Riitan muistoksi

Rakas ystävä on poissa. Floral Passions– ja Kirja Vieköön-blogien kirjoittaja Riitta menehtyi maanantaiaamuna äkilliseen sairaskohtaukseen.

Tutustuin Riittaan blogien välityksellä ja tapasimme toisiamme muutaman vuoden ajan. Riitta oli henkeen ja vereen kulttuuri- ja taideihminen ja vietimme monia mieliinpainuvia hetkiä eri näyttelyissä, gallerioissa ja museoissa.

Kirjat olivat rakkaita Riitalle ja kielitaitonsa ansiosta hän pystyi lukemaan kirjoja monella eri kielellä. Hän kirjoitti lukemastaan kirjablogiinsa ja oli myös aktiivinen kirjabloggaajien parissa.

Kukat ja kasvit olivat Riitan intohimo. Entisenä kukkakauppiaana hän tunsi ja rakasti kukkia ja tämä näkyi sekä hänen kauniin kotinsa upeassa puutarhassa kuin myös monissa valokuvissa, joita hän otti ja joilla hän osallistui moneen eri blogihaasteeseen.

Digitaalinen taide kiehtoi myös Riittaa ja usean vuoden ajan hän osallistui Teemataiteen haasteisiin digitöillään, kunnes huomasi, ettei aika riitä kaikkeen. Taiteilun lisäksi Riitta myös kirjoitti, hän osallistui tässä blogissa julkaistavaan krapuhaasteeseen ja ylläpiti itse aikanaan runosunnuntai-haastetta. Riitta oli tuttu ja pidetty henkilö blogimaailmassa.

Ihmisenä Riitta oli huumorintajuinen, positiivinen, välittävä, antelias ja kannustava. Hänen kanssaan oli helppo olla, hänen seurassaan viihtyi. Hän oli ystäväni ja kaipaan häntä valtavasti.

Lämmin osanottoni Riitan perheelle ja rakkaille.

33 Responses to Riitan muistoksi

 1. Cara says:

  Riittaa muistaen.
  Cara

 2. Takkutukka says:

  ” Lähdön hetki on tässä.
  Voi hyvin edeltä mennyt.
  Tervehdi puolestamme
  maailmankaikkeutta.
  Lepo ja rauha
  ympäröiköön Sinut.”
  (Eeva Kilpi)

  Riittaa, valoisaa ja innostavaa blogikaveria lämmöllä muistaen…

 3. Beate says:

  Luin Riitan blogia ja pidin siitä. Eipä ole pitkä aika, kun luin sinun kauniin syysrunon, jonka Riitta oli kääntänyt englanniksi. Ajattelin lainata siitä säkeen postcrossing-korttiin.
  Lämmin osanotto.

 4. BLOGitse says:

  Monipuolisesti luovaa Riittaa muistaen.
  BLOGitse

 5. aimarii says:

  Pitkäaikaista blogiystävää muistaen.
  Koskaan ei voi tietää, mitä seuraava aamu tuo tullessaan.

 6. Voi nimen murheellinen aamun avaus. Riitta oli tuttu ystävä juuri bloginsa kautta ja eteenkin haasteiden. Klassisen kaunista ja persoonallista bloggausta laidasta lautaan, Tulen kaipaamaan, ja katselemaan hänen töitään vielä kauan. Halaus sinulle myös ystävän menetyksestä. Olemme kaikki samaa perhettä, Riitta oli/on lahjakas taiteilija.

 7. Elegia says:

  Apua, ei ole sanoja. Järkyttynyt olo, vaikka en koskaan ole Riittaa tavannut. Ollaan netin välityksellä oltu tekemisissä ja aina hyvässä hengessä. Voi Riitta ❤

 8. AilaKaarina says:

  Järkyttävä uutinen. Voimia sinulle SusuPetal Riitan ystävänä. Voimia hänen perheelleen ja kaikille rakkailleen. Minä tunsin hänet usean vuoden ajalta jo hänen kirjallisuusbloginsa kautta, vaikka koskaan emme tavanneet. Tänä iltana sytytän kynttilän Riitalle. Hän tuli vuosien varrella läheiseksi. Aina ei tarvita fyysistä näkemistä. Ihmisen näkee myös hänen tavastaan kirjoittaa. Lepää rauhassa Riitta.

 9. Liplatus says:

  Ei tietää voi mitä aamu tuo tullessaan.
  Lämmin osanotto Riitan läheisille ja ystäville. Voimaa surussa.
  Ilo on ollut Riitan kanssa blogistaniassa olla vuorovaikutuksessa.

 10. Sus' says:

  No jopas.. .

  Vaikka meillä ei Riitan kanssa ollut pinnalta katsoen mitään yhteistä, seurasimme toistemme blogeja säännöllisesti, minä aikakin. ihanan lämmin ihminen jonka tekstit ja musiikkivalinnat vakuuttivat hänen olevan hyvä ja henkinen ihminen. Kevyet mullat.

 11. anli says:

  Riitta blogia luin jo ennen kuin tuli mukaan Krapuilemaan. Hauska ja lämmin ihminen. Sanattomaksi veti uutisesi Susu. Sinulle voimaa tuleviin päiviin. Kirjoitit Riitasta kauniisti.

 12. Maarit says:

  Osanottoni ja voimia kaipauksessa! Kauniisti kirjoitat ystävästäsi….

 13. Seija says:

  Voi, yksi parhaimmista kirjabloggareista on poissa. Ikävä ja kaipaus jää.
  Lämmin osanotto läheisille!

 14. runopasanen says:

  En heti tajunnutkaan, että puhuit krapuun osallistuneesta Riitasta. Vielä edellisellä kerralla hän kommentoi kirjoitustani: ”Heh, voi mahoton sun kanssas! Sun kravusta tulee mieleen monikin ilmastodystopiakirja, esim. Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa. Ja Petra Rautiaisen syksyn uutuus Meren muisti, jossa ollaan Pohjoisella jäämerellä. Kyllä ne avannot voivat oikeasti kuolla joskus vuonna xxxx. Pelottavaa, mutta minä en ole sitä todistamassa.” Tuostakin selviää paljon hänen kiinnostuksensa laaja-alaisuudesta. Osanottoni teille, jotka hänet tunsitte!

 15. Jael says:

  Kuulin Leena Lumelta Riitan poismenosta, ja osanottoni sinulle tutun ihmisen poismenon johdosta. Surullista..

 16. Päivitysilmoitus: Saturday Classics 240922 | SusuPetal

 17. Lepis says:

  Lämpimät terveiset Riitan perheelle ja ystävälle. Kauniisti kirjoitit. Riitta otti osaa myös Lauantain klassikoihin jonkin aikaa ja todella nautin hänen musiikkivalinnoistaan. Tämäpä oli surullinen tieto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: