

 5. riitta k says:

  Pelkkä meren näkeminenkin jo viilentää kuumana kesäpäivän plus tekee hyvää mielelle. Lasitaide kiehtoo minuakin, valo taittuu lasiesineistä niin upeasti ja värit hehk7vat. Ihana Nuuskuneiti 💕 Onneksi nyt on viileämpää – ja sataa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: