Kesäpäiväkirja 010822

Koirallinen viikko on ohi, Nuuskuneiti palasi kotiinsa lauantaina. Häntä vain heilui, kun omistaja tuli hakemaan, eikä koira pahemmin taakseen katsonut.

Oli leppoisa, rauhallinen viikko. Pahimmat helteet taittuivat ja ensimmäisen kerran pitkään aikaan heräsin yöllä viluun. Lakana oli mennyttä, Nuuskuneiti oli kietonut itsensä sen sisään. Kuorsasi tyytyväisenä, eikä liikahtanutkaan, kun yritin hivuttaa lakanaa itselleni. Piti nousta sängystä ja ottaa torkkupeitto tuolilta.

Syyskesän tuoksun tuntee juuri jäähtyvinä öinä. Hieman kosteaa, ripaus sumua, hyppysellinen viileyttä. Pimeys on pidempää, yö nielee valon.

Nuuskuneidin kanssa teimme pitkiä lenkkejä, useamman kerran päivässä. Pitkä tarkoittaa ajallisesti pitkiä lenkkejä, kilometrejä ei niinkään, sillä Nuuskuneiti on nimensä mukaisesti kaikkea nuuskiva ja kaikkea tonkiva kävelyttäjä. Hidasta etenemistä siis. Nuuskuneiti on myös kaikkea suuhunsa pistävä, joten hihnan toisessa päässä sai olla tarkkana. Pupun papanat, hiiren papanat, suurta herkkua. Homeinen tortillan puolikas samaten, sen onneksi sain napattua hampaiden välistä. Luonto tarjoaa kaikkiruokaiselle koiralle antejaan runsain määrin.

Kulmaikkunan luona oleva sohva oli Nuuskuneidin mieleen. Ikkunasta näkyi muita koiria (ei reaktioita), näkyi ja kuului haukkuvia koiria (murinaa), autoja (ei reaktioita), kiljuvia lapsia (murinaa) ja päiväkävelyillä olevia eläkeläisiä (ei reaktiota).

Jatkuva nuuskiminen ja kaiken syöminen ottaa voimille, joten uni maistui. Nukkuvaa koiraa on hauska katsoa. Jalat sätkivät, kuonosta kuuluu pieniä vinkaisuja, hieman suurempia murinoita. Unessaan Nuuskuneiti sai varmasti syötyä sen homeisen tortillan. Ainakin hän hymyili herätessään.

18 Responses to Kesäpäiväkirja 010822

 1. Cara says:

  Melkoinen ikiliikkuja ja jokapaikan tutkija tämä Nuuskuneiti. Mutta söpö kuin mikä.

  Syyskesän tunnelma on aamuisin täällä kun katson auton kosteita ja huurussa olevia ikkunoita. mietin, ei kai vielä! Päivien lyhenemisen olen myös pannut merkille. Sentään aamu-uinnille pääsee valoisalla vielä 😉

 2. riitta k says:

  Vai semmoinen nuuskuttaja Nuuskuneiti on! Loppukesän tunnelmaa on tosiaan ilmassa ja aamuisin on nurmikolla kastetta, vaikkei olisi satanutkaan. Pikkasen haikealta tuntuu.

 3. Sus' says:

  Kiittämätön piski!! ;D
  On niistä hupia ja hyvää seuraa. Hyviä kuvia olet ottanut, oikein kuvauksellinen koira ja halulla poseeraa.

  • susupetal says:

   Aina nuo koirat ovat yhtä kiittämättömiä, eivät todellakaan taakseen katso, ei Lainakoira, ei Nuuskuneiti 😀
   Toisin kuin Lainakoira, Nuuskuneiti tykkää poseerata.

 4. Maarit says:

  Huvittaa tuo koiran tarkkailusi, millon murinaa, millon ei 😀
  On sitä eräänki kerran saanu kiskoa koiran suusta millon mitäki, vaihtelevalla onnistumisella!

 5. Takkutukka says:

  Hauskoja koiruuksia Nuuskuneidillä! Täytyyhän sitä nyt kävelyllä kaikki ”postit” tarkistaa ja sitten tarvittaessa etenkin urosten (nimim. vierailevista koirista ja lenkkien töksähtelevyydestä kokemusta on) kohteliaasti lirauttamalla niihin vastata… Joillekin pupupunpipanat ovat yllättävää herkkua ja amppareitakin on kiva hasardisti jahdata. Vahtikoiran sielu tuntuisi Nuuskulla olevan ja uniakin näkee, joskus ihmettelee, ettei koira itse herää uniseen sätkimiseensä ja äännähtelyynsä.
  Harvinainen yksilö, kun ei valokuvaamista vierasta vaan uljaasti poseeraa;)

  Nämä loppukesän/alkusyksyn aamut ovat ihania, niillä on ihan oma tunnelmansa tuoksuineen ja kosteuksineen ja päivien pimenevine iltoineen. Nautitaan tästä täysillä:)

  • susupetal says:

   Onneksi Nuuskuneiti ei välitä amppareista, yksi toinen tuntemani koira on hulluna niiden perään ja yrittää saada niitä kiinni.
   Nuusku todellakin poseeraa hienosti, toisin kuin Lainakoira, jonka ilme on aina se sama, että taas tuo säheltää tuon kameran kanssa tuossa.
   Nautitaan elokuusta, Takkutukka!

 6. BLOGitse says:

  Juu, aurinko on kääntynyt syksyn kulmaan. Kestää pidempään, että aamukahvilla aurinko lämmittää. Onneksi se sentään vielä näyttäytyy!
  On hyödyllistä saada ulkoiluttaja vieraaksi! 🙂

 7. Jael says:

  Suloinen lainakoira Nuuskuneiti, ja suloiset kuvat hänestä❤️Hyvä ettei teillä enää niin kuumaa:täällä sen sijasn pahin kuumuus vielä edessä. Mukavas tätä viikkoa SusuPetal❤️

 8. anli says:

  Nuuskuneiti muistuttaa kultaista noutajaamme jolla oli kuono alituiseen jossain puskassa tai ojan pohjalla nuuskuttamassa. Kotiin tuomisia olivat oksat ja myyrät 😀
  On elokuu vasta ja sopivan lämmintä ja kosteaa. Tämäkin kestää vain hetken ja luonto antaa meille syysväriään 🙂
  Hyvä kuvattava tuo Nuuskuneiti.

 9. Olifantti says:

  Ihan koira ja ihana nimi. Herkkävatsaisen ja kaikesta kiinnostuneen koiran omistajana olisin usein valmis kuristamaan ihmiset, jotka heittelee ruokaa maastoon, myös ne kotitalon lintujen ruokkijat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: