Saturday Classics 060822

Vielä on todellakin kesää jäljellä ja edelleen on soittamatta kesäbiisien klassikko. George Gershwinin säveltämä upea ooppera Porgy and Bess, libreton sanoittajina veljensä Ira Gershwin ja  Du Bose Heyward, jonka romaaniin ooppera perustuu, sai ensi-iltansa jo vuonna 1935.

Kappaleen Summertime laulaa ooperan alussa äiti kehtolauluna lapselleen. Kappaletta on vuosikymmenien aikana levytetty monien artistien toimesta. Ehdoton suosikkiversioni on itseoikeutetusti Janis Joplinin versio vuodelta 1969.

 

Muita kesäisiä klassikoita täällä.

 

10 Responses to Saturday Classics 060822

 1. Lepis says:

  Ehdoton! Versio, kesäbiisi ja fiilis! Huikea veto tähän kaiken tarjoilevaan lauantaihin, säärintamalla siis 🙂

 2. Takkutukka says:

  Tätä mainiota klassikkokappaletta on tavallisesti tullut kuunneltua joko Ellan tai Norah Jonesin letkeänä versiona. Ensikuuntelulla Joplinin versio kuulosti tietty vieraalta ja aikasen äkkinäiseltä, mutta kun antoi sille toisen ja kolmannen mahdollisuuden, niin erilaisuus alkoikin kiehtoa.

  • susupetal says:

   Juuri tuo erilaisuus Joplinin tulkinnassa viehättää, Takkutukka. Ella vetää komeasti niin kuin aina, mutta tässä tulkinnassa on särmää.

 3. Einari Sinappi says:

  Monta Jänixen biisiä fanitan mutta tämä ei ole makuuni. Oli meinaan melkoinen laulaja hän. Onnexi musiikkinsa elää ikuisesti.

 4. Sus' says:

  Alun kitarointi on ylen miellyttävää ja sitten kun Jänis feidaa sisään niin alkaa hieno paisuttelu, takaisinveto jne Loistavasti sovitettu ja jänis on omalla planeetallaan. Toimii!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: