Armollista

Kun ei ole kauneutta mitä menettää, ei ikääntyminen ole niin katastrofaalista. On tottunut siihen, että on sen näköinen kuin on. Ei nyt ruma, ihan sellainen tavallinen vaan. Ja tavallistahan se on, että naama kurtistuu, iho vetelöityy ja luomet lupsahtavat, kun ikää tulee lisää.

Vaan jos olisi ollut kaunis, niin hiipuva hehkeys ottaisi lujille. Huomaisi, ettei ole enää ripsiä, joihin levittää väriä. Ei ole poskipäitä, joille tupsuttaa punaa. Huuletkin ovat kaventuneet niin, että huulipuna värjää vain hampaat. Kaikki neljä kulmakarvaakin sojottavat kuin huonopiikkisessä haarukassa.

Ei olisi nuorena uskonut, että tavallisen näköisenä maailma on paljon armollisempi. Ainakin, kun kohti loppua kuljetaan.

***

kuva: SusuPetal

Viikolla 11 on vuorossa jälleen kuvahaaste. Ei ole kolmea sanaa, vaan yllä oleva kuva. Katso kuvaa ja löydä siitä sadan sanan tarina. Älä anna minun tarinani johdattaa sinua, kuvasta löytyy paljon muutakin kerrottavaa.
Muuten ohjeet ovat samat tutut eli krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.

Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

Pasanen

Matilda Varjo

Beate

Elegia

Aimarii

anli

Sus’

BLOGitse

AilaKaarina

Advertisement

34 Responses to Armollista

 1. Takkutukka says:

  Hupsis, onko Sinullakin vikaa peilissä? Jotain outoja elämänviivoja nimittäin on ilmaantunut täälläkin kuvastimeen, mutta nehän kertovat vain siitä, että on eletty, eikä meinattu, eikös?
  ”Kaunista on kaikki, mikä nähdään rakkauden silmin” on todennut viisaasti Christian Morgenstern ja siitä pidämme kiinni:)

 2. Cara says:

  Jotenkin sitä on oppinut hyväksymään ne uurteet ja poimut mitä elämän varrella on tullut. Hyvin kuvasit elettyä elämää. Lisään vielä harmaat hiukset, nyt niitä osaa pitää kauniina, nuorempana oli kiire värjätä.

  Oma krapuni:
  https://caravaani.blogspot.com/2023/03/viikon-11-kuvakrapu-pihakoristeiden.html

  • susupetal says:

   Jep, eipä minua haittaa eletty elämä ja sen näkyminen. Harmaita en ole koskaan värjännyt piiloon, olen aina unelmoinut harmaista hiuksista, Cara. Nyt olen ne saanut!

 3. Elegia says:

  Ihon ikääntyminen tapahtuu niin vaivihkaa ja salaa, että muutoksiin ehtii tottua. Sitten kun ei käytä rillejä, niin muutoksia ei huomaa ollenkaan vaan iho pysyy tasaisena pidempään! 😀

  Komeat kivikasvot, kovin vakavat kyllä. Mutta hymyilemisestähän tulee ryppyjä, niin ei kannata hymyillä! Hyvin keksitty krapu. Keksisiköhän sitä itsekin jotain, hmm… Mietintämyssy päähän!

  • susupetal says:

   Joo, eipä sitä rupsahda yhtäkkiä, vaan vähitellen, jolloin siihen ehtii tottua. Onneksi ei ole koskaan ollut kamalan kiinnostunut siitä, miltä naama näyttää, kunhan on puhdas ja karvat sudittu pois naamalta, Elegia.

   • Elegia says:

    Toisaalta ikääntymiseen voi suhtautua ihan luonnisestikin, koska niinhän meille kaikille käy. Ei täällä kukaan ikääntymättä elä. Iän tuomia muutoksia voi tutkailla mielenkiinnolla sen sijaan, että kauhistelee niitä.

    Minua ikääntymisessä pelottaa eniten fyysisen kunnon rapistuminen, koska liikkuminen on niin tärkeää minulle. Minusta on aina mahtavaa ja toivoa antavaa nähdä iäkkäämpiä ihmisiä tuolla patikoimassa: jos luoja suo ja kroppa pysyy terveenä, niin liikkua voi melko vanhaksi asti – vauhti hiljenee ja sama matka kestää kauemmin, mutta mitäpä siitä. Naapurimme on 73-vuotias leidi, joka haikkaa edelleen! ❤

    • susupetal says:

     Minusta onkin outoa juuri se, ettei ikkäntymiseen voi suhtautua luonnollisesti. Media tietenkin huutaa, että kaikkensa olisi tehtävä, ettei näyttäisi ikäiseltään, mutta on jotenkin surullista, jos siihen haksahtaa.
     Fyysisen kunnon rapistuminen on myös luonnollista, mikä ei onneksi tarkoita, ettei voisi liikkua. Sitä vain liikkuu ehkä hitaammin ja vähemmän.
     Joskus viidenkympin jälkeen aloin itse huomata, ettei jaksa niin kuin ennen ja palautuminen rasituksesta alkoi kestää kauemmin.

 4. timokytta says:

  Näinhän se on, kun nätti/komea ulkonäkö ei ole itselle tärkeää, niin sen hidas katoaminen ei vaikuta omaan menoon. Tuosta näkyy joillain julkkiksilla surullisiakin esimerkkejä, esim Madonnalla näkyi hiljan aika oudot kasvot, kun on epätoivoissaan operoituttanut.

 5. Päivitysilmoitus: Fossiili | sanapasanen

 6. runopasanen says:

  Vallitseva kauneuskäsite on kovin suppea; sisältää mm. huikean määrän ikärasismia :-).

  Fossiili

  • susupetal says:

   Ikärasismi jaksaa aina yllättää, Pasanen. Lähipiirissä on pitkä- ja pätkätyöttömyyden kanssa painivia 50+ ihmisiä, joiden on vaikeaa työllistyä.

 7. Täysin samaa mieltä. On siunaus olla aivan tavallisen kaunis.

  Oma krapuni: https://kirjoittimatildavarjo.blogspot.com/2023/03/erehdys-krapuhaaste-vko-11.html

 8. AilaKaarina says:

  Ihana Krapu <3. Mä muistan, kun joku vuosi sitten leikattiin lähes sokeasta silmästäni harmaakaihi. Aamulla menin peilin ääreen ja ensimmäinen reaktioni oli, että kuka hemmetti on yöllä käynyt vaihtamassa vessan valon kirkkaammaksi! Yhtäkkiä oli ryppyjä enemmän kuin tiesin :D. Mutta eipä tuo kauaa surettanut, jos suretti ollenkaan. Oli ihanaa nähdä paremmin – ja näinhän myös ikätoverini rypyt paremmin kuin ennen ;). Itse asiassa rakastan ryppyjäni. Niissähän näkyy koko mun elämä ❤

  • susupetal says:

   Oma harmaakaihini ei ole vielä niin paha, ettenkö näkisi ryppyjäni, mutta ehkä sitten, kun pääsen siihen leikkaukseen, huomaan ryppyjä olevan entistä enemmän, AilaKaarina 😀

 9. Beate says:

  Kauneus on katoavaa. Uurteet ja rypyt kertovat eletystä elämästä, toivottavasti myös siitä, että elämä on ollut vaiherikasta.
  Täällä oma ensimmäinen kuvahaastejuttuni.
  http://varjoistavaloon.blogspot.com/2023/03/kuvahaaste-vko-11.html

 10. aimarii says:

  Hyvä krapu. Kaikki vanhenevat, kukin tavallaan. Tärkeintä vanhetessa on kuitenkin terveyden pysyminen edes kohtuullisena.
  Armollisuus itseä kohtaan on hyvä lahja.

  Olipa minulle taas haastetta keksiä kuvasta mitään, mutta jotain tekaisin.

 11. anli says:

  Eipä haittaa harmaantuvat hiukset eikä uurteet kasvoilla kunhan mieli pysyy virkeänä ja avoimena.
  Nämäkin patsaat keskustelevat.
  https://omaverstas.blogspot.com/2023/03/krapu-11.html

 12. Sus' says:

  Oikea kauneus ei katoa mihinkään, sisäinen rumuus saattaa tosin päästä valloilleen vanhetessa, paljastua… .

  meitsin kraapaisu:

  https://susulvoo.blogspot.com/2023/03/krapu-1123.html

 13. Päivitysilmoitus: krapu 11 - patsastelua • BLOGitse

 14. BLOGitse says:

  Ei ne rypyt naamassa mutta jos on sisältä pelkkää ryppyä ja valitusta, en jaksa.
  Nyt paistaa aurinko, jeee!
  https://blogitse.com/2023/03/13/krapu-11-patsastelua/

 15. AilaKaarina says:

  Nyt sain minäkin Krapuni tehtyä. Muiden kuin sinun krapua en taida ehtiä lukea ennen torstaita, mutta onpahan ihania lukuhetkiä sitten edessä. Tässä on kraapustukseni: https://pienettarinat.blogspot.com/2023/03/oi-vanhuus.html

 16. Birgitta says:

  Tänään löysin opiskelutehtävää tehtäessä nettikaupan, joka oli tarkoitettu kaikille ihmisille, jotka tarvitsivat lukulaseja tai moniteholaseja. Kaikki ne asiakkaiden kuvat, joissa eletty elämä näyttäytyi valtavan arvokkaana uudet silmälasit silmillä olivat riemastuttavia. Mikä ihana arvo kaupalla onkaan se, että nuoruuden ihannoinnin sijaan arvostetaan kaikkea sitä minkä elämä on luonut kasvoille.

  Minulla ikänäkö on jo siinä vaiheessa, että peilistä näkyy aika siloposkinen tyyppi. Tiedä sitten kuinka käy, jos joskus pääsen kaihileikkaukseen ja näkymät muuttuu radikaalisti, hehee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: